Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Κωνσταντόπουλος: “Όχι στη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα”

358873fad4914931314b94f2036b503a_MΣτη σύσκεψη ακαδημαϊκών, κοινοβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από πρόσκληση της Πρυτάνεως κας Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, συζητήθηκε εκτενώς το μέλλον των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την παραμονή και ενίσχυση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Πρότεινε δε, την ίδρυση Σχολής Αειφορικής Διαχείρισης στην οποία θα υπαχθούν τα Τμήματα του Αγρινίου.
Ειδάλλως, εφόσον το Πανεπιστήμιο Πατρών αδυνατεί να υποστηρίξει ακαδημαϊκά και οικονομικά τα τρία Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας.
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε τη νευραλγική σημασία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας και τις δυνατότητες συμβολής τους στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με δεδομένο μάλιστα ότι δύο εκ των Τμημάτων αυτών είναι μοναδικά στην Ελλάδα ως προς το αντικείμενο λειτουργίας και τη σύνδεσή τους με τo περιβάλλον, την αγροτική οικονομία και την πολιτισμική κληρονομιά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Kon/na

    Ρωτησε ποτε κανεις τα παιδια τι θελουν; Δικες τους ειναι οι σπουδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.