Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Λήξις με ενδιαφέρον…

ekloges_kouta_aftodioikisi

Τώρα που σχολάει ο γάμος σιγά-σιγά έπεσαν πολλά τα ενδιαφέροντα στο νήμα. Οι πιο πολλοί θέλουν να τελειώνει το μαρτύριο αν και ξέρουν ότι καλύτερα θα ήταν να ξημέρωνε μια Δευτέρα άλλη, εφικτή, πίσω στα καλά τα χρόνια της αστακομακαρονάδας. Είναι τέτοια η παραίτηση που η αποχή θα κρίνει το αποτέλεσμα και θα φέρει εκπλήξεις. Μεγάλες εκπλήξεις.

-Σήμερα πάντως είναι μια δύσκολη μέρα και το απόγευμα και το βράδυ μπορεί να μην είναι και τόσο ήσυχα. Το κατάφερε αυτό η αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη καθώς 2 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα η δίκη δεν άρχισε ακόμη επί της ουσίας. Μετά τι να πεις στους πιτσιρικάδες; Και τι να πεις σε ανθρώπους που είναι 25-35 ετών, ζουν στο πατρικό και έχουν να δουλέψουν χρόνια; Δεν χρειάζεται να πεις κάτι. Η μια κατηγορία από αυτές τα λέει στην άλλη και το αίσθημα ενός άδικου κόσμου που σου στερεί τη δημιουργικότητά σου (αλλά ακόμα και αυτή την αναπαραγωγή σου) πληρώνεται μόνο με βία. Κατά τα λοιπά ο Μιχαλολιάκος είπε χτες ότι το κόμμα του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας. Πάνε να τα μπαλώσουν σήμερα λέγοντας ότι έκανε γκάφα και δεν εστίασε όπως θα ήθελε στην ποινική ευθύνη. Όπως και να έχει τώρα ξέρουμε όλοι ποιο κόμμα θα βγει-ίσως-τρίτο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει δικαιολογία και συνωμοσία που να κρύβει την αλήθεια, η οποία είναι μία: υπάρχει μια οργάνωση που έγινε κόμμα και που η ρητορική της φέρει το βάρος τουλάχιστον της ηθικής αυτουργίας σε επιθέσεις και δολοφονία. Και δεν είναι 500 περιθωριακοί ανά τη χώρα ή 20 γκρουπούσκουλα για όσους επιχειρήσουν παραλληλισμούς. Είναι κόμμα αναγνωρισμένο , με εκπροσώπους σε Κοινοβούλιο και Ευρωκοινοβούλιο που μπορεί να φτιάχνει σποτάκι με ανήλικα παιδιά. Να ξέρουμε τι λέμε και τι ψηφίζουμε, γιατί πολύ έχουμε χαλάσει το στόμα μας για άλλους λαούς όμως εκείνοι τέτοια σχήματα τα έχουν είτε απαγορευμένα είτε σε απειροελάχιστα ποσοστά.

-Για τη χτεσινή ομιλία του κ. Κουρουμπλή στην πλατεία αν με ρώταγε ένας ξένος, κυρίως από χώρα των δανειστών/εταίρων/εκβιαστών/φίλων/δολοφόνων ποιο ήταν το σημαντικό θα έλεγα η αποστροφή του λόγου του πως «κάναμε ότι ο Λένιν το 1918»! Συμβιβασμό δηλαδή, αλλά κυρίως κίνηση τακτικής για να μη μας ρίξουν! Όπως έκανε ο Λένιν ειδικά με τους Γερμανούς που απαιτούσαν τα πάντα. Τα υπέγραψε όλα για να μην χαθεί η εξουσία και οι εύθραυστες ισορροπίες στην Επανάσταση. Ναι, αυτόν τον παραλληλισμό έκανε ο κ. Κουρουμπλής, τι να κάνω εγώ τώρα; Οπότε φαντάζεστε ότι μάλλον στον αέρα μιλάμε για συνεργασίες μετά και εφαρμογή ενός προγράμματος που δεν το πολυπιστεύουμε κλπ, κλπ. Τακτικισμός ήταν σαν του Λένιν… Ευτυχώς, ησυχάσαμε τώρα.

-Κάτι για το χτεσινό με τα σχολεία. Έχει πέσει και ναφθαλίνη αυτές τις μέρες σε σχολείο αλλά το θέμα κρατήθηκε εντός των τειχών. Και υπάρχουν παιδιά που έχουν πρόβλημα αναπνοής με το συγκεκριμένο χημικό ε; Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι η συμβουλή σε γονιούς όταν θέλουν να γίνει θέμα κάτι τέτοιο- όπως και το γεγονός ότι πέντε άτομα σε κάθε σχολείο κρατούσαν χτες τις πόρτες κλειστές- η απάντηση συνήθως είναι «το μόνο που θα στοχοποιηθεί αν κάνετε κάτι θα είναι το παιδί σας»… Να στοχοποιηθεί; Από ποιον;

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.