Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για τις δεξαμενές πόσιμου νερού στον Αστακό

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Εγκληματική αμέλεια της Δημοτικής Αρχής για τις δεξαμενές πόσιμου νερού στον Αστακό

Πολύς  λόγος έχει γίνει και  γίνεται  για την ποιότητα  του νερού στο Δήμο μας  καθώς και για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτό.  Ευθύνες που αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής  αμέλειας . …….
Πολλές  φορές ως παράταξη  έχουμε καταγγείλει  και στα Δημοτικά Συμβούλια  την  τραγική  και τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί  στις δεξαμενές , αλλά και  σ’ ολόκληρο το Δίκτυο Ύδρευσης  της Δ.Κ. Αστακού, χωρίς βέβαια  να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων .
Πριν από λίγες μέρες  και μετά από καταγγελίες  που μας έγιναν  κάναμε έναν έλεγχο στις  Δεξαμενές της Δ.Κ. Αστακού και διαπιστώσαμε  ότι η ίδια κατάσταση  ίσως και χειρότερη  υπάρχει ακόμα. Οι κεντρικές  δεξαμενές  πλήρως  εκτεθειμένες , χωρίς καμία ασφάλεια. Περιφράξεις ασφάλειας δεν υπάρχουν. Κάποια φρεάτια δεξαμενών δεν έχουν καπάκια , αλλά  και όπου υπάρχουν δεν είναι ασφαλισμένα με λουκέτα. Αντλιοστάσια   ανοιχτά (δεξαμενές  Μαργωνεϊκα  και Λιβανεϊκα). Είναι εκτεθειμένες  δηλαδή  σ’ οποιαδήποτε  μόλυνση  από άγρια ζώα , φίδια , ποντίκια κ.λ.π. , αλλά  και σε δολιοφθορά.
Η κεντρική  δεξαμενή του Αστακού όταν   δεν είναι άδεια , είναι  μόνιμα σε  υπερχείλιση ,που έχει σαν αποτέλεσμα  την αύξηση του κόστους  του ρεύματος , ζημιές από συνεχή λειτουργία των αντλιών καθώς  ελλιπή χλωρίωση. Όλα  αυτά τα καταγγέλλουμε γιατί θεωρούμε ότι το νερό ως αγαθό   θα πρέπει να παρέχεται  με επάρκεια  και  υψηλή ποιότητα . ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ  ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Καλά είναι τα  πανηγύρια και τα καρναβάλια , καλές είναι και οι ομπρέλες  στις  παραλίες , αλλά πάνω απ’ όλα   η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .
Πριν από μια εβδομάδα  ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή ( Δήμαρχο , Αντιδήμαρχο). Δυστυχώς ακόμη  μέχρι και σήμερα την Τρίτη  το μεσημέρι 13.11.2012 δεν έχουν  κάνει τίποτα  και είμαι υποχρεωμένος με την καταγγελία  αυτή να ενημερώσω  τους Δημότες  και με φωτογραφικό υλικό και video  , για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ . Το τραγικό είναι ότι  αυτή η απαράδεκτη κατάσταση παραμένει έτσι εδώ και ένα χρόνο περίπου , από την στιγμή που τα είχαμε καταγγείλει για πρώτη φορά στο  Δημοτικό Συμβούλιο .
Θέλω να πιστεύω  ότι  οι υπόλοιπες δεξαμενές στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα  είναι ασφαλισμένες .
Αστακός  13.11.2012
     ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΟΤΣΗΣ
                 ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

 

 

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.