Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

“Ομάδα γονέων παιδιών με ιδιαίτερες ικανότητες”

 από το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»ikanotites

Λειτουργία Ομάδας Υποστήριξης και Ψυχο-Εκπαίδευσης γονέων παιδιών με Ιδιαίτερες Ικανότητες

Αγαπητοί μας γονείς,

Οι πολλαπλοί ρόλοι που φέρετε σήμερα μέσα κι έξω από το σπίτι αποτελούν ένα επιπλέον συναισθηματικό φορτίο για εσάς και τα παιδιά σας. Η διάχυτη και έντονη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, η έλλειψη υλικο-τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης στο σημερινό σχολείο και τα δύσκολα συναισθήματα που νιώθετε φορτώνουν κατά πολύ το γονεϊκό σας ρόλο και την αποδοτικότητά σας ως ζευγάρι και γονείς. Ζώντας στο σπίτι με ένα διαφορετικό παιδί καλείστε να γίνετε ταυτόχρονα γονείς, δάσκαλοι, ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποδώσει μια πιο λειτουργική συμπεριφορά του παιδιού σας.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Π.Ε. Αιτωλ/νίας ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’ σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ , σχεδιάζοντας το νέο επιστημονικό του πρόγραμμα για το τρέχον έτος 2013-2014 θα λειτουργήσει

Ομάδα Υποστήριξης και Ψυχο-Εκπαίδευσης γονέων παιδιών με Ιδιαίτερες Ικανότητες’

Η ομάδα θα λειτουργεί μία ημέρα κάθε μήνα (σύνολο 7 συναντήσεων), ξεκινώντας από Νοέμβριο 2013 και τελειώνοντας το Μάϊο 2014 και θα γίνεται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Φλώρας Καραπαπά 3, Αγρίνιο).

Η εναρκτήρια συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 07/11/2013 και ώρα 10.00-12.00 π.μ. Στην ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν έως και 20 γονείς.

Θα καλυφθεί μεγάλο φάσμα θεμάτων όπως: προσδοκίες και αποφόρτιση του γονεϊκού ρόλου, θέσπιση ορίων στο παιδί, θέματα επικοινωνίας με τη σχολική δομή, επίλυση συγκρούσεων στο σπίτι, ρύθμιση τεχνικών συμπεριφοράς ανά περίπτωση παιδιού και χειρισμοί του γονέα, έκφραση συναισθημάτων και θέματα των αναγκών της ομάδας.

Επιστημονικά Υπεύθυνη του Σεμιναρίου είναι η Dr. Aθανασία Δημητρίου Ψυχολόγος Ph.D Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν οι:

Dr. Δημητρίου Αθανασία, Ψυχολόγος Ph.D

και

Σταθοπούλου Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός Μsc

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr ή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις) ή με fax στο 26410-28770 όλες τις εργάσιμες ημέρες από 07.00-15.00 έως και την Παρασκευή 25/10/2013

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κατεβάστε εδώ την ΑΙΤΗΣΗ

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.