Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Μέτωπο 14 Ενώσεων Νέων Αγροτών κατά της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ

Μέτωπο 14 Ενώσεων Νέων Αγροτών κατά της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ
Συνάντηση με τον υπουργό την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου για την εξεύρεση λύσης επανεξέτασης της ΚΑΠ ζητούν οι 14 οργανώσεις.
Συνάντηση με τον υπουργό την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου για την εξεύρεση λύσης επανεξέτασης της ΚΑΠ ζητούν οι 14 οργανώσεις.

Για αδικία 15 ετών, που συνεχίζεται, με κραυγαλέες ανομοιομορφίες βάσει της επιλογής της ασφάλειας απώλειας μόνο μέχρι 30% επί των ιστορικών δικαιωμάτων, μιλούν 14 οργανώσεις Νέων Αγροτών, που ζητούν επανεξέταση της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη.

Μάλιστα, στη σχετική επιστολή τους, με αφορμή όσα λέγονται στις κατά τόπους ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, χαρακτηρίζουν την ΚΑΠ «νεοκτόνο» και ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα αίτημά τους συγκαταλέγονται τα εξής:

-Κανένας αγρότης-κτηνοτρόφος από το 2015 να μην λαμβάνει ενίσχυση μικρότερη του ποσού κάθε περιφέρειας (αρόσιμες 43, δενδρώδεις 50, βοσκότοποι 24)

– Όλες οι επιδοτήσεις να ενισχύσουν τον πραγματικό αγροτικό παραγωγικό ιστό δηλαδή το 5% να αλλάξει σε 70% επί του εξωγεωργικού εισοδήματος.

– Να επιδοτούνται κάθε χρόνο μόνο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις χωρίς το δικαίωμα της ακαλλιέργητης γης.

Πιο αναλυτικά, η σχετική επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Από τις εκδηλώσεις που γίνονται από διαφόρους φορείς με θέμα την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΑΠ) 2015-2020 και από όσα με έκπληξη ακούσαμε από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΑΤ, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής ΥπΑΑΤ και τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ φαίνεται ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια συνέχισης και διαιώνισης τον ήδη καταγεγραμμένων αδικιών της ΚΑΠ των προηγούμενων ετών 2000-2014.
Όλοι οι υπεύθυνοι προσδιορίζουν ως ατμομηχανή της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης την γεωργοκτηνοτροφία και θεωρούν τους νέους αγρότες το μέλλον αυτής. Ακούγοντας προσεκτικά αρκετές ημερίδες φαίνεται ότι η ΚΑΠ 2015-2020 θα είναι «νεοκτόνος». Συνεχίζεται η αδικία 15 ετών με κραυγαλέες ανομοιομορφίες σύμφωνα με την επιλογή της ασφάλειας απώλειας μόνο μέχρι 30% επί των ιστορικών δικαιωμάτων. Επίσης θεωρούμε ότι το 5% του εξωγεωργικού εισοδήματος επιλέχτηκε σκόπιμα ώστε να μην αποκλειστούν μη ενεργοί αγρότες με μεγάλα εισοδήματα διατηρώντας τα ιστορικά δικαιώματα. Η επιλογή του δικαιώματος του 50% ακαλλιέργητης γης χαϊδεύει τους αγρότες του καναπέ και αφήνει αναξιοποίητη την ελληνική γη.
Για να μην συνεχιστούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος απαιτούμε τα εξής :

  • Κανένας αγρότης-κτηνοτρόφος από το 2015 να μην λαμβάνει ενίσχυση μικρότερη του ποσού κάθε περιφέρειας (αρόσιμες 43, δενδρώδεις 50, βοσκότοποι 24).
  • Όλες οι επιδοτήσεις να ενισχύσουν τον πραγματικό αγροτικό παραγωγικό ιστό δηλαδή το 5% να αλλάξει σε 70% επί του εξωγεωργικού εισοδήματος.
  • Να επιδοτούνται κάθε χρόνο μόνο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις χωρίς το δικαίωμα της ακαλλιέργητης γης.

Οι συγκεντρωθέντες στην Βέροια στις 1 Νοεμβρίου 2014, μετά τις διευκρινήσεις των ομιλητών για την ΚΑΠ 2015-2020, αιτούνται συνάντηση μαζί σας την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 το μεσημέρι (γύρω στις 12:30) για την εξεύρεση λύσης επανεξέτασης της ΚΑΠ 2015-2020.

Οι αιτούντες
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΧΑΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ «ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.