Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Μία αυτοκτονία την εβδομάδα στη Δυτική Ελλάδα

Μία αυτοκτονία την εβδομάδα στη Δυτική Ελλάδα

Ξεπέρασαν τις 40 οι αυτοκτονίες πέρυσι στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά 41 συμπολίτες μας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, είτε για οικονομικά, είτε για προσωπικά προβλήματα. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι έχουμε, κατά μέσο όρο, μια αυτοκτονία την εβδομάδα στην περιοχή μας, εικόνα πάντως που είναι καλύτερη, από στατιστικής πλευράς, αν την συγκρίνει κανείς με την Αττική ή την Βόρεια Ελλάδα.

Με αφορμή το τραγικό σημερινό περιστατικό στην Οβρυά Πάτρας με την αυτοχειρία 49χρονου άνδρα επανέρχεται με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο η απόγνωση που νιώθουν όλο και περισσότεροι Έλληνες απ’ το ιδιαίτερα πιεστικό περιβάλλον των τελευταίων ετών.

Η αυτοκτονία, λένε οι ειδικοί, είναι μια καθαρά προσωπική πράξη και κάθε περίπτωση πρέπει να μελετηθεί ξεχωριστά για να διερευνηθούν τα αίτιά της. Η οικονομική κρίση είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο ζουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας, κάθε ένας εκ των οποίων βιώνει ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες. Επειδή είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να πούμε πως αυτοκτονούν όλοι οι άνεργοι ή οι έμποροι, πρέπει να προσδιορίσουμε το ατομικό κίνητρο που κάνει κάποιον να δώσει τέλος στη ζωή του.

“Μπορεί κάποιος να έχει μεγάλα υπαρξιακά και προσωπικά προβλήματα, τα οποία ενδέχεται να βγουν στην επιφάνεια λόγω της κρίσης. Σε κάποιους ανθρώπους η κρίση αναδεικνύει τα προβλήματα, σε άλλους τα επιταχύνει και σε άλλους τα προκαλεί”, είναι η γνώμη του Καθηγητή Γιάννη Πανούση.

thebest

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.