Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μαθήματα Ιστορίας για το Cinema στο Αγρίνιο

cin cin1

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν και σήμερα τα μαθήματα Τοπικής Ιστορίας της ΓΕΑ, όπου κλείνουν για φέτος με τον κύκλο περιηγήσεων σε χώρους μέσα στο αστικό περιβάλλον του Αγρινίου.

Σήμερα Κυριακή8/3/2014  η ομιλία είχε ως θέμα τα Cinema της πόλης και την ιστορία τους , την οποία έκανε ο μηχανικός Κώστας Πατρώνης.

Έγιναν αναφορές σε παλαιά Cinema της πόλης, ιστορίες που είχαν να κάνουν με αυτά, παλιούς ιδιοκτήτες αλλά και χώρους που υπήρχαν καθώς και προσσεγγίσεις ως προς την επιλογή των έργων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι δεν έχει εντοπιστεί πότε έγινε η πρώτη προβολή ταινίας στο Αγρίνιο. Σίγουρα πάντως το 1936 υπήρχε cinema στην πόλη ενώ πολλά γνωστά Cinema βρίσκονταν κοντά στην Ηλία Ηλιού.

Το μάθημα έγινε σε ένα από τα πιο παλιά  Cinema της πόλης το ΕΤΟΥΑΛ , ο ιδιοκτήτης του οποίου κος Βοσκόπουλος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να το κρατήσει ανοιχτό και ο οποίος έχει προσφορά πάνω από 60 χρόνια στις κινηματογραφικές προβολές της πόλης, καθώς είναι ο ο μοναδικός ιδιώτης.

Σε ότι αφορά τους δημόσιους χώρους Cinema ειπώθηκε κατά την  αρκετά παραγωγική  συζήτηση που ακολούθησε στην αίθουσα ότι αυτοί αγοράστηκαν μετά τη  μεταπολίτευση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των περιηγήσεων που ακολουθούν:

xartisperiigiseos

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.