Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Μαλεσιάδα:Κινητοποιήσεις για το Γυμνάσιο με βολές για τη δημοτική αρχή

Μαλεσιάδα:Κινητοποιήσεις για το Γυμνάσιο με βολές για τη δημοτική αρχή

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για το σχολικό «Καλλικράτη» που οδηγεί στην κατάργηση του σχολείου τους μέσω της απορρόφησης του από το Γυμνάσιο Εμπεσού, οι μαθητές του Γυμνασίου Μαλεσιάδας απείχαν σήμερα από τα μαθήματά τους, ενώ οργανώνουν και νέα κινητοποίηση για την Τετάρτη 30 Μαρτίου με την ελπίδα ότι «ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας θα «καταδεχθεί» να ασχοληθεί μαζί τους» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
«Σε όλη την Ελλάδα, οι δήμοι αντιτίθενται ενεργά στην κατάργηση των σχολικών μονάδων και εκδίδουν ομόφωνα σχετικά ψηφίσματα. Τη στάση αυτή δε φαίνεται να τηρεί ο Δήμος Αμφιλοχίας σε σχέση με την επικείμενη κατάργηση του Γυμνασίου Μαλεσιάδας Αιτωλοακαρνανίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου. Τονίζεται παράλληλα: «Μικρότερες σχολικές μονάδες με λιγότερους μαθητές και μικρότερες χιλιομετρικές αποστάσεις βρήκαν αμέριστη συμπαράσταση από τα Δημοτικά Συμβούλια. Αντίθετα, για το Γυμνάσιο Μαλεσιάδας που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει τη λειτουργία του και απέχει με το υπό συγχώνευση Γυμνάσιο Εμπεσού 22 χιλιόμετρα, με κακό οδικό δίκτυο, ιδίως το χειμώνα, ο Δήμος Αμφιλοχίας δεν εξέδωσε ούτε ένα ψήφισμα. Η στάση αυτή του Δήμου Αμφιλοχίας έχει δημιουργήσει απογοήτευση και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής που θεωρούν ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές εγκαταλείφθηκαν πλήρως από το Δημοτικό Συμβούλιο».
Γονείς και μαθητές λοιπόν συνεχίζουν τις αντιδράσεις στη Μαλεσιάδα ενώ με κοινή τους απόφαση το Σχολείο δε συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση την 25η Μαρτίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.