Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την εξέταση οστικής πυκνότητας

Από χθες πραγματοποιείται εξέταση μέτρηση οστικής πυκνότητας στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου και ο αριθμός των γυναικών που έσπευσαν την πραγματοποιήσουν ήταν εντυπωσιακός.

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας γίνεται μέσω υπερήχου φτέρνας, μια ανώδυνη και σε άλλη περίπτωση δαπανηρή εξέταση, χορηγείται από χθες και για την επόμενη εβδομάδα δωρεάν από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία και με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής.

Η εξέταση απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, σε εκείνες που κάνουν χρόνια χρήση Κορτιζόνης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το θυρεοειδή ή που έχουν στην οικογένεια βεβαρημένο ιστορικό οστεοπόρωσης.

Η συγκεκριμένη εξέταση είναι πολύ σημαντική, καθώς όχι μόνο διαγιγνώσκει την τυχόν ύπαρξη του προβλήματος, αλλά με τις τιμές που μετρά υπολογίζεται η επικινδυνότητα για εμφάνιση οστεοπόρωσης και οστεοπενίας στο μέλλον και έτσι δίνονται και οι αντίστοιχες συμβουλές πρόληψης της νόσου.

Η εξέταση οστικής πυκνότητας θα συνεχιστεί στην επικράτεια του Δήμου και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Στράτου, Νεάπολης, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Μακρυνείας, Θεστιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.