Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Με ή χωρίς την Όλγα στο Μεσολόγγι

aygotarxo Όσο να’ ναι ένα σχετικό ενθουσιασμό τον  έχει σκορπίσει η είδηση ότι στην 4η Έκθεση τοπικών προϊόντων που θα γίνει στο Μεσολόγγι μπορεί να παραστεί η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Είναι αποδεδειγμένο πως όπου πάει γίνεται σουξέ. Λίγο το παράστημα, λίγο ο νεανικός αέρας που τη συνοδεύει τη μια μένουν ενεοί(δηλαδή κάγκελο) οι Κινέζοι που είναι μαζί της, την άλλη μουρλαίνεται ο… Φούχτελ και την παράλλη παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Στην έκθεση αυτή όμως που θα γίνει και πάλι στο τέλος του καλοκαιριού και τη συνδιοργανώνουν ο δήμος Μεσολογγίου, η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και η Αιτωλική Αναπτυξιακή, είτε έρθει η κ. Κεφαλογιάννη είτε όχι, το σημαντικό είναι άλλο(όχι ότι δεν προτιμούμε όλοι να έρθει η κυρία υπουργός).
Ότι μπορεί να έρθει εκτός από το Ρωσικό Επιμελητήριο και το Κινεζικό αυτή τη φορά! Και να έχει πρόσβαση το αυγοτάραχο ή τα άλλα προϊόντα όλου του νομού σε δυο αγορές που μαζί αγγίζουν το 1,5 δις σε πληθυσμό και σε έκταση αρκετή από την υδρόγειο.
Άρα οι όροι “εξωστρέφεια” ή “καινοτομία” για τους οποίους παλεύουν κάποιοι στο νομό  δεν είναι παραμύθια όπως διατείνονταν μερικοί. Έχουν στόχευση και αν είχαν γίνει πιο συντονισμένα βήματα με συνεργασία-εδώ και πολλά χρόνια- τώρα μοναδικά προϊόντα θα έκαναν θραύση σε μεγάλες αγορές. Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου είπε ότι οι προσπάθειες να γίνει μόνιμη αυτή έκθεση σκοντάφτουν ακόμα σε γραφειοκρατικά θέματα. Κάποτε θα τελειώσουν αυτά τα ρημάδια τα γραφειοκρατικά και θα αποκαλυφθεί ένας μεγάλος πλούτος που τον φυλάγαμε από λάθος εχθρούς. Μέχρι τότε πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε εμείς οι ίδιοι τα προϊόντα του τόπου μας, όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Κάτι που ακόμα δεν συμβαίνει, παρεμπιπτόντως, αλλά τουλάχιστον κάτι φαίνεται να κινείται.
Αν άφηνε και ο κυβερνητικός/τραπεζικός/φορολογικός  σχεδιασμός θα γινόταν όλα πιο γρήγορα.
Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.