Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο

Με τη στήριξη της ομάδας του προγράμματος της Κοινωφελούς εργασίας

Από αριστερά: Όλγα Χήτου, φιλόλογος, Κων/να Κουρελή, κοινωνική λειτουργός, Κων/να Καλαντζή, Διοικητικός, Χριστίνα Κολοκούρα, νοσηλεύτρια και Βασιλική Χασάπη νοσηλεύτρια.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η συμπληρωματική Αιμοδοσία, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στο Θέρμο που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν 40 συνολικά Αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 33 μονάδες αίματος. Σε συνδυασμό με την αιμοδοσία της 29ης

Σεπτεμβρίου2012 στην οποία προσήλθαν 75 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 70 μονάδες αίματος, ο Σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 103 μονάδες αίματος.

Το νέο στοιχείο και αυτής της Αιμοδοσίας είναι η προσέλευση 6 νέων αιμοδοτών, πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από: τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Χαρά Σαμπατζιώτη, τις νοσηλεύτριες, Κατερίνα Δημητρίου και Μαρία Ζανέλη, και τον οδηγό του συνεργείου Λεωνίδα Καψή, ήταν, όπως πάντα, άψογη. Επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου και παρεμβάσεις και στα σχολεία ,αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας με βάση το οποίο

προσελήφθησαν από το Σύλλογο, μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ της Πάτρας, οκτώ (8) άτομα που ανέλαβαν υπηρεσία με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων των Τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής και των μαθητών των σχολείων σε θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων σώματος.

Οι προσληφθείσες στο Σύλλογο είναι οι εξής: Καλαντζή Κων/να, Καραγιαννοπούλου Κων/να, Κωσταβαγγέλη Χρυσαυγή ως Διοικητικοί, Κουρελή Κων/να, ως κοινωνική λειτουργός, Κολοκούρα Χριστίνα, ως Νοσηλεύτρια ΔΕ , Ράμμου Αντιγόνη, ως Νοσηλεύτρια ΤΕΙ, Χασάπη Βασιλική ως Νοσηλεύτρια ΔΕ και Χήτου Όλγα ως φιλόλογος.

Ήδη, στην τελευταία Αιμοδοσία παραβρέθηκαν σε όλη τη διαδικασία και την προετοίμασαν με ενημερωτικές ανακοινώσεις και τηλεφωνική ειδοποίηση των αιμοδοτών.

Κώστας Φ.Μαραγιάννης

Φιλόλογος

Πρόεδρος του Συλλόγου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.