Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Με επιτυχία ο διάλογος για την Τριχωνίδα

Με επιτυχία ο διάλογος για την Τριχωνίδα

Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 1 Ιουλίου η εκδήλωση που οργάνωσε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ στην Πλατεία Αναλήψεως με θέμα ΄΄ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΄΄.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι απο 100 άνθρωποι ενώ το παρόν έδωσαν η Νίκη Φούντα Βουλευτής ΔΗΜΑΡ, ο Χρήστος Παϊσιος Πολιτευτής Ν. Δ., Πρόεδροι απο 8 χωριά του Δήμου Θέρμου, ο Πρόεδρος της Αράχωβας Ναυπακτίας κ. Τσαρούχης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου Κώστας Καρακόϊδας, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ΑΓΓΡΙΝΙΟΥ Κώστας Κατσακιώρης, ο Βασίλης Τσουκαλάς Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Στην εισήγησή της η κ. Φούντα αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων εκδηλώσεων αλλά και στην ανάγκη στήριξης της υπαίθρου απο την πολιτεία με δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα αλλά και θα δημιουργούν υποδομές. Ο κ. Παϊσιος δήλωσε έκπληκτος απο την οργάνωση και την συμμετοχή και είπε ότι σήμερα όλοι θα γίνουμε σοφότεροι απο την εκδήλωση αυτή που θα πρέπει να πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα. Ο γιατρός κ. Κουτσούμπας μίλησε με πολλά στοιχεία απο την προσωπική εμπειρία που έχει, για την έλλειψη των οδικών αξόνων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην αδράνεια που υπάρχει σε πολλά ζητήματα όπως η έλλειψη ασθενοφόρων με τραγικές συνέπειες για τους κατοίκους. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μαραγιάννης ανέφερε τους τομείς που θα πρέπει να αναπτυχθούν για να μιλάμε για ανάπτυξη της Τριχωνίδας, και κατέληξε με προτάσεις για το τόπο. Ο Πρόεδρος του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Κατσακιώρης ανέλυσε το ρόλο του ΚΤΕΛ στην περιοχή αλλά και γενικά μίλησε για τις υπηρεσίες μεταφοράς των πολιτών. Στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες αλλά και παρεμβάσεις απο τους παριστάμενους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Λοϊζος αναφέρθηκε στην συλλογική προσπάθεια που πρέπει να γίνει προκειμένου η Τριχωνίδα να οδηγηθεί σε μεγαλύτερα επίπεδα ανάπτυξης, μίλησε για την αξιοποίηση όλων των βυζαντινών και ιστορικών μνημείων και την ανάγκη προβολής του τόπου με άμεσο σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.