Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Μια άποψη για την οικονομία από έναν Αγρινιώτη ειδικό

Μια άποψη για την οικονομία από έναν Αγρινιώτη ειδικό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το απόγευμα(ξεκίνησε στις 7μ.μ.)η ημερίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με θέμα:«Καινοτομία -Επιχειρηματικότητα – Επενδύσεις και Οικονομική Ανάπτυξη» με ομιλητή Δρ. Βασίλη Κατσικιώτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Επενδυτικών Συμβούλων και διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα τη Ν.Υόρκη όπου ζει με την οικογένειά του από το 1999.

Ο κ. Κατσικιώτης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και πήγε σχολείο στο 6ο δημοτικό στον Αγ. Κωνσταντίνο και το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων. Δούλεψε σε πολλά εμπορικά καταστήματα στην πόλη και κάποια στιγμή η οικογένειά του έφυγε για την Αθήνα για μια καλύτερη τύχη. Το 1988 αφού σπούδασε Οικονομικά Στην Πάτρα έφυγε με πλήρη υποτροφία στο Μίτσιγκαν και το ομώνυμο Πανεπιστήμιο αφού πούλησε το αμάξι του για να μπορέσει να κάνει το ταξίδι. Εκλέχτηκε Καθηγητής Βιοστατιστικής στο George Washington για να συνεχίσει από πρόεδρος επιτροπών ανταγωνισμού, επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών οργανισμών έως οικονομικός αναλυτής κολοσσών.

Με επιχειρήματα και μια εμπεριστατωμένη άποψη εξήγησε γιατί κατά την άποψή του δεν πρέπει η Ελλάδα να αποκοπεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέδωσε μεγάλο μέρος της ευθύνης στη λεγόμενη Γενιά του Πολυτεχνείου. Δέχτηκε ερωτήσεις από το ακροατήριο αφού ξεκαθάρισε ότι «θέλει ερωτήσεις αλλά όχι τοποθετήσεις»…

Κύριος άξονας της ομιλίας του η προσπάθεια για παραμονή στην ευρωζώνη με κάθε κόστος γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος η Ελλάδα να μοιάζει με χώρες όπου κυριαρχούν οι μαφίες και τα ανεξέλεγκτα συμφέροντα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.