Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Μνημόνιο 1,2,3: Οι κυβερνήσεις άλλαξαν…μαζί και οι διαδηλωτές!

mnimoneia20112016

Συμπληρώνουμε αισίως πενταετία μνημονίων. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Μαζί όμως και οι κοινωνικές ομάδες που κατεβαίνουν στους δρόμους.

Για να θυμηθούμε στην πρώτη εικόνα αριστερά (αριστερά βεβαίως βεβαίως) το Σύνταγμα του 2011. Πόσοι εξ αυτών που βρίσκονται στη δεξιά εικόνα ( δεξιά βεβαίως, βεβαίως)   έδιναν στο παρόν στο Σύνταγμα του 2011;

Και το αντίστροφο φυσικά. Πόσοι του 2011 κατεβαίνουν το 2016 να  συμπαρασταθούν σε αυτούς;

Οι απαντήσεις δεν είναι απλές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και αυτοί που κατέβαιναν το 2011 και αυτοί που κατέβαιναν το 2016 έχουν τα δίκαια τους. Κανείς δεν μπορεί να διαχωρίσει τον έναν αγώνα από τον άλλον.

Καθόλου δίκιο όμως δεν έχει  σύσσωμο το παρόν Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση στο θέμα αυτό, όπου ala card έβλεπε κοινωνικούς αγώνες ή ανατρεπτικά στοιχεία, όπως το κάθε κόμμα το βόλευε  από το 2011 έως το 2016.

Και επιτέλους τα απόνερα του λαϊκισμού, δεξιά και αριστερά, δεν πρέπει να τα λούζεται καμιά κοινωνική ομάδα.

Αλλιώς άθελα μας χτίζουμε πορτοκαλί επαναστάσεις, αυριανούς μοχλούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς επιτήδειους.

Καλά θα κάνουνε λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν στην άκρη και να απαξιώσουν οποιαδήποτε κομματική και ιδεολογική επιρροή. Η επιτυχία θα έρθει όταν  λειτουργούν στον ίδιο χρόνο.

Μόνο τότε βγαίνει άκρη και με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις αλλά και με Ευρώπη. Οι όποιοι  Σόιμπλε να το σκέφτονται πολύ καλά να ξαναπροκαλέσουν…

Άγριος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

  1. antikeimenikos

    Στην αριστερή εικόνα βλέπουμε δημόσιους υπαλλήλους και δεξιά αυτούς που πληρώνουν τον μισθό τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.