Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Μοσχολιός: «Θα πάρουν την απάντησή τους την Κυριακή» (video)

Μοσχολιός: «Θα πάρουν την απάντησή τους την Κυριακή» (video)


1

1DSCN1493DSCN15322

DSCN1473

2

5

6

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία ολοκλήρωσε πριν από λίγα λεπτά  ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός μπροστά σε πολυπληθές κοινό παρά το ότι  οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες καθώς έβρεχε από νωρίς σήμερα αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Κι ο ίδιος επεσήμανε το γεγονός άλλωστε και ευχαρίστησε τους φίλους του συνδυασμού του γι’ αυτό. Η ομιλία πάντως ολοκληρώθηκε παρά τη βροχή χωρίς να την επισπεύσει ο κ. Μοσχολιός. Ο συνδυασμός του Π.Μοσχολιού μάλιστα τη χαρακτηρίζει ως “μια χωρίς προηγούμενο όγκο και παλμό συγκέντρωση που ξεπέρασε κατά πολύ τη συγκέντρωση του 2010, όταν ο συνδυασμός του άγγιξε το 49%, ο κ. Μοσχολιός.

Ο Π.Μοσχολιός έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Στην ομιλία του υπήρξε καυστικός για τις θέσεις των αντιπάλων του λέγοντας ότι έφτασαν στο σημείο ακόμα και να αμφισβητούν την δημοκρατική επιλογή των πολιτών ενώ έκανε λόγο για «άλλους που έβαλαν υποψηφιότητα για όλους του θεσμούς και άλλους που παρέδωσαν δήμο με περισσότερα χρέη από όλους τους συνενωμένους δήμους μαζί». “Ο λαός του Αγρινίου έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση. Απάντησε στη Νέα Αρχή του κ. Παπαναστασίου που αποδεικνύεται επιστροφή στο καταδικασμένο από τους πολίτες παρελθόν. Απάντησε στον κ. Τραπεζιώτη που η ανατροπή του αποδεικνύεται εκτροπή της λογικής, της ευπρέπειας και του ήθους”, είπε ο κ. Μοσχολιός Έκανε λόγο για στενή σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που έχει αναπτύξει με το λαό του Αγρινίου, προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό και ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής του για την επόμενη δημοτική περίοδο. Ο κ. Μοσχολιός εστίασε και πάλι στο έργο που υλοποίησε και παρουσίασε μεγάλο μέρος του προγράμματός του. Αναφέρθηκε στα στελέχη του συνδυασμού του ενώ ανέφερε ότι το τελικό μήνυμα θα δοθεί την Κυριακή. Χαρακτηριστικά είπε ότι στις «18 Μαΐου ο λαός του Αγρινίου θα τιμωρήσει εκείνους που ήταν πάντα απόντες ή που δεν αγάπησαν ποτέ τον μεγάλο δήμο Αγρινίου».

Η ομιλία του κ. Μοσχολιού.

1Απόψε οι Αγρινιώτες απάντησαν.

Έστειλαν το δικό τους, καθαρό μήνυμα.

Είμαστε εδώ.

Η δημοτική παράταξη της ευθύνης και της προοπτικής.

Η δημοτική παράταξη των οραμάτων και του σχεδιασμού.

Η δημοτική παράταξη της σκληρής δουλειάς και της αποτελεσματικότητας.

Αγαπητοί συνδημότες, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

Σε όλη μας τη διαδρομή, εργαστήκαμε μαζί για την ενότητα του λαού μας.

Δημιουργήσαμε ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.

Διαμορφώσαμε μια κοινωνική συμμαχία,

που ανοίγει νέους ορίζοντες για τον τόπο μας.

Μαζί με τους πολίτες,

με την ενότητα του προοδευτικού κινήματος,

την Κυριακή δίνουμε τη μάχη για το Δήμο μας.

Μια μάχη που θα είναι νικηφόρα.

Γιατί ο λαός μας έχει και μνήμη και κρίση.

Γνωρίζει και αναγνωρίζει.

Αναγνωρίζει ότι την τετραετία που πέρασε κάναμε σημαντικό έργο.

Έργο που είναι ορατό όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Αναγνωρίζει ότι ως Δήμαρχος, υπηρέτησα με συνέπεια το κοινό καλό, ότι είχα και έχω όραμα για την πόλη και λειτούργησα πάντοτε με κανόνες, αρχές και αξίες.

Ακολούθησα και προώθησα τον διάλογο ως μέτρο σύνθεσης και αξιοποίησης των διαφορετικών απόψεων και αντιλήψεων.
Σεβάστηκα τις αντίθετες ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις και λειτούργησα ενωτικά, γι’ αυτό σήμερα είναι μαζί μας άνθρωποι που στις προηγούμενες εκλογές ήταν απέναντί μας.

Αφουγκράστηκα τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά, και συμμετείχα στις προσπάθειες εξεύρεσης αλλά και διεκδίκησης λύσεων.

Λειτούργησα και λειτουργήσαμε με κρυστάλλινη διαφάνεια τόσο στη λήψη των αποφάσεων και την άσκηση της εξουσίας, όσο και στη διαχείριση των πόρων.

Φίλες και φίλοι

DSCN1474Με ικανοποίηση και υπερηφάνεια, στέκομαι πλάι σας και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την αγάπη και τη συνεργασία σας.

Τα λόγια μας έγιναν έργα.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας δεν είναι μόνο ποσοτικό.

Είναι πάνω απ’ όλα ποιοτικό και χρήσιμο στους πολίτες.

Είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας,

του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων και των κατοίκων αυτής της πόλης.

Εργαστήκαμε μαζί, γιατί αντιλαμβανόμαστε την πολιτική σαν μια υπόθεση του συνόλου των πολιτών, των οργανώσεων, των κοινωνικών ομάδων που διακατέχονται από πάθος, από αγάπη, από διάθεση προσφοράς για το κοινό αγαθό.

Το θετικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους.

Ευτυχώς λίγους.

Αυτούς που μετέτρεψαν την κριτική, σε πολεμική και συκοφαντία. Την ένδεια επιχειρημάτων και την αδυναμία διατύπωσης προτάσεων  σε προσωπικές επιθέσεις.

Η Νέα Αρχή του κ. Παπαναστασίου, αποδεικνύεται επιστροφή στο καταδικασμένο από όλους τους πολίτες παρελθόν. Η Ανατροπή του κ. Τραπεζιώτη αποδεικνύεται εκτροπή της λογικής, της ευπρέπειας και του ήθους.

Τους ακούσαμε χθες να ασκούν σκληρή κριτική στο δικό μας έργο. Τη δική τους αφάνεια και απραξία, θα τη καταδικάσει ο λαός του Αγρινίου την Κυριακή, στις 18 Μαΐου.

Έχασαν την ψυχραιμία τους. Αρνούνται να αποδεχθούν τη λαϊκή ετυμηγορία.Μέσα σ’ ένα αντιδημοκρατικό παραλήρημα, αμφισβητούν ακόμα και το δικαίωμά σας να επιλέγετε τη Δημοτική Αρχή της αρεσκείας σας.Παραβλέπουν ότι η διοίκηση του Δήμου είναι αιρετή, είναι έκφραση της λαϊκής βούλησης, είναι επιλογή των πολιτών, που πρέπει να είναι σεβαστή από όλους μας.Αμφισβητούν απλά πράγματα λειτουργίας της δημοκρατίας.

Εμείς, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στον επικίνδυνο κατήφορο που έχουν οδηγηθεί.

Εμείς κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ, προχωρούμε μαζί στην ΕΥΘΕΙΑ της ανάπτυξης και της προόδου.

Εμείς, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής.

Αυτούς ας τους αναζητήσουν αλλού. Ας τους αναζητήσουν σ’ εκείνους που αντιλαμβάνονται την πολιτική  σαν βήμα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.Ας τους αναζητήσουν σ’ εκείνους που για να διεκδικήσουν θέσεις και ρόλο, αποσιωπούν και αποκρύπτουν το παρελθόν τους. Ας τους αναζητήσουν σ’ εκείνους που για να διατηρήσουν θέσεις και ρόλους πολέμησαν με πάθος τη δημιουργία του μεγάλου Δήμου Αγρινίου.

Σ’ αυτούς που για τη δική τους, προσωπική πολιτική επιβίωση, πρότειναν τη δημιουργία ενός μικρού και άνευρου Δήμου, υπονομεύοντας έτσι τα συμφέροντα της περιοχής. Σ’ αυτούς που  θέλουν σήμερα να διοικήσουν έναν Δήμο που ποτέ δεν πίστεψαν, που ποτέ δεν αγάπησαν.

Αποκρύπτουν ότι δεν είναι νέοι στην πολιτική. Ότι μετά από 8 χρόνια Δήμαρχοι, σε εποχές οικονομικής ευμάρειας, παρέδωσαν ένα Δήμο με το μεγαλύτερο χρέος, από τους δέκα συνενωθέντες Δήμους.

Ας αναζητήσουν το κατεστημένο και τα καθεστώτα σ’ εκείνους που για τετραετίες ολόκληρες κινήθηκαν και κινούνται με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον κι όχι το συμφέρον του τόπου. Ας τους αναζητήσουν σ’ εκείνους που θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για όλα.

Ικανό για τη Νομαρχία, ικανό για την Περιφέρεια, ικανό για τη Βουλή, ικανό για το Δήμο, αλλά απ’ όπου κι αν πέρασαν δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα έργο. Δεν κατάφεραν να αφήσουν κανένα αποτύπωμα.

Που σ’ όλη τους αυτή τη διαδρομή, δεν άρθρωσαν ποτέ μια κουβέντα, δεν διατύπωσαν ποτέ μια πρόταση για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Ας τους αναζητήσουν σ’ αυτούς που αποκρύπτουν ότι ήταν διορισμένοι από το κόμμα τους σε κρατικές θέσεις.

Ναι. Δεν είμαστε ίδιοι.

Δεν διεκδικήσαμε και δεν διοριστήκαμε πουθενά.

Διεκδικήσαμε πάντα ένα μόνο χρίσμα.

Το χρίσμα της κοινωνίας και των πολιτών.

Η Αυτοδιοίκηση για μας είναι έρωτας και πάθος, είναι ιδέες και πράξη, λόγος και αποτέλεσμα, αγώνες και αγωνίες μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο.

Μας κατηγορούν ότι δημιουργήσαμε ένα σύστημα.

Ναι. Έχουν δίκιο. Υπάρχει και λειτουργεί ένα σύστημα.

Ένα σύστημα αρχών και αξιών, που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ένα σύστημα δράσεων και παρεμβάσεων, έργων και υποδομών, που δημιούργησε ένα Αγρίνιο μεγάλο, που εξασφαλίζει στους δημότες τις συνθήκες για μια άνετη και ανθρώπινη διαβίωση.

Ναι. Έχουν δίκιο.

Υπάρχει και λειτουργεί ένα σύστημα δράσεων και παρεμβάσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που διασφαλίζει την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας που η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών, μας επιβάλλει.

Ναι. Έχουν δίκιο.

4Ένα σύστημα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι. Υπερήφανοι γιατί δημιουργήσαμε το κοινωνικό παντοπωλείο, το ιατρείο, το οδοντιατρείο, το φαρμακείο, τη δημοτική συγκοινωνία, τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, γιατί στεγάσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού, γιατί σταθήκαμε συμπαραστάτες σε όλους τους φορείς που παρέχουν κοινωνική πρόνοια.

Ένα σύστημα που αγωνίστηκε για την οικονομική ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων, απέναντι στα βίαια και σκληρά μέτρα της οικονομικής πολιτικής των μνημονίων.

Ναι. Με σύστημα σχεδιάσαμε και σχεδιάζουμε το μέλλον αυτού του τόπου, αυτού του μεγάλου Δήμου.

Το δικό μας σύστημα απαρτίζεται από εξισώσεις έργων, δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, προοπτικής για το μέλλον του κάθε δημότη, ιδιαίτερα των νέων, που μαστίζονται από την ανεργία και την ανασφάλεια.

Φίλες και φίλοι,

Έχουμε πίσω μας μια δημιουργική πορεία, μια πορεία αγώνων και κατακτήσεων, μια πορεία συνέπειας λόγων και έργων.

Έχουμε έναν πλούσιο απολογισμό. Έναν απολογισμό που δεν είναι μόνο έργο του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων στο Δήμο.

Είναι έργο συλλογικό, έργο όλων μας.

Αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Με τη δική σας συμμετοχή, με σωστό προγραμματισμό, με επίμονη διεκδίκηση και σκληρή δουλειά, αποδείξαμε ότι αυτά που λέγαμε πριν από τέσσερα χρόνια, δεν ήταν απλές υποσχέσεις.

Ήταν δεσμεύσεις που υλοποιήθηκαν μία προς μία.

Αναδείξαμε το Δήμο πρωταθλητή στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Με σωστό προγραμματισμό σκληρό αγώνα και συστηματική διεκδίκηση εντάξαμε και υλοποιούμε έργα 162 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα δημοπρατημένα. Όχι έργα μακέτες.

3Με τα έργα αυτά.

      Αναβαθμίσαμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των Πολιτών. Επιλύσαμε το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.

       Κάναμε την πόλη μας πιο φιλική, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

      Αναδείξαμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και την αλληλεγγύη ως Μέτρο της πολιτικής μας.

      Αναπτύξουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη την προστασία της πολιτείας.

      Δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε σύγχρονες υποδομές που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά. Σε συνθήκες κρίσης, ιδρύσαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, τη Δημοτική Γλυπτοθήκη.

      Λειτουργήσαμε με ισονομία απέναντι στους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

      Στηρίξαμε και αναβαθμίσαμε τις τοπικές κοινότητες και τις γειτονιές, κατασκευάζοντας νέες πλατείες, νέες παιδικές χαρές, νέους χώρους άθλησης.

      Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου πάρα πολλοί Δήμοι εμφανίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, εμείς καταφέραμε να διατηρήσουμε έναν οικονομικά υγιή Δήμο και παρουσιάζουμε θετικό πρόσημο στον ισολογισμό.

Φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου

Ζούμε σε μια  εποχή  ρευστότητας και αβεβαιότητας,

Βιώνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής  και πολιτικής κρίσης.

Δεν μένουμε όμως παθητικοί δέκτες.

Γινόμαστε πρωτοπόροι.

Τολμούμε με αποφασιστικότητα γενναίες αλλαγές.

Κεφαλαιοποιούμε το έργο και τις υποδομές μας και δημιουργούμε τις βάσεις για ένα νέο Κύκλο Ανάπτυξης μέσα στην κρίση.

Η ΝΕΑ μας πρόταση για το μεγάλο Δήμο Αγρινίου είναι μια Καινοτόμα και προωθημένη θέση.

Είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Με στρατηγικό σχεδιασμό.

Με προτεραιότητες.

Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πόρους και μέσα.

Απευθυνόμαστε σε σας. 

Σ’ όλους τους πολίτες.

Θέλουμε τον πολίτη  κοινωνό και συμμέτοχο στην προσπάθειά μας.

Δημιουργούμε μια νέα εποχή διαλόγου και σύνθεσης απόψεων.

Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπου ο πολίτης έχει άποψη.  Έχει  λόγο.

DSCN1458Έχει ίσες ευκαιρίες και  δυνατότητες.

Φίλες και Φίλοι,

Ο συνδυασμός μας, στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις της Νέας Εποχής απαντά με μία νέα στρατηγική.

Μια νέα αναπτυξιακή αντίληψη.

Εμείς μιλάμε για Πολυκεντρική Ανάπτυξη.

Για συσχετιζόμενη και αλληλοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη μεταξύ αστικού και αγροτικού χώρου.

Εμείς προτείνουμε Αναπτυξιακό Μοντέλο που ανοίγει ένα νέο κύκλο δημιουργίας και  ευκαιριών για όλους.

Η πρότασή μας είναι ολοκληρωμένη.

Άμεσα  Εφαρμόσιμη.

Η πληρότητα και η ρεαλιστικότητα των επιλογών μας είναι αποτυπωμένη στο πρόγραμμά μας. 

Ξεκινάμε με έναν Ισχυρό και Οργανωμένο Δήμο, με αποδεδειγμένο έργο, με διασφαλισμένους οικονομικούς πόρους.

Πορευόμαστε, με νοικοκυροσύνη και διαφάνεια στα οικονομικά, με νέους θεσμούς και καινοτόμες δράσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με ιδανικά, αρχές και αξίες.

Διαμορφώνουμε το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ και την ταυτότητα «Branding πόλης», σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τη συμμετοχή των φορέων, των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

Η προστασία κοινωνικών ομάδων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού παραμένει μόνιμη προτεραιότητά μας.

Συνεχίζουμε την καθημερινή πολιτική μάχη που αντιπαλεύει στην πράξη κι όχι στα λόγια τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Κάθε πόρος που διαθέτουμε, επενδύεται εκεί που το κοινωνικό και οικονομικό όφελος είναι μεγαλύτερο.

Ενισχύουμε τη διαφάνεια και στόχος μας είναι ο προϋπολογισμός του Δήμου να διατίθεται on-line για να μπορεί ο δημότης να βλέπει ανά πάσα στιγμή τι ξοδεύεται, πού και από ποιον.

            Ο νέος σχεδιασμός μας και οι νέες προτάσεις μας εδράζονται σε ισχυρά θεμέλια:

            Στα έργα προϋπολογισμού 162 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ.

Αυτά αποτελούν τη βάση και δημιουργούν προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας, ώστε το Αγρίνιο να αποτελεί κύριο πόλο ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα.

1Οι προτάσεις μας για το νέο ΕΣΠΑ, στον τομέα των υποδομών του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, της επιχειρηματικότητας, των οδικών αξόνων, της αξιοποίησης της Τριχωνίδας, των τεχνητών λιμνών του Αχελώου, των αστικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων, είναι συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Είναι τόσο πλήρεις, που ο πολυπράγμων κ. Τραπεζιώτης δεν είχε να προσθέσει ούτε ένα και.

Τις αντέγραψε και τις παρουσίασε ως δικές του.

Αφού τις αποδέχεται τον καλούμε από τη Δευτέρα να συστρατευτεί μαζί μας, να βοηθήσει στην υλοποίησή τους για το καλό του Δήμου.

Να σταματήσει επιτέλους να υποσκάπτει το μέλλον της πόλης, υπονομεύοντας βασικές της υποδομές, προκειμένου να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Μίλησε χθες για δικαστικές εμπλοκές των έργων του Δήμου. Από τα δεκάδες μεγάλα έργα του Δήμου τα μόνα που παρουσιάζουν εμπλοκές είναι εκείνα στα οποία έχει ανάμιξη ο κ. Τραπεζιώτης.

Είναι το Πάρκο, για το οποίο όλοι οι φορείς της πόλης, έχουν υποβάλλει ΕΓΓΡΑΦΩΣ τις θέσεις τους και έχουν εκφράσει τη συμφωνία τους.

Ας ρωτήσουν τον Πρόεδρο του ΤΕΕ γι’ αυτό.

Ας σταματήσουν επιτέλους την καραμέλα περί μη διαβούλευσης. 

Είναι το έργο αποχέτευσης Καινουργίου – Παναιτωλίου, που λόγω αδυναμίας του Δήμου Θεστιέων επί δημαρχίας του κ. Τραπεζιώτη, ανέλαβαν να το δημοπρατήσουν και να το επιβλέψουν οι Νομαρχιακές και στη συνέχεια οι Περιφερειακές Υπηρεσίες. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια. Τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες και αποσκοπούν στην απόκρυψη των ευθυνών του.

Είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο προσπαθεί να ακυρώσει ο κ. Τραπεζιώτης, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος τάχα βιοποριστικούς λόγους.

Δηλαδή για τα εισοδήματά του ο κ. Τραπεζιώτης δεν διστάζει να υπονομεύσει το μέλλον της πόλης.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για την ορθολογική ανάπτυξη μιας περιοχή.  

Γιατί μόνο έτσι δημιουργούνται οι απαραίτητοι «Ελεύθεροι Δημόσιοι χώροι», Δρόμοι, Πλατείες, Πάρκα, Παιδικές Χαρές, Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, μόνο έτσι εξασφαλίζονται οι λειτουργίες της πόλης.

Έτσι αναβαθμίζεται η πόλη

Έτσι γίνεται ανταγωνιστική

Έτσι παράγεται εισόδημα

Έτσι δημιουργείται ΒΙΟΠΑ, δημιουργείται ανάπτυξη,

Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα ζωής

Φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου

Διεκδικούμε από το επόμενο ΕΣΠΑ περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ.

Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

Θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Θα αναδειχθούμε και πάλι πρωτοπόροι στην ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Γιατί και τη γνώση διαθέτουμε και κατάλληλα προετοιμασμένοι είμαστε.

Το πρόγραμμά μας προβλέπει:

       Την κατασκευή μεγάλων έργων, που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στο Νέο Δήμο

       Την κατασκευή νέων μικρών  και μεσαίων έργων στον αστικό ιστό και στην ύπαιθρο που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη.

       Την ενίσχυση της τοπικής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας

       Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν μέσα από τις νέες Δημοτικές Υποδομές και Λειτουργίες, τα έργα και τα προγράμματα απασχόλησης.

       Την προσέλκυση επενδύσεων υψηλής εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και καινοτόμες δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την τοπική Οικονομία.

       Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, ώστε να προωθήσουμε την Καινοτομία που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.

DSCN1462Επιδιώκουμε να χτίσουμε το Δήμο της παραγωγής και της ποιότητας.

Ο αγροτικός χώρος μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου μας.

Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, απαιτεί τη βελτίωση και δημιουργία νέων υποδομών άρδευσης, αγροτικού εξηλεκτρισμού, οδοποιίας, εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στήριξη της οικολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, βελτίωση της ποιότητας με έμφαση στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης.

            Οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και αντιμετώπισης της ανεργίας αποτελούν βασική συνιστώσα του προγράμματός μας.

Δρομολογούμε τη δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, και την ένταξη στο Νέο ΕΣΠΑ της θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων, η οποία θα στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Στράτου.

Διεκδικούμε την υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΗ, η οποία εκμεταλλεύεται τους υδάτινους πόρους της περιοχής, όπου θα προβλέπονται ειδικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις, για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας.

            Η ανάπτυξη του τριτογενή τομέα, ο τουρισμός, η παιδεία, ο Πολιτισμός και ο αθλητισμός ήταν και παραμένουν στις προτεραιότητές μας.

Πολίτες του Αγρινίου

Στη νέα τετραετία δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε για μια ακόμη φορά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ μας στο ακέραιο.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα πρωτοπόρο ΝΕΟ ΔΗΜΟ.

Στόχος μας στη νέα εποχή είναι να αναδειχτεί ο Δήμος Αγρινίου σε:

       ΚΕΝΤΡΟ ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης.

       ΚΕΝΤΡΟ Γραμμάτων και Πολιτισμού.

       ΚΕΝΤΡΟ Αλληλεγγύης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού.

       ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και παροχής νέων Υπηρεσιών στους Δημότες.

       ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που αναδεικνύει τις αξίες και την παράδοση.

Που ενοποιεί και συνδέει του Αρχαιολογικούς χώρους, που τους αποδίδει στους Δημότες και επισκέπτες ως ανοιχτό Μουσείο.

       ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας

Πολίτες του Αγρινίου

Σε όλη την Πολιτική μου Διαδρομή Σας εμπιστεύτηκα και με εμπιστευτήκατε

Με τιμήσατε με την ψήφο σας

Τα δικά σας συμφέροντα υπηρετώ και υπηρετούμε

Χωρίς Αποκλεισμούς

Χωρίς Διαχωρισμούς

Χωρίς διακρίσεις

Χωρίς Υποχωρήσεις

Χωρίς Συμβιβασμούς

Με τη δύναμη που μας δίνει η δική σας εμπιστοσύνη, η δική σας αγάπη.

Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τη σημαία των  διεκδικήσεων

Μαζί  θα συνεχίσουμε.

Στο Νέο Μεγάλο Δήμο.

Απόψε εδώ στην πλατεία Δημοκρατίας κτίζουμε μαζί μια νέα  Συμμαχία.

Μια Καθαρή συμφωνία.

Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε νέες δεσμεύσεις.

Μέτρο των επιλογών μας είναι ο άνθρωπος.

Ο άνθρωπος και οι ανάγκες του,

η ενότητα του λαού μας και η  κοινωνική συνοχή καθοδηγούν τη δράση μας.

Φίλες και Φίλοι

Απόψε εδώ, στην Πλατεία Δημοκρατίας, νοιώθω έντονη τη συγκίνηση,

DSCN1465Τη  συγκίνηση που μου χαρίζει η παρουσία σας, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη σας.

Σήμερα, από δω, απ’ τη μαρτυρική πλατεία,

Την πλατεία του Αβραάμ Αναστασιάδη, του Χρήστου Σαλάκου και του Πάνου Σούλου,

στέλνουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα σ’ αυτούς που παραχαράσσουν τους κανόνες της πολιτικής και της ευπρέπειας.

Ότι το προοδευτικό κίνημα θα προχωρήσει ενωμένο,

γιατί έχει ένα λαμπρό παρελθόν, ένα δυναμικό παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι,

αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, τα νιάτα του  τόπου μας.

Θα είμαστε μαζί, κάθε μέρα, στο μετερίζι μιας ωραίας και μοναδικής αποστολής

Να κάνουμε το νέο μας Δήμο Πρωτοπόρο.

Πρώτο σε ανάπτυξη,

σε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη,

στην απασχόληση και την καινοτομία,

στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Σας διαβεβαιώνω και σας υπόσχομαι,

Ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε προς το πρόσωπό μου, με την ενότητα των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο μας, όλοι οι υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια,  είναι δραστήριοι και δημιουργικοί πολίτες.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους ιδιαίτερα, έναν προς έναν, και είμαι βέβαιος ότι θα είναι κοντά μας και μετεκλογικά, την επόμενη μέρα.

Γιατί η υπόθεση του Δήμου μας δεν περιορίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο.

Είναι κοινή υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Μαζί θα προχωρήσουμε στον Ωραίο Αγώνα,

για το Νέο Κύκλο Ανάπτυξης και Ανάδειξης του Δήμου μας.
Το παρελθόν μας αποτελεί εγγύηση,
Το παρόν επιβεβαίωση,
Το μέλλον πρόκληση.

Με όραμα και σχέδιο.
Με φαντασία και τόλμη.
Με εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια.

Πάμε το Αγρίνιο μπροστά.
Κάνουμε το Αγρίνιο
Ένα Δήμο ελκυστικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ένα Δήμο φιλόξενο για μικρούς και μεγάλους.

Έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο.

Την Κυριακή δίνουμε την τελική απάντηση.

Κάνουμε το μεγάλο βήμα.

Ολοκληρώνουμε τη μεγάλη Νίκη.

Νίκη του Αγρινίου.

Νίκη των πολιτών του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συγκλονιστική παρουσία σας,

για την εμπιστοσύνη σας.

DSCN1499

DSCN1512

DSCN1521

DSCN1527

DSCN1533

Θέματα που ενδιαφέρουν

9 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  Η ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.ΦΤΩΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ. ΑΣ ΔΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. ΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟ ΠΑΡΚΟ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΩΝ…

 2. giannis

  εαν αναλογιστει κανεις τον βροχερο καιρο ειχε αρκετο κοσμο η συγκεντρωση..ολα δειχνουν πως θα παμε σε ενα μεγαλο ντερμπυ και ας νικησει αυτον που θελουν οι πολιτες!

 3. pane6

  ti egine dexioi xenerosame pou o mosxolios tha xanavgei?perastika sas.o alekos onaytis pou xathike

 4. Akis Roditis

  ”Pane6” για να μαθαίνει και ο κόσμος που σε διαβάζει, ”ξενερωνει ” οποίος προσδοκα διορισμό η εργολαβια !!! Αυτο ειναι το κύριο γνώρισμα του ΠΑΣΟΚισμου και οχι του νεοφιλελευθερισμου !!! Εγώ οπως και οι περισσότεροι ”δεξιοι ” ειναι νοικοκυραιοι, επιστήμονες που ασκούν το γνωστικό τους αντικείμενο και δεν κοπριζουν σε καρεκλες οργανισμών και ελεύθεροι επαγγελματίες όπως εγώ που δεν τυγχανω ”ΠΑΣΟΚικης βοήθειας ημετερου ” και δεν έχω μάθει να γλειφω κωλους ούτε να ζω διορισμένος παρασιτικα !!!

 5. ΠΑΝΕ-6

  ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Προσοχή στους νυκοκυραίους όλοι οι άλλοι είμαστε αλήτες

 7. Μαίρη Τ.

  Έγινες σχολιάστρια με πειράζουν κάποιες φίλες μου!!Ναι τους λέω και ξεσκάω, όταν γράφω!!!Να γράψω λοιπόν και τώρα. Θυμάμαι το 1981 που πήγαινα στο γυμνάσιο τον πατέρα μου που ήταν φανατικός οπαδός της ΝΔ, μαζί με άλλους στο χωριό που ήταν το ίδιο, να είναι ανήσυχοι και στενοχωρημένοι! Ήταν προς το τέλος του καλοκαιριού και θα γίνονταν εκλογές τον Οκτώβριο. Σημαίες και αφίσες με το ΠΑΣΟΚ γέμισε ο τόπος! Άκουσα τότε για πρώτη φορά τον πατέρα μου να λέει σε κάποιους άλλους που ήταν κι αυτοί με τη ΝΔ. Πάει, τώρα δεν τη γλιτώνουμε, θα χάσουμε! Και το έλεγε στενοχωρημένος λες και θα έχανε τα πάντα!! Και πράγματι το 1981 έγινε η περίφημη αλλαγή, τη λέξη που άκουγα ολόκληρο εκείνο το καλοκαίρι!! Ξέρετε γιατί το λέω αυτό; Κάπως έτσι είναι το κλίμα τις τελευταίες μέρες κι εδώ στο Αγρίνιο!!! Και μου θυμίζει το 1981!! Απ’ την άλλη μεριά όμως τώρα. Από αυτούς που κέρδισαν τότε και κυβερνούν ακόμα!!! Και στο δήμο Αγρινίου άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ ήταν δήμαρχοι όσο εγώ θυμάμαι! Κι ο Μοσχολιός κι ας λέει τώρα πως είναι χωρίς κόμμα! Άνθρωποι λοιπόν που ήταν και είναι φανατικοί με το Μοσχολιό, τους ακούω να λένε τα ίδια λόγια του πατέρα μου τότε!!! Πάει, τώρα θα χάσουμε!!! Κάποιος στενός συγγενής μου που ασχολείται για πρώτη φορά και γράφτηκε στο Μοσχολιό, χτες που τον βρήκα το ίδιο μου είπε!! Και μάλιστα ήταν μετανιωμένος που ασχολήθηκε! Τι το θελα και γραφόμουν μου είπε!!! Αυτά ήθελα να γράψω! Και να αναρωτηθώ. Μήπως γίνει ότι έγινε το 1981;;;

 8. Akis Roditis

  ”ΔΗΜΗΤΡΗΣ” να σου θυμισω με πολυ απλό τρόπο ποιοι ονομάζονται ”νοικοκυραιοι” …. Ειναι το ακριβώς αντίθετο απο τον ”κατιμα ” που ανέδειξε και μας εκατσε στο σβερκο ο Ανδρέας Παπανδρέου !!! Τόσο απλό.. ….

 9. ΠΑΝΕ-6

  ΟΧΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.