Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Μοσχολιός: Να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2013

Μοσχολιός: Να δώσουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα για το 2013

Κατά πλειοψηφία πέρασαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός. Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

Ένα τεχνικό πρόγραμμα ύψους περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, το τελευταίο της χρονιάς που περιελάμβανε και την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2013 που επίσης πέρασε κατά πλειοψηφία. Στο τεχνικό πρόγραμμα υπήρξαν και διαρροές καθώς σύμβουλοι της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας όπως οι κ.κ. Καρακώστας και Μουρτζιάπης το υπερψήφισαν, αφού θεώρησαν ότι περιλαμβάνει έργα που συνεχίζονται και μάλιστα στις δημοτικές ενότητες όπου ήταν οι ίδιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον εισηγητή κ. Τσούκαλο, αλλά και το δήμαρχο Αγρινίου, που πήρε το λόγο πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα που θέλει να δει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά και περιλαμβάνει έργα αυτού του ύψους από το ΕΣΠΑ, το ΕΠΕΡΑΑ αλλά και όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούσε να βρει ο δήμος Αγρινίου.  Πρόκειται για πάνω από 40 έργα με κάποια από αυτά να είναι το Πάρκο, η αποκατάσταση και επέκταση του 2ου δημοτικού, το νέο 19ο δημοτικό, οι ΧΑΔΑ στους δήμους γύρω από την Τριχωνίδα, το ΚΠΣ του πρώην δήμου Θεστιέων, η υδροδότηση από το Καστράκι, το κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ όπου θα γίνει πρότυπο κέντρο για ΑμεΑ, η ύδρευση στη Λεπενού, η διευθέτηση του χειμάρρου της Ποταμούλας, το ηλεκτρονικό σύστημα ενάντια στις διαρροές στη ύδρευση κ.α. Από την πλευρά του ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καλανζτής έκανε λόγο για πρόγραμμα-φάντασμα που απλά είναι συνέχεια έργων τονίζοντας ότι “με τόσα χρήματα θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα δεύτερο πάρκο”. Ο κ. Νικάκης για την Λαϊκή Συσπείρωση έκανε λόγο για άσκοπο τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν μπορεί να περιμένει ο δήμος χρήματα από τη κεντρική εξουσία.

Αντίθετα ο κ. Μοσχολιός έκανε λόγο για ένα μήνυμα αισιοδοξίας που πρέπει να περάσει ο δήμος, ενώ δεσμεύτηκε ότι το επόμενο τεχνικό πρόγραμμα θα είναι πολλαπλάσιο. “Δεν είναι πρόταση η καταψήφιση και δεν πρέπει να μένουμε στη μιζέρια, το μηδενισμό  και την άρνηση”, τόνισε. Απαντώντας, δε, στον κ. Καζαντζή που μίλησε για έργα που απλά δεν τελειώνουν θύμισε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται σήμερα η χώρα. “Δεν ξέρω αν τελικά κάνουμε καλά που δεν χρωστάμε και είμαστε ισοσκελισμένοι,αφού μάλλον οι μπαταξήδες ευνοούνται, καθώς για τους υπερχρεωμένους δήμους δόθηκαν πρόσφατα 42 εκατομμύρια άμεσα”, συνέχισε αναφέροντας πάντως ότι αν ο κ. Σταϊκούρας συνεχίσει να είναι φερέγγυος, όπως μέχρι σήμερα, και μπαίνουν κάθε μήνα χρήματα στους δήμους όπως δεσμεύτηκε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Συζητήθηκε το θέμα του νέου δημαρχείου για το οποίο αποσαφηνίστηκε ότι δεν πήρε ο δήμος δάνειο γιατί είχε μειοψηφίσει τότε η αντιπολίτευση και μια άδεια κατέληξε να χρειαστεί δύο χρόνια, ενώ το λόγο πήραν ακόμη  και ο κ. Σβεντζούρης και η κ. Κατσαρή.

Τέλος, πριν την ψήφιση ο δήμαρχος της πόλης απαντώντας στον κ Καλαντζή που δήλωσε ότι δεν είναι περήφανος για το Αγρίνιο, είπε ότι το Αγρίνιο έχει βελτιωθεί και έχει αλλάξει όπως δεν έχουν καταφέρει πολλές  άλλες πόλεις και ότι πρέπει να το αγαπήσουμε και εμείς. “Εγώ πάντως είμαι περήφανος που ζω στο Αγρίνιο” δήλωσε ευχαριστώντας πάντως την αντιπολίτευση γιατί, όπως είπε, δεν παρουσιάζει την εικόνα άλλων πόλεων όπου μόνο συγκρούσεις υπάρχουν, εξαίροντας ταυτόχρονα και το ρόλο των υπαλλήλων του δήμου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.