Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Μοσχολιός προς βουλευτές: ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Μοσχολιός προς βουλευτές: ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

 Eπιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη και τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας απέστειλε ο δήμαρχος Αγρινίου για τις τελευταίες εξελίξεις για το «Αθηνά» υπό το πρίσμα της απόφασης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που υπό κανονικές συνθήκες θα επέτρεπε να εκφραστεί μια τελική προσπάθεια για να αλλάξουν τα δεδομένα.  «Σας καλώ όλους, ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και Υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, να απαιτήσουμε η λύση που εφαρμόστηκε στη Δυτική Μακεδονία να εφαρμοστεί και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Αγρινίου, η οποία έχει ως εξής:

Σας στέλνω συνημμένα, τη νέα πρόταση!!! – απόφαση του Υπουργού Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έχω να παρατηρήσω τα εξής προκλητικά:

  1. Δημιουργείται ένα ακαδημαϊκό σχήμα στη Δυτική Μακεδονία, το ίδιο ακριβώς που είχαμε ζητήσει πρώτα εμείς και το είχε απορρίψει ο Υπουργός.
  2. Δημιουργούνται νέα τμήματα τη στιγμή που σε μας ο Υπουργός επικαλέστηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας λόγω της οικονομικής κρίσης.
  3. Δημιουργείται ένα νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, τη στιγμή που αντίστοιχο τμήμα υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και για το οποίο έχουμε ζητήσει να αναβαθμιστεί σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
  4. Που θα βρει άραγε, το Υπουργείο τους οικονομικούς πόρους για να προσλάβει μέλη ΔΕΠ στα νέα τμήματα.

Ταυτόχρονα, σας στέλνω την πρόταση που έχει καταθέσει η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας, από τις 30/11/2012 και την οποία ο Υπουργός δεν δέχτηκε.

Ως πότε λοιπόν θα υπάρχει αυτή η προκλητική και άνιση μεταχείριση για το Νομό μας;

Ως πότε θα αποδεχόμαστε αποφάσεις που δεν υπηρετούν ούτε καν στοιχειωδώς την έννοια του δικαίου;

Σας καλώ όλους, ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά και Υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, ΣΗΜΕΡΑ κιόλας, να απαιτήσουμε η λύση που εφαρμόστηκε στη Δυτική Μακεδονία να εφαρμοστεί και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Με εκτίμηση

                                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΠΑΥΛΟΣ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.