Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Μουσικό- αφηγηματικό “ταξίδι” η εκδήλωση του 6ου ΓΕΛ Αγρινίου

002 (1)

Το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου διοργάνωσε εκδήλωση λόγου και τέχνης με σκοπό την ανεύρεση χορηγών για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης αρχαίου δράματος που προετοιμάζει το σχολείο, με το έργο του Αριστοφάνη, «Σύγνεφα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του βιβλιοπωλείου η «Λέσχη του Βιβλίου» το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30μμ.

Η ανακοίνωση του σχολείου έχει ως εξής:

Το σχολείο μας έχει την τιμή να σας πληροφορήσει ότι διοργάνωσε, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο η «Λέσχη του Βιβλίου» της Αλεξάνδρας Μοσχονά, μία εκδήλωση λόγου και τέχνης, η οποία διεξήχθη το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30μμ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας του σχολείου, στα πλαίσια της προσπάθειας ανεύρεσης χορηγών για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης αρχαίου δράματος που προετοιμάζουμε, με το έργο του Αριστοφάνη, «Σύγνεφα».

Ο μουσικός και συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας και η παιδαγωγός και αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη πρόσφεραν στο κοινό που τους παρακολούθησε ένα γοητευτικό ταξίδι μέσα από λόγους και μελωδίες με βασική αναφορά τον έρωτα. Η δραματική ικανότητα της αφηγήτριας και η μουσική δεξιοτεχνία του μουσουργού συνδυάστηκαν πάνω σε λογοτεχνικά κείμενα, μουσικές και τραγούδια υψηλής αισθητικής αξίας (αρχαία χορικά, λυρική ποίηση, Βοκκάκιο, Λόρκα κ.ά.), ώστε το τελικό αποτέλεσμα αποτέλεσε πραγματική μυσταγωγία για όσους γονείς και μαθητές το παρακολούθησαν.

Θα θέλαμε να εξάρουμε την ανιδιοτελή προσφορά της Αλεξάνδρας Μοσχονά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και να ευχαριστήσουμε τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα που στάθηκε εξαρχής αρωγός στη θεατρική μας απόπειρα. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όσους μας τίμησαν με τη συνεισφορά τους δηλώνοντας προκαταβολικά ότι δε θα κατάφερναν να παραστούν.

Πιστεύουμε ότι η καλλιτεχνική προσπάθεια του σχολείου μας πρόσφερε ήδη και έχει ακόμη να προ­σφέ­ρει, όχι μόνο προς όφελος της σχολικής μας κοινότητας, αλλά και προς όφελος της το­πι­κής κοινωνίας γενικότερα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.025 024 λεσχη βιβλιου 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.