Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Μπαράζ ελέγχων για εργασιακές παραβάσεις

Μπαράζ ελέγχων για εργασιακές παραβάσεις

170413164232_2312Σε ταξί, σε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού ακόμη και στο… νεκροταφείο το τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου για τον εντοπισμό κάθε είδους εργασιακής παρατυπίας
Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης – Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου, τόσο στην περιοχή του Αγρινίου, όσο και σε άλλες περιοχές του νομού που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του. Οι έλεγχοι εστιάζονται αυτή την περίοδο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια) και έχουν κυρίως να κάνουν με την ανασφάλιστη εργασία αλλά και με άλλες πιθανές εργασιακές παραβάσεις.
Τον μήνα Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν εννέα έλεγχοι σε Αγρίνιο και Βόνιτσα, απ’ όπου και διαπιστώθηκαν πέντε περιπτώσεις παραβάσεων που αφορούσαν κυρίως σε ρεπό, ωράρια υπαλλήλων κλπ, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα που έφτασαν συνολικά τις 3.000 ευρώ.
Η Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου ωστόσο, επεκτείνει τους ελέγχους της σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου μπορεί να διαπιστωθούν παρατυπίες. Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας, από κοινού με την Τροχαία Αγρινίου, πραγματοποίησαν ελέγχους σε πιάτσες ταξί, για ανασφάλιστους– οδηγούς ταξί και, όσον αφορά το κομμάτι της τροχαίας, για ανασφάλιστα ταξί. Παρατυπίες δεν εντοπίστηκαν, ενώ οι έλεγχοι και σε αυτόν τον τομέα εργασίας θα συνεχιστούν.
Την προηγούμενη εβδομάδα, υπάλληλοι του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου, μετέβησαν στο Εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται στην περιοχή της Στάνου Αμφιλοχίας πραγματοποιώντας ελέγχους σε υπαλλήλους της «ΤΈΡΝΑ» που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή στο εργοτάξιο, καθώς και σε τρεις υπεργολάβους. Τα στοιχεία που κατέγραψε η Επιθεώρηση, θα «περάσουν» των σχετικών ελέγχων, χωρίς σε πρώτο στάδιο να έχει προκύψει κάτι το μεμπτό.
Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και στις δύο ιδιωτικές εταιρίες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο και την είσπραξη των διοδίων στο Άκτιο. Από τους ελέγχους προέκυψε πως υπάρχουν δεδουλευμένα που δεν έχουν ακόμη καταβληθεί από την εταιρία στους υπαλλήλους των διοδίων …
Ακόμη και στο… νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου στο Αγρίνιο πραγματοποίησε ελέγχους η Επιθεώρηση Εργασίας, λίγο μετά τις 5 το πρωί, για μαύρη εργασία στον χώρο. Για εργασίες δηλαδή που αφορούσαν στην επισκευή- κατασκευή μνημάτων, διορθώσεις στα μάρμαρα κλπ. Στον χώρο, σε σύγκριση με το προχωρημένο της ώρας η κίνηση ήταν αυξημένη, χωρίς όμως να υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, κάτι το χειροπιαστό, που να αποδεικνύει ότι η μαύρη εργασία έχει βρει «στέγη» ακόμη και στο νεκροταφείο Αγρινίου.
«Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στο νεκροταφείο, θα συνεχιστούν, σε κάθε περίπτωση», δηλώνει ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Εργασίας στο Αγρίνιο κ. Δημήμτρης Μερμίγκης.
Σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, το τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας του Αγρινίου, θα εστιάσει και σε νυχτερινούς ελέγχους στην περιοχή του Αγρινίου κατά το επόμενο διάστημα, ενώ σειρά παίρνει τώρα και η περιοχή της Αμφιλοχίας και του Μενιδίου.

Μαρίνα Ζαρκαβέλη
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. takis

    μονο μια λεξη ΕΙΣΠΡΑΞΗ….Και τιποτα αλλο δεν τους ενδειαφερη…ουστ ρεντικολα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.