Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Μ.Κατρίνης: «Ζητάμε μέτωπο ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας»

2

Την ομιλία του Μ. Κατρίνη, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε χώρα σήμερα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, παρακολούθησε μέλη και φίλοι του κόμματος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Αιτωλοακαρνανίας και διεξήχθη διάλογος με παρεμβάσεις του ακροατηρίου.
Προλόγισε η πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Ακριβή Κούκη, ενώ παρέστησαν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς, πολιτευτές, τοπικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κατρίνης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση η οποία, όπως εκτίμησε, «βυθίζεται καθημερινά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και κατάφερε σε αυτόν χρόνο που είναι στην εξουσία να καλλιεργήσει και παράλληλα να διαψεύσει τόσο άσχημα όλες αυτές τις προσδοκίες στους πολίτες.»
Κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία για την στάση τους «με τα Ζάππεια ή τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης», συμπληρώνοντας πως οι πολίτες αν και αρχικά τιμώρησαν το ΠΑΣΟΚ σιγά – σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το τι συνέβη, όπως ανάφερε.
4Πέρα όμως την αναδρομή στο παρελθόν ο πολιτικός από την Ηλεία, αναφέρθηκε και στην σημερινή ολιγωρία, όπως είπε της κυβέρνησης που στοίχισε και στοιχίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό.
Έκανε λόγο για απουσία περιεχομένου στην κυβερνητική τακτική συμπληρώνοντας: «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν στην εξουσία και να την επεκτείνουν, έφεραν μια δύσκολη συμφωνία που δεν μπορούν να υλοποιήσουν κι έτσι επανήλθε η συζήτηση για Grexit με την κυβέρνηση αδύναμη μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών και παγιδευμένη στις ιδεοληψίες της»
Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την ανασύνταξη του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού Κέντρου λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επέδειξε διαχρονικά πατριωτική και υπεύθυνη θέση.
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ακόμη τα ακόλουθα: «Επαναφέρουμε την πρόταση μας για ένα μέτωπο ευθύνης που θα καταφέρει να φέρει την ομαλότητα και τη σταθερότητα στη χώρα, εκτός του τεχνητού διπόλου που δυστυχώς για άλλη μια φορά δημιουργείται. Εμείς με ευθύνη θέλουμε αυτή η κατάσταση στασιμότητας και αβεβαιότητας να σταματήσει όπως και οι μονομερείς κα εξοντωτικές πολιτικές πρωτοβουλίες της απέναντι στους επαγγελματίες και στους αγρότες, στα εύκολα θύματα. Από το Αγρίνιο συζητάμε ακόμη, την μετεξέλιξη και διεύρυνση του χώρου μας ώστε να γίνει ένα σύγχρονος κεντροαριστερός φορέας που θα μπορέσει να εκφράσει τις αγωνίες όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας».

3

κατάλογος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.