Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Νέα επιστολή Τσίπρα για συμφωνία

oi-ft-apokaluptoun-nea-epistoli-tsipra-gia-sumfwnia.w_l

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι πιστωτές και ήταν στο τραπέζι αυτό το Σαββατοκύριακο με ελάχιστες αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που ο έστειλε Έλληνας πρωθυπουργός αργά χθες το βράδυ και έχουν στα χέρια τους οι Financial Times.

Η επιστολή δύο σελίδων, εστάλη στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναλύει το αίτημα-έκπληξη της Τρίτης για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης και γιαένα νέο τρίτο πρόγραμμα 29,1 δισ. ευρώ, γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ.

Η επιστολή του κ. Τσίπρα λέει ότι Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική 30% έκπτωση στα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.
Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλαγές για την ηλικία συνταξιοδότησης στα 67 από το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και όχι αμέσως. Ζητά, επίσης το ΕΚΑΣ να καταργηθεί σταδιακά και πιο αργά από ότι ζητούσαν οι πιστωτές (Δεκέμβριος 2019).

upl5593aeefaa0bb

http://www.thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.