Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Νέες υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Νέες υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Αγρινίου

νοσοκομειοΓια πρώτη φορά ξεκινά η λειτουργία διαβητολογικού ιατρείου

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία διαβητολογικού ιατρείου για πρώτη φορά στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου και το οποίο αναμένεται να καλύψει μια πάγια υγειονομική ανάγκη της περιοχής.

Διαβλέποντας τις  ανάγκες που προκύπτουν  συνεχώς με την αύξηση περιστατικών σακχαρώδη διαβήτη στην περιοχή μας ο διοικητής Λάμπρος  Δημητρογιάννης  ολοκλήρωσε προσφάτως τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσει εντός των ημερών το διαβητολογικό ιατρείο το οποίο θα προσφέρει αρχικά ενημέρωση και πρόληψη του διαβήτη, τη ρύθμιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2, αλλά και τοποθέτηση και ρύθμιση  αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Ειδικά  το τελευταίο διενεργείται σε ελάχιστα νοσοκομεία πανελλαδικά. Το ιατρείο αρχικά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ενήλικες ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται μετέπειτα και η εξυπηρέτηση παιδιών. Επιστημονικός υπεύθυνος θα είναι ο εξειδικευμένος παθολόγος  κ. Ξυλωμένος Α.

Παράλληλα  στην παιδιατρική κλινική, προσφάτως έχει ξεκινήσει δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη –Πέμπτη) η λειτουργία του τακτικού εξωτερικού ιατρείου που παρέχει  συνταγογράφηση φαρμάκων, επανέλεγχο  και χορήγηση πιστοποιητικών υγείας για παιδιά. Η λειτουργία του ιατρείου υφίσταται εδώ και δύο μήνες και έχει εξυπηρετήσει ήδη πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών και παράλληλα οι παρεχόμενες υπηρεσίες γίνονται πλέον οργανωμένα αποσυμφορίζοντας με αυτό τον τρόπο το επείγον εξωτερικό ιατρείο της κλινικής με καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Το παραπάνω επιτεύχθηκε με τη συνδρομή του νέου διευθυντή της παιδιατρικής κ. Κανελλόπουλο Θ. και σαφώς με την υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η παιδιατρική κλινική εξυπηρετεί αριθμό περιστατικών εξαιρετικά υψηλό. Για το 2012 εξυπηρετήθηκαν πάνω από 18000 παιδιά από όλο το νομό! Για τη βελτίωση της λειτουργίας της κλινικής ήδη από τον Οκτώβριο του 2012  έχει στελεχωθεί, ύστερα από απόφαση του διοικητή, το επείγον εξωτερικό ιατρείο με νοσηλευτικό προσωπικό κατά την απογευματινή βάρδια και τα Σαββατοκύριακα, που μέχρι τότε έμενε ακάλυπτο.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.