Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ναυτικός τουρισμός σε Μπρίντιζι-Κέρκυρα-Λευκάδα-Μεσολόγγι

DSCN5170Μετά το πετυχημένο πέρασμα χτες από το λιμάνι του Αστακού, η 25 Ρεγκάτα Φιλίας που πλέον με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας φτάνει και στην περιοχή μας, κατέληξε σήμερα στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρα που κινούνται σε όλο το Ιόνιο και περνούν από Ιταλία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο καταλήγοντας στην Ελλάδα. Στο καλεντάρι μετά την Κέρκυρα από πέρυσι μπήκε και ο Αστακός και το Μεσολόγγι καθώς το Επιμελητήριο της περιοχής είναι πλέον μέλος του Assonautica Italiana σε συνεργασία με το Φόρουμ Αδριατικής και Ιονίου στο οποίο εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της χώρας μας.

Όπως είπαν οι άνθρωποι που μετέχουν στη Ρεγκάτα στην περιοχή μας νιώθουν σαν το σπίτι τους και αυτό φάνηκε από χτες στον Αστακό όπου η δημοτική αρχή υποδέχτηκε τα σκάφη, προσέφερε δώρα και παρέθεσε ελληνικότατο τραπέζι στην Ιταλική αποστολή. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείο στο λιμάνι του Μεσολογγίου. Εκεί υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Assonautica Italiana ενώ ο πρόεδρός της ανακοίνωνε ότι από του χρόνου οι tour operators που ειδικεύονται στον ναυτικό και ιστιοπλοϊκό τουρισμό θα βάλουν στο πρόγραμμά τους μέχρι τον Μάιο την επόμενη Ρεγκάτα από Ιταλία σε Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι! Κάτι που αναμένεται να τονώσει τις προοπτικές του τουρισμού της περιοχής.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Μπρίντιζι και της Assonautica Italiana κ. Αλφρέντο Μαλκάρνε που δήλωσε ενθουσιασμένος από τις προοπτικές συνεργασίας. Τον προσφώνησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζής ενώ το λόγο πήρε και ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ.Π. Κατσούλης που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία μια και όπως είπε η Ε.Ε. στρέφει την προσοχή της πλέον στην ανάπτυξη των θαλάσσιων πυλών της Ευρώπης. Μετά τη συνέντευξη τύπου οι προσκεκλημένοι επρόκειτο να μεταβούν στο αρχαίο Νέωριο και το θέατρο Οινιάδων για να δουν την παράσταση της “Ειρήνης” του Αριστοφάνη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.