Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

“Να καταβληθούν τα καθυστερούμενα από ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ νοσήλια στα Προνοιακά Ιδρύματα”

“Να καταβληθούν τα καθυστερούμενα από ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ νοσήλια στα Προνοιακά Ιδρύματα”

katsifaras-2-Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Προνοιακά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω των καθυστερήσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ. στην καταβολή των νοσηλίων, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- Π.Ε.Δ.Υ. δεν έχει καταβάλει προς τα Ιδρύματα Πρόνοιας της Περιφέρειας μας τα νοσήλια που αυτά δικαιούνται για τους διαμένοντες που φιλοξενούν, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να υποχρεώνονται να υπολειτουργούν, θέτοντας σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την υγεία όσων διαβιούν σε αυτά.

Αναλυτικά στην επιστολή του προς τον κ. Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας σημειώνει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας συγχαίρω για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Με την επιστολή μου αυτή, θα ήθελα να σας θέσω ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, που αφορά το σοβαρότατο πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των νοσηλίων των διαμενόντων σε Προνοιακά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Π.Ε.Δ.Υ.

Φορείς που λειτουργούν ως Οικοτροφεία, όπως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), το «Σελίβειο» Γηροκομείο Μεσολογγίου, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», το Άσυλο Ανιάτων Πάτρας «Η Αγία Ευφροσύνη», η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ», το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» κ.α., ουσιαστικά υποχρεούνται υπό δυσμενείς οικονομικά συνθήκες να υπολειτουργούν, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των διαμενόντων και την υπόστασή τους, καθώς δεν τους έχουν κατατεθεί νοσήλια που δικαιούνται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.- Π.Ε.Δ.Υ. από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014.

Σημειώνεται ότι στα συγκεκριμένα ιδρύματα διαβιούν άτομα με πολλαπλές και βαριές αναπηρίες που χρήζουν 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη.

Κύριε Υπουργέ,

Εκτιμώ ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβασή σας πάνω στο ευαίσθητο και σοβαρό αυτό πρόβλημα, προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.