Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

“Να οργανωθεί πλήρες δίκτυο αλληλεγγύης στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου”

μεσολογγι

Ανακοίνωση της δημοτικής  παράταξης Ι.Π. Μεσολογγίου “Η Κοινωνία Μπροστά” , μέσω της οποίας προτείνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι λοιπές δομές του, η Ιερά Μητρόπολη, ο Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Εμπορικός Σύλλογος και όλες οι εθελοντικές ομάδες  “να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συντονιστούν στο μέγα ζήτημα αλληλεγγύης των προσφύγων”:

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες των μαθητών και εκπαιδευτικών με την παράσταση «Έφυγα», η ενεργοποίηση της ομάδας αλληλεγγύης πολιτών Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο και η πρωτοβουλία της ομάδας «Αναγέννηση» δείχνουν το δρόμο.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι λοιπές δομές του, η Ιερά Μητρόπολη, ο Ιατρικός, Φαρμακευτικός και Εμπορικός Σύλλογος και όλες οι εθελοντικές ομάδες πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να συντονιστούν στο μέγα ζήτημα αλληλεγγύης των προσφύγων.

Αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση όλων μας απέναντι στο δράμα των προσφύγων, στα παιδιά που απελπισμένα ζητούν γονείς, σπίτι και σχολείο και θαλασσοπνίγονται για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να σταθούμε πλάι σ’ αυτή τη σύγχρονη οδύσσεια. Έμπρακτα και χωρίς καθυστέρηση. Αυτό εξάλλου θα αποτελέσει και μια ηχηρή απάντηση σε συλλογικό επίπεδο σε όσους υπηρετούν αλαζονικά τους πολέμους και εξυπηρετούν τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα αφ’ ενός και αφ’ ετέρου υποδαυλίζουν καθημερινά αισθήματα ρατσιστικής ξενοφοβίας.

Δράση λοιπόν τώρα!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.