Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Να “πιστοί”, να… μάλαμα στη Ναύπακτο

Να “πιστοί”,  να… μάλαμα στη Ναύπακτο

Επίθεση σε ιερείς και το Μητροπολίτη Ναυπάκτου!

Ένα πλήθος από 150…οπαδούς του αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου επιτέθηκε  στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, Ιερόθεο και ιερείς που τον συνόδευαν. Κάποιος μάλιστα άρπαξε από τα γένια ιερέα και τον έριξε στο έδαφος, έξω από το Επισκοπείο της πόλης. Αφορμή η  η κλήση σε απολογία του αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτης  και  η εντολή να μην ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως.

Όπως αναφέρει το pentapostagma.gr, “όπως όφειλε ο Αρχιμανδρίτης παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί όμως μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη, ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο  Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως”.

Αστυνομικές δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη λίγο αφότου το πλήθος άρπαξε από τα γένια ιερέα που θεωρείται το δεξί χέρι του Ιερόθεου και τον έριξε στο έδαφος. Ένας ακόμη ιερομόναχος από την άλλη πλευρά πρόλαβε να διαφύγει την τελευταία στιγμή. Σίγουρα γελοίες στιγμές για πιστούς και Εκκλησία που δείχνουν και το υπόβαθρο πολλών “λαϊκών” αντιδράσεων…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.