Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Νεκτάριος Φαρμάκης στο agriniotv : Ο πολιτικός μας λόγος απευθύνεται σε όλους τους πολίτες

Νεκτάριος Φαρμάκης στο agriniotv : Ο πολιτικός μας λόγος απευθύνεται σε όλους τους πολίτες

O υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Nεκτάριος Φαρμάκης, με το συνδυασμό “Ανδρέας Κατσανιώτης-Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας” μίλησε στο agriniotv. Δείτε τι δήλωσε:

Πως αξιολογείτε το μήνυμα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Περιφέρεια;

Αυτό που φάνηκε από το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών του πρώτου γύρου είναι το εξής: Οι πολίτες κατάλαβαν αυτά που η παράταξη μας είπε στον κόσμο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι δηλαδή αυτό που εκπροσωπούμε είναι το νέο στην πολιτική ζωή του τόπου. Το νέο, στην αυτοδιοικητική ζωή του τόπου. Είμαστε εδώ και είμαστε άνθρωποι που προέρχονται από την πραγματική ζωή, την πραγματική οικονομία και θέλουμε, αυτό που έχουμε πετύχει στις ζωές μας και στις επαγγελματικές σταδιοδρομίες,να το προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, στον τόπο μας. Αυτό, απ’ ότι φάνηκε στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά αν το δει κανείς και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ,έγινε αποδεκτό από τον κόσμο. Η μάχη βέβαια είμαι μπροστά και τη μάχη αυτή είμαστε βέβαιoι ότι θα την κερδίσουμε.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε ότι σε αυτές τις εκλογές αναμετράται το παλιό με το νέο. Τι εννοεί;
Η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, λειτούργησε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Με έναν τρόπο που δείχνει προς το παρελθόν. Το ποιος είναι αυτός το έχουμε κατ’ επανάληψιν πει και το ξαναλέμε. Είναι ότι αντιλαμβάνεται την αυτοδιοίκηση σαν το μακρύ χέρι της κυβερνητικής εξουσίας. Είναι η αυτοδιοίκηση όπως την αντιλαμβανόταν πριν από 50 χρόνια, δηλαδή σαν έναν απλό διαχειριστή του κρατικού χρήματος. Το νέο που εμείς εκπροσωπούμε έχει να κάνει με την αυτοδιοίκηση σαν μοχλό ανάπτυξης, σαν τρόπο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, επενδύσεων και φυσικά να βοηθήσουμε τον τόπο να πάει μπροστά.

Γιατί οι Αιτωλοακαρνανάνες να στηρίξουν τον συνδυασμό σας στον δεύτερο γύρο;
Οι Αιτωλοακακρνανάνες στήριξαν στον συνδυασμό στον Α’ γύρο και τον ανέδειξαν πρώτο, σε μια χρονική συγκυρία που όλοι μας θεωρούσαν τελειωμένους. Έλεγαν κάποιοι «που πάνε αυτά τα παιδιά, απέναντί τους έχουν τέρατα της τοπικής πολιτικής ζωής» .Όμως εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε εδώ και μάλιστα δυνατοί. Και την άλλη Κυριακή θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε εδώ απλά για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Οι Αιτωλοακαρνάνες το ξέρουν, το πίστεψαν και σε λίγο θα το πιστέψει και όλη η Δυτική Ελλάδα.

Αναμένετε στήριξη από συνδυασμούς που έμειναν εκτός Β’ γύρου;
Ο πολιτικός μας λόγος απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, ανεξαρτήτως πολικής, ιδεολογικής, κομματικής προέλευσης. Οπότε αυτό που αναζητάμε δεν είναι στήριξη από συνδυασμούς αλλά από τους πολίτες που θέλουν το καλό για τον τόπο τους. Αυτό που λέμε εμείς είναι να στηρίξου ν πρόσωπα και όχι κομματικές οδηγίες. Να ακούσουν το ένστικτό τους και αυτό που τους λέει η καρδιά τους. Και αυτό που πιστεύουν από τα όσα άκουσαν κατά τη ν προεκλογική περίοδο. Τα επιχειρήματα, τα πρόσωπα και τις προθέσεις.

Το γεγονός ότι ταυτόχρονα διεξάγονται ευρωεκλογές, θεωρείτε ότι θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της κάλπης στην Περιφέρεια;

Εγώ θα το πω μάλλον ανάποδα. Ότι δηλαδή η διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσει την απαιτούμενη συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Δεν νομίζω ότι επηρεάζουν με κάποιον τρόπο οι Ευρωεκλογές στη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το αντίθετο. Επειδή ο κόσμος συμμετέχει πολύ περισσότερο στα αυτοδιοικητικα, αυτό θα φέρει και συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι αυτό είναι καλό γιατί σε κάθε εκλογική διαδικασία είναι πολύ πιο αντιπροσωπευτικό και δημοκρατικό, όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.