Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Νεοφιλελεύθερο λογισμικό στο δημοτικό συμβούλιο…

Νεοφιλελεύθερο λογισμικό στο δημοτικό συμβούλιο…

δημσυμβ

Παρακολουθώντας από τα τέλη του 2003 τα δημοτικά συμβούλια στο Αγρίνιο  δεν πιστεύω ότι θα έχουν τα μελλοντικά την εικόνα που είχε το προχτεσινό, όπου δύο συνεδριάσεις έγιναν και δεν τελείωσε καμία. Θα βρει ρυθμό και το προεδρείο και θα επισπεύδει κάποια πράγματα για να μην μας παίρνει χάραμα.  Όπως και κάποια στιγμή δεν θα είναι το θέμα πρόσφορο για να πάρουν το λόγο ΟΛΟΙ όσοι νιώθουν μέσα τους τη φλόγα της κοινωνικής δικαιοσύνης άσβεστη. Κι επίσης με την πείρα που θα συσσωρευτεί  θα μπορεί κι ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι και το προεδρείο να καταλάβουν ποιό θέμα πρέπει να μπει σε τακτική συνεδρίαση (και να του δοθεί χρόνος) και ποιό εκτός ημερήσιας διάταξης. Διότι προχτές στο θέμα με το νοσοκομείο αυτό που προσωπικά συγκράτησα είναι ότι θα πάμε στον Βορίδη, αν τον προλάβουμε στη θέση του, χωρίς ομόφωνη απόφαση και χωρίς το μίνιμουμ της συνεννόησης.

Αλλά κατάλαβα και κάτι άλλο: ότι αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση να έρθει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια «ριζοσπαστική συμμαχία» στην εξουσία, δεν πρόκειται να ξεπεράσει η πλειοψηφία στο δήμο- αλλά και το κομμάτι της αντιπολίτευσης  που ανήκει στο κέντρο- το κόμπλεξ του «μη μας χρεώσουν στο μνημόνιο»!

Έμειναν όλοι εκστατικοί να ακούν το  «καμιά ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία στη χώρα» και το «ο καπιταλισμός παγκοσμίως απέτυχε στο θέμα της Υγείας»(ενώ ο σοσιαλισμός  εθριάμβευσε…). Ότι «το νοσοκομείο κάποια στιγμή θα βάλει την ταμπέλα της τάδε ασφαλιστικής εταιρίας πάνω»(με συγκεκριμένο όνομα) και ότι «όλα αυτά έχουν ήδη γίνει σε άλλες χώρες», παρόλο που σε άλλες χώρες έχουν γίνει κι αυτά και τα άλλα και πολλά και διάφορα, όπως στην Αμερική που άνοιξε πρόσφατα το σύστημα Υγείας της στους ανασφάλιστους(κι ας φώναζαν οι σαλεμένοι υπερ-συντηρητικοί) ή στην Τσεχία που πας στο δημόσιο νοσοκομείο και πληρώνει τα πάντα μια καρτούλα που έχεις από το ΕΣΥ, αλλά που κατά μεγάλο μέρος είναι από ιδιωτικές  εταιρίες.

Αλλά δεν ακούστηκαν  μόνο αυτά. Ακούστηκε και ότι η μόνη περίοδος που είχαμε αυτοδιοίκηση ήταν στην ελεύθερη Ελλάδα του βουνού(!), καθώς και ότι υπάρχει ένα… νεοφιλελεύθερο λογισμικό(!) που θα βγάζει από μόνο του ποιό νοσοκομείο πρέπει να πάρουν οι καρχαρίες. Το αλητήριο αυτό λογισμικό με την νεοφιλελεύθερη τάση δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου  «φιλελέ»  υπολογιστή που τον έχει διαθέσει κρυφά στην αγορά ο Μάνος με τον Τζήμερο. Όχι, είναι υπαρκτός φόβος, μάλλον σχηματικός βέβαια, που τον πρωτοδιάβασα πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη του κ. Ανδρέα Ξανθού, βουλευτή Ρεθύμνου και Υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος μάλλον έχει την πατρότητα της έκφρασης. Αλλά νεοφιλελεύθερο λογισμικό… Πως προόδευσε έτσι η επιστήμη η ρημάδα;

Με τα 4/5 του συμβουλίου, λοιπόν,  να ακούν όλα τα παραπάνω λες και έχουν το θλιβερό καθήκον να απολογηθούν για τον Σαμαρά και τον Λαζαρίδη ή να αποδείξουν ότι δεν είναι με τους «ανάλγητους» και τους «δωσίλογους», δεν βγαίνει  πέρα. Δύο πήραν το λόγο κι αυτοί για να δείξουν ότι είναι μαζί με την Αριστερά στους αγώνες για  δημόσια Υγεία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ή για να πλειοδοτήσουν σε αγωνιστικότητα και διάθεση για «ρήξη και ανατροπή». Πήρε και ένας το λόγο να πει ότι «κάποτε γινόταν πάρτι» και κατακεραυνώθηκε από πολίτη!

Τα παραπάνω τα αναφέρω για χάρη της ισορροπίας και τελικά της δημοκρατίας. Ακούστηκαν και σοβαρά πράγματα στη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο όπως η ερώτηση γιατί παραιτούνται μόνο εδώ τόσοι γιατροί και μάλιστα λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους; Ή γιατί εδώ τέτοιο χάλι πέρα από και πάνω από τα γνωστά προβλήματα που έχει η Υγεία πανελληνίως; Ή ότι τα λεφτά για «προσλήψεις τώρα» και «άμεση χρηματοδότηση» κλπ, από κάπου πρέπει να τα στερήσουμε γιατί ο κορβανάς είναι συγκεκριμένος…

Θα μπορούσε να ακουστεί και το εξής, επίσης:  αν ήθελε να έρθει να χειρουργεί ο κορυφαίος καρδιοχειρουργός της χώρας στο νοσοκομείο μας-έτσι εθελοντικά, βρε αδελφέ, γιατί αγάπησε το Αγρίνιο-με τον κανονικό μισθό, χωρίς έξτρα, θα τον άφηναν οι διάφοροι που θα τους χάλαγε τη μανέστρα; Θα βρισκόταν η  φόρμουλα να φέρει την ομάδα του μαζί του; Θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος γενικά; Μπα, δεν πιστεύω….

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Μιλάμε για κανονικό χαρακίρι… Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν ασχολούνται οι σοβαροί και άξιοι με τα πολιτικά.

  Είναι στην Ελλάδα ένα ποσοστό κάπου 10% “άχρηστοι” που όμως για λάθος λόγους έχουν πάρει θέσεις κλειδιά στο δημόσιο.
  Αυτό το 10% ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, ανάλογα με το αν τους κάνουν τα χατίρια οι κυβερνώντες ή όχι.
  Αυτή τη στιγμή οι “άχρηστοι” αυτοί έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με την φοροεπιδρομή και τους λαϊκιστές των ΜΜΕ έχουν παρασύρει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών στη λάθος κατεύθυνση.

  Αν όλοι αυτοί οι “άχρηστοι” που εδώ και χρόνια κατέχουν τις θέσεις κλειδιά στο δημόσιο έκαναν καλά τη δουλειά τους δε θα είχαμε φτάσει στο σημείο αυτό σήμερα.

  Λοιπόν περαστικά μας και καλή δύναμη από εδώ και πέρα γιατί τα χειρότερα έρχονται…

 2. ΑΚΡΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Αυτά είδες και κατλαβες κύριε Γ.Σ. απο το δημοτικο συμβούλιο Αγρινίου;. Εγω άλλα κατάλαβα και είδα. Ειδα ένα μπάχαλο χωρίς αρχή, μέση, τέλος. Εκλεγμένους να μην μπορούν να ορθώσουν μια λέξη και ένα πολιτικό επιχείρημα. Αυτά είδα και κατάλαβα εγω και δεν είμαι αισιόδοξος όπως εσύ για το μέλλον.

 3. Γιάννης Συμψηρής

  @ΑΚΡΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Δεν θα διαφωνήσω για το μπάχαλο αλλά προσπάθησα να το αιτιολογήσω μέσα από το “ηθικό πλεονέκτημα” που φαίνεται να έχει κυριεύσει τον χώρο.Ήταν και προνομιακό το θέμα… Το ίδιο και για εκείνους που δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν λέξη γιατί δεν ήταν όλοι. Κάποιοι άρθρωσαν και μάλιστα καταιγιστικό λόγο πάλι από τη δύναμη που φαίνεται να δίνει το λεγόμενο “ηθικό πλεονέκτημα”. Αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε αλλιώς θα παλαβώσουμε.

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Στο δημοτικό συμβούλιο θα πληρώσουν την μη επιλογή Καζαντζή ή Καλντζή ως προέδρου (και ας μην ήθελαν-ναι με το ζόρι).

  Η έλλειψη εμπειρίας από μεριάς του προεδρείου θα οδηγήσει σε πολύωρες ανούσιες συνεδριάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.