Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Οικογένεια Αϋφαντή: Από τη «Φάρμα στο Τραπέζι»

Οικογένεια Αϋφαντή: Από τη «Φάρμα στο Τραπέζι»

Εδώ και 35 χρόνια ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογενείας Αϋφαντή έχει συνδέσει το όνομα του με το νωπό φρέσκο κρέας, τη γεύση και την ποιότητα εκλεκτών προϊόντων κρέατος.
Η αρχή έγινε το 1978 στη Μαλεσιάδα Βάλτου, εκεί όπου ο Απόστολος και η Βασιλική Αϋφαντή ξεκίνησαν να εκτρέφουν έναν περιορισμένο αριθμό χοιρινών για την προμήθεια κρέατος στην οικογενειακή τους ταβέρνα – κρεοπωλείο.

«Αξίζει να δοκιμάσει ο καθένας για αυτό που θέλει, που ονειρεύεται και του ταιριάζει. Δεν είναι εύκολο πλέον, πρέπει όμως να ρισκάρει και να οπλιστεί κυρίως με πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή. Αν επιμένει και υπομένει θα δημιουργηθούν ευκαιρίες» λέει ο κ.Γ. Αϋφαντής.

Με την είσοδο της δεύτερης γενιάς δημιουργήθηκε στον ορεινό Βάλτο μία πρότυπη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος με σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες παρέχουν άνετο και υγιεινό περιβάλλον για την εκτροφή χοιρινών εξαιρετικής ποιότητας. Επιλέγονται φυλές ζώων γνωστές για την ανθεκτικότητα, την ικανότητα προσαρμογής τους καθώς και για την άριστη υγιεινή τους κατάσταση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή τους, η οποία αποτελείται από δημητριακά τα οποία προέρχονται κυρίως από την εγχώρια παραγωγή, εγγυώνται γευστικό και ποιοτικό χοιρινό κρέας. Παράλληλα ο όμιλος δραστηριοποιείται στην εκτροφή μοσχαριών και αμνοεριφίων.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 δημιουργείται στη Μαλεσιάδα ένα πρωτοποριακό κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης κρεάτων, αλλαντικών, τυροκομικών και κατεψυγμένων προϊόντων. Από εκεί και πέρα η ραγδαία πορεία της επιχείρησης και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δημιούργησαν την ανάγκη και τις προϋποθέσεις ώστε το 2006 τα αδέλφια Αϋφαντή να προχωρήσουν σ’ ένα μεγάλο εγχείρημα, εγκαινιάζοντας στη γέφυρα Αχελώου μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης χοιρινού, κοτόπουλου και μοσχαρίσιου κρέατος δυναμικότητας 10 τόνων την ημέρα, καθώς επίσης και μία μονάδα παραγωγής αλλαντικών θερμικής επεξεργασίας δυναμικότητας 6 τόνων. Η αγάπη στα παραδοσιακά προϊόντα καθώς και η αναζήτηση νέων γεύσεων και αρωμάτων προσφέρει σήμερα μία πλήρη γκάμα προϊόντων εξαιρετικής γεύσης που αποτελείται από νωπά τεμάχια, τυποποιημένα προϊόντα, σειρά αλλαντικών, μοναδικά καπνιστά κομμάτια κρέατος, καθώς και μία μεγάλη ποικιλία κρεατοσκευασμάτων.
Τα προϊόντα διατίθενται χονδρικώς στην Αιτωλοακαρνανία, τους όμορους νομούς και στην υπόλοιπη Ελλάδα από ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία μέσω ενός πλήρως οργανωμένου δικτύου διανομής, αλλά και στα καταστήματα λιανικής διάθεσης στη Μαλεσιάδα και στο Αγρίνιο, Θυσίας 62.
Τα Χριστούγεννα του 2012 στο χώρο του εργοστασίου δημιουργήθηκε ένα πρότυπο – σύγχρονο πρατήριο κρεάτων, με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, τόσο στη μορφή του όσο και στο παρεχόμενο service και την εγγύηση σταθερής υψηλής ποιότητας προς τον πελάτη. Στα καταστήματα του ομίλου Αϋφαντή διατηρούνται, αλλά και αναβαθμίζονται, οι παραδοσιακές αξίες της αγοράς των κρεοπωλείων τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις ολοένα αυξανόμενες ποιοτικές απαιτήσεις των πελατών τους, αλλά και να διαμορφώσουν μία νέα αισθητική στο αγοραστικό κοινό.
Στη προσπάθεια για πλήρη έλεγχο της παραγωγής λαμβάνοντας υπόψη το τι συμβαίνει σε όλα τα στάδια, για διατήρηση υψηλού επιπέδου προστασίας των καταναλωτών, αλλά ακολουθώντας και τις τάσεις της εποχής για πλήρως καθετοποιημένες μονάδες, το 2009 ο όμιλος Αϋφαντή προχώρησε σε επένδυση εκσυγχρονίζοντας το Βιομηχανικό Σφαγείο Αγρινίου. Με τον τρόπο αυτό παρακολουθείται όλη η διαδρομή του κρέατος από τη «Φάρμα στο Τραπέζι».

Η καρδιά του ομίλου, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, που απαρτίζεται από 90-100 άτομα.

Ο όμιλος Αϋφαντή έχοντας πλήρη γνώση των απαιτήσεων του καταναλωτή για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα ΑGRO 3-1, 3-2 για τη διαχείριση και διασφάλιση της ποιότητας του κρέατος, σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων (HACCP) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 καθώς και ISO 9001:2008 για τη διασφάλιση της ποιότητας και τη ποιοτική διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων.
Η εφαρμογή των πιστοποιημένων συστημάτων σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, εγγυώνται έναν ολοκληρωμένο ποιοτικό έλεγχο από τις φάρμες του ομίλου, μέχρι και την παραγωγή των τελικών προϊόντων στη σύγχρονη μονάδα τυποποίησης.
Η άλλη όψη του νομίσματος του μεγάλου ομίλου της περιοχής μας, η καρδιά του ομίλου, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, που απαρτίζεται από 90-100 άτομα και του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Γιώργος Αϋφαντής, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος. Ο κ. Αϋφαντής συστήνει στη νέα γενιά, παρ’ όλες τις αντίξοες οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες, να προσπαθήσει και να παλέψει για τους στόχους της: «Αξίζει να δοκιμάσει ο καθένας για αυτό που θέλει, που ονειρεύεται και του ταιριάζει. Δεν είναι εύκολο πλέον, πρέπει όμως να ρισκάρει και να οπλιστεί κυρίως με πολύ μεγάλη υπομονή και επιμονή. Αν επιμένει και υπομένει θα δημιουργηθούν ευκαιρίες. Λόγω της ευμάρειας που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, πολλά επαγγέλματα της υπαίθρου παραγκωνίστηκαν, όπως αυτά της φυτικής ή ζωικής παραγωγής. Αν ένας νέος σ’ αυτό το χώρο αποφασίσει να κοπιάσει, να αφιερώσει χρόνο, μπορεί να ξεκινήσει με κάτι απλό και χωρίς να δαπανήσει ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο άνθρωπος πάντα πρέπει να σκέφτεται και το κάτι παραπάνω, πέρα από την επιβίωσή του. Δίνει ζωή αυτό. Τίποτε δεν είναι δεδομένο και τίποτε δεν είναι εύκολο. Οι νέοι πρέπει να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να τις δημιουργήσουν επίσης, να προσπαθούν να καινοτομούν στο χώρο τους», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αϋφαντής.
Ακόμη όταν τον ρωτήσαμε για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε συνάρτηση με τις παράνομες ελληνοποιήσεις κρεάτων, μας απάντησε πως οι έλεγχοι έχουν βελτιωθεί πλέον σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Τόνισε όμως πως οι έλεγχοι πρέπει να είναι πιο εντατικοί και αυστηροί με τους παραβάτες, να γίνεται ουσιαστική εφαρμογή του νόμου για να διασφαλίζεται έτσι η ποιότητα του προϊόντος που προσφέρεται στον καταναλωτή και να θωρακίζεται παράλληλα και η ελληνική τοπική παραγωγή και οικονομία.

Τα Χριστούγεννα του 2012 στο χώρο του εργοστασίου δημιουργήθηκε ένα πρότυπο – σύγχρονο πρατήριο κρεάτων, με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας, τόσο στη μορφή του όσο και στο παρεχόμενο service και την εγγύηση σταθερής υψηλής ποιότητας προς τον πελάτη.
Η καρδιά του ομίλου, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, που απαρτίζεται από 90-100 άτομα και του οποίου επικεφαλής είναι ο κ. Γιώργος Αϋφαντής, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.