Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Οικονομικότερο και μικρότερο κτήριο αναζητούν για τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου

Οικονομικότερο και μικρότερο κτήριο αναζητούν για τη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Κτηματική Υπηρεσία Αιτωλ/νίας από τον Απρίλιο έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εύρεση κατ’ αρχάς φθηνότερου κτηρίου και κατά δεύτερον μικρότερου, χωρίς βέβαια να αποκλείεται το ενδεχόμενο παραμονής στο υπάρχον κτήριο, διασφαλίζοντας όμως την μείωση του ενοικίου του.

Η εντολή δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Η μεταστέγαση αποσκοπεί στην μείωση των τρεχόντων εξόδων. Το υπάρχον κτήριο που φιλοξενεί την Δ.Ο.Υ. Αγρινίου προσδιορίζεται περίπου στα 3000 τ.μ., ενώ το μίσθωμά του υπερβαίνει τις 9500 ευρώ. Η οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών είναι σαφέστατη ως προς την μείωση, περίπου στο μισό, κυρίως των χρημάτων που θα δαπανώνται για το μίσθωμα, αλλά και για τα τετραγωνικά του κτηρίου που ενδεχομένως θα φιλοξενηθεί η Δ.Ο.Υ. στο μέλλον. Για την ιστορία αναφέρουμε πως σε διάστημα περίπου δύο ετών έχουν κλείσει και έχουν μεταφερθεί επτά οικονομικές υπηρεσίας και είναι θέμα ημερών να μετακινηθεί το δικαστικό και το ελεγκτικό τμήμα από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο.

Για τον λόγο αυτό και την μεταφορά των 12 υπαλλήλων που στελεχώνουν τα δύο αυτά τμήματα την Δευτέρα, μεθαύριο, θα γίνει κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως και εισήγηση σ’ αυτό του δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Κατσούλη. Ισχυρό χαρτί ακόμη στα χέρια των Μεσολογγιτών είναι ότι το κτήριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου κοντά στο λιμάνι είναι ιδιόκτητο.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΣ-ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
www.sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.