Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Οι απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας γιόρτασαν και στο Αγρίνιο

Οι απόστρατοι της Ελληνικής Αστυνομίας γιόρτασαν και στο Αγρίνιο

IMG_6214Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ως ημέρα τιμής των αποστράτων. Ο εορτασμός στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος , από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας και τον επικεφαλής της   κ. Ιωάννη Ματσούκα. Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κων/νος Καλαντζής , ο διοικητής του αεροπορικού αποσπάσματος Αγρινίου κ. Αγγελόπουλος , ο υποδιοικητής της Π.Υ Αγρινίου κ. Ευστάθιος Πετράκης , οι Αστυνομικοί υποδιευθυντές κ.κ. Σαράτσης Βασίλειος , Γαλαζούλας Δημήτριος , Διοικητές Αστυνομικών υπηρεσιών Ακαρνανίας , ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ νομού Αιτ/νίας κ Κασβίκης Δημήτριος , εκπρόσωποι της Ε.Α.Υ Ακαρνανίας , ο αντιπρόεδρος της Τ.Δ Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης αστυνομικών και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων.
IMG_6220Την ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ ανέγνωσε ο Α/Υ κ. Κων/νος Σπυρόπουλος .Ο  Αρχηγός στην ημερήσια διαταγή του τόνισε μεταξύ των άλλων : ” Τιμούμε σήμερα, τους εν’ αποστρατεία συναδέλφους μας και συνεργάτες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αστυνομικής οικογένειας. Μιας οικογένειας όπου οι διδαχές και οι εμπειρίες των προκατόχων, μας κατευθύνουν και μας οδηγούν…”
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημήτριος Τσούνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε μεταξύ  άλλων :”Τριπλή γιορτή η σημερινή για τους Απόστρατους των Σωμάτων Ασφαλείας του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει τους αγίους Πάντες , η πόλη και η ευρύτερη περιοχή γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό την 11η Ιουνίου 1821 και η ΕΛ.ΑΣ τιμά τους αποστράτους της.
Η σημερινή εκδήλωση είναι μια πράξη τιμής και αναγνώρισης της κοινωνικής προσφοράς των αποστράτων με ένα τριπλό συμβολισμό.
Ο πρώτος προέρχεται από τη διδαχή του “κύκλου” των αρχαίων Σπαρτιατών. Έλεγαν οι γέροντες : Κάποτε ήμασταν και εμείς ρωμαλέοι νέοι. Ανταπαντούσαν οι ενήλικες τώρα είμαστε εμείς αν θες δοκίμασέ μας. Τριταπαντούσαν οι νέοι : ” Άμες δέ γ’ εσόμεθα πολλώ κάρονες ” , δηλαδή κάποτε θα γίνουμε κι εμείς καλύτεροι κι από τους δυο σας.
Ο δεύτερος συμβολισμός είναι ότι οι νεότεροι αναγνωρίζουν πως αυτό το σώμα της ΕΛ.ΑΣ , ζει λειτουργεί , προσέφερε και προσφέρει.
Και ο τρίτος ότι μερικά πράγματα δεν γηράσκουν όπως η γνώση , η σοφία και το ήθος .
Τέλος , συνεχάρη τον Αστυνομικό Διευθυντή για τις επιτυχίες της Αστυνομίας στην περιοχή μας και τον ευχαρίστησε για την αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς των αποστράτων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.