Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι διδάσκοντες του Eικαστικού εκθέτουν (φωτό)

Εγκαίνια για την έκθεση διδασκόντων του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου σήμερα το απόγευμα, και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στην αίθουσα τέχνης Νεώριον για να θαυμάσουν να ποικίλα έργα των διδασκόντων των διαφόρων τμημάτων του εργαστηρίου.

Μεταξύ των πολλών παρευρισκομένων, στα εγκαίνια παρευρέθησαν και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, οι αντιδήμαρχοι Σ. Τσούκαλος και Κ.Κατσαρή, αλλά και η πρόεδρος της Kοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Ε. Κραβαρίτη.

Ο κ. Μοσχολιός δήλωσε πως ο Δήμος πάντα θα προσπαθεί να βρίσκει πόρους ώστε να συνεχίζει δομές που έχουν αγαπηθεί από τους πολίτες του Αγρινίου. «Στο Εικαστικό Εργαστήρι γίνεται μια σπουδαία δουλειά που έχει να κάνει με αυτούς που διδάσκουν αλλά και με τους μαθητές. Και αυτό είναι σημαντικό για μια πόλη που θέλει να έχει πολιτισμό και τέχνες. Η δέσμευσή της δημοτικής αρχής πως δεν θα καταργηθεί καμία δομή που έχει να κάνει με τον πολιτισμό, την τέχνη και την πρόνοια στον Δήμο παραμένει, όσο μεγάλη και αν είναι η οικονομική κρίση», τόνισε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Χρήστος Γαρουφαλής  δήλωσε: «Ξεκινήσαμε με 2-3 τμήματα και παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα το μείζων θέμα είναι οι κτηριακές εγκαταστάσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, κατορθώσαμε να λειτουργήσουμε τμήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κεραμικής, Αγιογραφίας, κόμικς για μικρούς και μεγάλους. με αγάπη για τους δασκάλους και τα όσα προσφέρουν στο εργαστήρι». Ο ίδιος ευχαρίστησε τους διδάσκοντες του εργαστηρίου για τις γνώσεις που μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά και τόνισε πως αντί για την εύκολη λύση του να φέρει δασκάλους  από την Αθήνα όπως συνέβη σε άλλους Δήμους, προτίμησε διδακτικό δυναμικό της πόλης. «Από πέρυσι προχωρήσαμε και σε ένα πιο τολμηρό βήμα, στη δημιουργία ενός τμήματος καινοτόμου και πρωτοποριακού: τμήμα αρχιτεκτονικής σχεδίου γραμμικού και ελεύθερου και την προετοιμασία φοιτητών για Ανώτερα και Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα». Ο ίδιος τόνισε δε πως χωρίς τη συμπαράσταση και τη στήριξη των πολιτών του Αγρινίου, το Εικαστικό Εργαστήρι δεν θα είχε καταφέρει να συνεχίσει, ενώ δεν παρέλειψα να ευχαριστήσει το Δήμο αλλά και τον Δήμαρχο της πόλης Π. Μοσχολιό, για τη σημαντική του προσφορά και βοήθεια.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.