Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

“Οι ζωές μας είναι οι δικές μας…κόκκινες γραμμές”

Κοινό ψήφισμα των φορέων σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ενόψει του συλλαλητηρίου της Τετάρτης, 27 Ιανουαρίου 2016 για τα Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας. 828f4339-2edc-467c-a8a8-8792eb991d66

Σε κοινό ψήφισμα κατέληξαν οι φορείς που συμμετέχουν στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου για τα Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016.
Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των εκπροσώπων των φορέων του Αγρινίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώην Τράπεζα της Ελλάδος, συμφωνήθηκαν οι επόμενες κινήσεις ενόψει του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλαλητηρίου της 27ης Ιανουαρίου και τονίστηκε η ανάγκη να ενδυναμωθεί το μήνυμα προς την Πολιτεία αλλά, κυρίως προς τους πολίτες ότι «όλοι μαζί, εστιάζοντας σε αυτά που μας ενώνουν, μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην κατεύθυνση της επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν τον Τόπο μας».
Επίσης έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Ιανουαρίου 2016, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο

για τα Νοσοκομεία

Αγρινίου – Μεσολογγίου και τις δομές υγείας

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Το σύνολο των φορέων, των σωματείων, των συλλόγων και των συνελεύσεων, που υπογράφουν την παρούσα ανακοίνωση – πρόσκληση θεωρούν την υγεία θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και την δημόσια και δωρεάν παροχή του από την ελληνική πολιτεία αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα, για την υπεράσπιση του οποίου καλούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο στο Αγρίνιο στις 11:00 το πρωί  (πλατεία Δημοκρατίας) και στο Μεσολόγγι στις 1:00 το μεσημέρι (πλατεία Μάρκου Μπότσαρη).

Δηλώνουμε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία ότι:

 • Και με τον σημερινό μας αγώνα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την δωρεάν πρόσβαση σε ένα απόλυτα επαρκές, λειτουργικό και εύρυθμο δημόσιο σύστημα υγείας, για κάθε άνθρωπο που ζει στην περιοχή και την χώρα, ανεξάρτητα και πέρα από οποιοδήποτε πολιτικό, διοικητικό, θρησκευτικό, νομικό, κοινωνικό ή οικονομικό καθεστώς που τον προσδιορίζει ή τον χαρακτηρίζει.
 • Η πλημμελής παροχή του από την πολιτεία, είτε εκούσια, είτε ακούσια, συνιστά για όλους μας οργανωμένο έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου

και τις δομές που είναι διασυνδεδεμένες με αυτά επισημαίνουμε ότι:

Τα τελευταία πέντε χρόνια αρκετοί εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει τις νοσηλευτικές δομές της Αιτ/νίας, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται στο ασφαλιστικό  καθως και των συνθηκών εργασίας  , γεγονός το οποίο έχει αποδυναμώσει και υποβαθμίσει σημαντικά το σύστημα.

Ο οργανισμός, που στελέχωνε το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου και εξυπηρετούσε εκατόν είκοσι (120) κρεβάτια, μεταφέρθηκε, ως είχε, στο νέο δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας υλικοτεχνικής υποδομής, της οποίας το δυναμικό είναι διακόσια εξήντα (260) κρεβάτια.

Οι πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών έχουν δημιουργήσει δυσαναπλήρωτα κενά με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η συνεχόμενη λειτουργία ορισμένων κλινικών, όπως αυτή της καρδιολογικής, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αντίστοιχα έχει κλείσει η Παιδιατρική κλινική,  η Καρδιολογική λειτουργεί μόνο 10 μέρες το μηνά, η μονάδα Τεχνητού Νεφρού από καθημερινή λειτουργία πήγε στις 3 μέρες την εβδομάδα. Η  Παθολογική κλινική λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας αφήνοντας περίπου 8 κενές μέρες από ενεργή εφημερία .Το Αναισθησιολογικό καλύπτει 15 μέρες με ενεργή εφημερία. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια(π.χ. μικροβιολογικό –φαρμακείο χωρίς πλήρη κάλυψη το μήνα).Η Ορθοπεδική παρόλο το έργο της δεν έχει μπει ποτέ στους οργανισμούς παρά τις συνεχείς τροποποιήσεις που ζητηθήκαν.

Για να καλυφτούν οι εφημερίες και στα δυο Νοσοκομεία μετακινούνται εργαζόμενοι από το ΠΕΔΥ μετακυλώντας τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας.

Να σημειωθεί ότι εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει τα τελευταία πέντε χρόνια το σύστημα χωρίς να αναπληρωθούν.

Οι μνημονιακές πολιτικές που μέχρι και σήμερα εφαρμόζονται στη χώρα έχουν οδηγήσει σε αποκλεισμό από την δημόσια υγεία πολλούς από τους συνανθρώπους μας λόγω αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών ή λόγω της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή και τη χώρα.

Και απαιτούμε:

 1. Διοικητική αυτονομία –Aποσύνδεση με απρόσκοπτη και πλήρη κάλυψη της λειτουργίας σε καθημερινή βάση του συνόλου των κλινικών και των λοιπών τμημάτων και των δύο Νοσοκομείων (Αγρινίου και Μεσολογγίου), που περιλαμβάνει το οργανόγραμμά τους, καθώς και του συνόλου των δομών υγείας της Αιτ/νίας.
 2. Προσλήψεις του απαραίτητου Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις δομές (Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας – Π.Ε.Δ.Υ.), έτσι ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών της περιοχής.
 3. Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και των ανέργων στις υπηρεσίες Υγείας του νομού, χωρίς καμία εξαίρεση και με πλήρη κάλυψη των αναγκών τους  χωρίς το φόβο της εφορίας και των όποιων συνεπειών προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις του νόμου επ΄ αυτού.
 4. Αύξηση των προϋπολογισμών   στο σημείο που να καλύπτεται η πλήρης λειτουργία των Δομών Υγείας του Νομού.
 5. Να εκδοθούν  άμεσα νέοι οργανισμοί, οι οποίοι να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό του  νοσοκομείων με στόχο την πλήρη αξιοποίηση της  υλικοτεχνικής υποδομής τους.
 6. Να προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις των γιατρών που έχουν αποχωρήσει
 7. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προηγούμενη διαδικασία (αίτημα 6ο) να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις επικουρικών γιατρών για τις ειδικότητες εκείνες που αντιμετωπίζουν κατεπείγον πρόβλημα με 3ετη θητεία.
 8. Δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με το ανάλογο προσωπικό προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση των περιστατικών.
 9. Να δημιουργηθεί ασφαλής κυκλικός κόμβος στην Εθνική οδό Αγρινίου – Αντιρρίου στο ύψος του νοσοκομείου, έτσι ώστε να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται με ασφάλεια οι ασθενείς, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες του νοσοκομείου γιατί έχουμε θρηνήσει ζωές.
 10. Να αξιοποιηθεί  από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών έτσι όπως αυτή εκφράζεται από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ι.Π. Μεσολογγίου και Αγρινίου, ο χώρος και οι κτιριακές υποδομές των παλιών νοσοκομείων  Αγρινίου και Μεσολογγίου , γιατί θεωρούμε αδιανόητο να αφήνετε η δημόσια περιουσία να καταστρέφεται εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες στις οποίες αυτή ανήκει.

Οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι συνελεύσεις

Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας | Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας | Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου| Δήμος Αγρινίου | Δήμος Αμφιλοχίας | Δήμος Θέρμου |Δήμος Ναυπάκτου |Δήμος Ξηρομέρου| Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας| Επιμελητήριο Αιτ/νίας | ΤΕΕ τμ. Αιτ/νίας | Εργατικό Κέντρο Αγρινίου | Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου| Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ | Ομ. Επαγγ/βιοτεχνών Αιτ/νίας | Αγροτικός Σύλλογος “Η ΕΝΩΣΗ” | Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου |Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου | Α’ΕΛΜΕ Αιτ/νίας | Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας | Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου |Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου |Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου |Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου | Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού  Αιτ/νίας | Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και Αιτωλίας| Σωματείο Εστίασης Αγρινίου | Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου |Φαρμακευτικός Σύλλογος Αγρινίου | Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου | Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αγρινίου και Θέρμου |Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Μεσολογγίου | Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου |Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου| Ένωση Βενζινοπωλών Αιτ/νίας| Ραδιοταξί Αγρίνιου  |πολιτιστικοί και αθλητικοί Σύλλογοι | οργανώσεις και συνελεύσεις.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. bag

  Ετσι μπραβο καντε αβαντα στον καραδεξιο Δημαρχο και τους υπολοιπους πασοκους επειδη τα σκατωσε και ο Συριζα φυσικα …αλλα 5 χρονια οι νδπασοκοι τι ακριβως εκανα για την υγεια …επι αδωνη βοριδη και γρηγορακου για τι οι φορεις και οι αλλοι πονηροι δεν διοργανωσαν κανα παλλαικο συλλαλητηριο …..εεεεεεεεεε?????????????απαντηστε ντε………..

 2. ανησυχούντες

  Ας πάρουμε παράγραφο προς παράγραφο το κάλεσμα-πρόταση για την υγεία. Ελπίζουμε ότι με τις παρατηρήσεις που θα συνοδεύουν την ανάλυσή τους, θα μπορέσει ο καθένας μας να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οδηγηθεί μέσω αυτών στο περιεχόμενο, το μήνυμα και τα αιτήματα που θα πρέπει να έχει το συλλαλητήριο , καθώς επίσης και ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν να ακυρώσουν την προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, την αποδόμηση και την απαξίωσή της και να πετύχουν τον τελικό τους στόχο που είναι η κατάλυσή της. Αρχίζουμε λοιπόν από την πρώτη παράγραφο:
  Με το σημερινό μας αγώνα υπερασπιζόμαστε την δωρεάν πρόσβαση κλπ εξίσου σημαντικά που εκεί αναφέρονται. Υπάρχει σήμερα δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ;; Βεβαίως αφού καταργήθηκε το 5ευρω και όλοι οι άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες μπορούν και εξυπηρετούνται τόσο στα εξωτερικά ιατρεία, το φαρμακείο αλλά και να νοσηλευτούν ως εσωτερικοί ασθενείς. Η κατάργηση μάλιστα του εισιτηρίου των 5 ευρώ ήταν αίτημα βασικό του περσινού ψηφίσματος και των κινητοποιήσεων που το συνόδευαν. Βέβαια απουσίαζε από αυτές ο νυν Δήμαρχος και το σύνολο των μελών της παράταξής του, αφού φαίνεται ότι θεωρούσαν το 5ευρο μικρό ποσό και επιβεβλημένο. Απουσίαζαν επίσης και η περιφέρεια, η μητρόπολη,και η παράταξη του κ. Μοσχολιού. Ούτε τα εμπορικά της πόλης έκλεισαν. ΄Οποιος αμφισβητεί τα ανωτέρω να μας το πεί.
  Το δεύτερο αίτημα του περσινού ψηφίσματος (και των κινητοποιήσεως από τις οποίες απουσίαζαν όλοι οι ανωτέρω) ήταν η καταβολή των δεδουλευμένων των γιατρών , των νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων στις νοσοκομειακές μονάδες Αγρινίου-Μεσολογγίου που η καθυστέρησή τους ξεπερνούσε τους 9 μήνες. Φέτος δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα γιατί εξοφλήθηκαν τα οφειλόμενα στο σύνολό τους, όπως εξοφλήθηκαν για οφειλές μέχρι και το Μάρτιο του 2015 όλοι οι προμηθευτές των νοσοκομείων που είχαν να πληρωθούν χρόνια. ΄Οποιος αμφισβητεί και το παραπάνω να το πεί.
  Το τρίτο κατά σειρά αίτημα των περσινών κινητοποιήσεων ήταν να αλλάξει ο διοικητής του νοσοκομείου. Δεν το προσυπέγραφαν ούτε κινητοποιήθηκαν γι αυτό το θέμα όλοι οι προαναφερόμενοι, μολονότι θα ήθελαν πολύ να τα φορτώσουν όλα σε εκείνον και να απαλλαγούν οι ίδιοι και η πολιτική τους. ΄Αλλαξε ο διοικητής, είχε αλλάξει εν μέρει το συμβούλιο από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Σεπτεμβρίου , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ οι ανωτέρω αναφερόμενοι.
  Ας επανέλθουμε όμως στις επισημάνσεις του ψηφίσματος, παρακάμπτοντας την πρώτη παράγραφο της αποχώρησης των εργαζομένων την τελευταία πενταετία γιατί θα μας απασχολήσει στο κεφάλαιο με τα αιτήματα. Απλά θα επισημάνουμε ότι αυτό γινόταν την εποχή του success story όπως αποκαλούσαν πολλοί από τους προαναφερόμενους τα τότε συμβάντα.
  Στην δεύτερη αναφορά του ψηφίσματος: «Ο οργανισμός που στελέχωσε το παλιό νοσοκομείο κλπ….) Ποιος τον διατήρησε;; Τα πολιτικά αφεντικά των ανωτέρω και η δική τους διοίκηση, που άφησε μέσα σε μια νύχτα και χωρίς κανένα προγραμματισμό το κτίριο του παλιού νοσοκομείου (τεράστια κεφάλαια) για να μεταφερθεί στο νέο κτίριο με τον ίδιο Οργανισμό και μειούμενο κατά 10% ανά έτος τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου. Με απλήρωτους γιατρούς και προσωπικό . Ακούσατε ποτέ τους ανωτέρω να διαμαρτύρονται για όλα αυτά όταν συνέβαιναν και μπορούσαν να τα σταματήσουν; ΄Οποιος τους θυμάται να το κάνουν ας μας το θυμίσει
  Ας πάμε στην Τρίτη παράγραφο , που αν θέλετε την άποψή μας είναι η σημαντικότερη στο κεφάλαιο των επισημάνσεων: «Οι πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών …κλ) Ας μας πούν έστω και μια πρόσφατη παραίτηση ιατρού στο σύνολο του ιατρικού δυναμικού του νοσοκομείου και των κλινικών που αναφέρονται. Ας πάρουμε την καρδιολογική. Τελευταία αποχώρηση το έτος 2014. Οι ανωτέρω αναφερόμενοι σιωπούσαν και φωτογραφίζονταν με τον Βορίδη .
  Δεκέμβριος 2015: πρόσληψη επικουρικού γιατρού καρδιολόγου για τρία χρόνια.
  Μονάδα εντατικής θεραπείας. Καμία αποχώρηση μέσα στο 2015, πρόσληψη εκπαιδευμένου εντατικολόγου στο πρώτο δεκαήμερο του 2016. Μονάδα τεχνητού νεφρού : Καμία αποχώρηση. Αντίθετα διακοπή της επιστημονικής διασύνδεσης με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την ορθότερη λειτουργία της. Οι ανωτέρω αναφερόμενοι αρχίζουν και ανησυχούν, έχοντας ως μοναδική παρέμβασή τους μέχρι τότε την δημιουργία, κατά παρέκκλιση, στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ, μπροστά από συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, σκληραίνουν τη στάση τους. Αντί για ενίσχυση των προσπαθειών του ΔΣ, τίθεται αίτημα και με οριακή πλειοψηφία 5-4 στο ΔΣ του νοσοκομείου Αγρινίου «διώχνουν» με παράταση απόσπασης τον χειρούργο οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου για νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών. Καθοριστικής σημασίας η ψήφος στο ΔΣ και γνωστού συνδικαλιστή που σήμερα πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις που σήκωσε το χεράκι του για να φύγει (ο μοναδικός που έφυγε) γιατρός Από το νοσοκομείο μας. ΄Οποιος αμφισβητεί τα ανωτέρω να το αναφέρει.
  Καμιά άλλη αναφορά στο ψήφισμα για τη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου. Ούτε για προϊσταμένους που δεν έπρεπε να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις και άλλους εργαζόμενους που ενώ έπρεπε να προϊστανται παραλείπονταν. Ούτε για κακοδιοίκηση, πόρισμα κλπ. Αυτά δεν τα γνωρίζουν οι παραπάνω.
  Παρακάτω στο ψήφισμα: «Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει κλείσει η παιδιατρική κλινική…» Πότε έκλεισε;; Δεν επιθυμούν , οι παραπάνω αναφερόμενοι, να καταγραφεί αυτό. ΄Εκλεισε πριν το 2015. Τι συμβαίνει εκεί σήμερα;; Προχώρησε η νέα διοίκηση στην πρόσληψη με οργανική θέση μόνιμης παιδιάτρου και με την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού γιατρού θέτει σε επαναλειτουργία την παιδιατρική κλινική. Η καρδιολογική κλινική Αγρινίου λειτουργεί κανονικά καθημερινά, έχει πρόβλημα εφημεριών και εφημερεύει 10 ημέρες το μήνα. Δυστυχώς η κλινική διαλύθηκε το 2014 και τώρα γίνονται προσπάθειες πλήρους επαναλειτουργίας της. Η παθολογική κλινική λειτουργεί κανονικά όπως και τα εργαστήρια.
  Μόλις πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία αφού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενέργειες και δόθηκαν οι άδειες από τον Δημόκριτο ο υπερσύγχρονος μαστογράφος και ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου που τόσα χρόνια παρέμεναν σε αχρησία από τους ανωτέρω αναφερόμενους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απευθύνονται σε ιδιώτες. ΄Οποιος αμφισβητεί τα ανωτέρω να το αναφέρει.
  Παράλληλα στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου επισκευάστηκε ο υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος που παρέμεινε ανενεργός επί τρία χρόνια εξαιτίας βλάβης που προήλθε από «άγνωστη αιτία»!!! , και προσλήφθηκε νέος ιατρός ακτινολόγος. Ταυτόχρονα το κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγρινίου ανακοινώνει δωρεάν, με πλήρη κάλυψη του ιατρικού απορρήτου και κατόπιν ραντεβού , test pap για όλες τις γυναίκες της περιοχής.
  Η ανησυχία τώρα κορυφώνεται . Που πάμε δηλαδή αναρωτιούνται οι…. Εμείς έχουμε μπροστά μας ΚΕΠ Υγείας, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πελαταγωγούς, ψηφοφόρους, φακελάκια. Να αρχίσουμε την αντεπίθεση, χρυσός κανόνας. Θέλεις καταστρέψεις τη Δημόσια Υγεία; Δείξε ότι ενδιαφέρεσαι γι αυτήν , απαξιώνοντας ότι προσφέρει. Πρώτο αίτημα λοιπόν :Διοικητική αυτονομία- αποσύνδεση των νοσηλευτικών μονάδων καθώς και των δομών υγείας Αιτ/νίας. Πλήρες χάος δηλαδή, αντίθετα σε οποιαδήποτε επιστημονική άποψη και βέβαιο αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό και την καταστροφή των δομών. Πρόταση των δημάρχων Αγρινίου-Μεσολογγίου. Το αίτημα αυτό επιφέρει άμεσα τα πιο πάνω αποτελέσματα αλλά δεν συγκινεί το λαό. ΄Αρα θέλουμε «πιασάρικα» αιτήματα: Προσλήψεις του απαραίτητου?? Ιατρικού, νοσηλευτικού κλπ προσωπικού. Ποιοι το ζητούν; Οι παραπάνω αναφερόμενοι που οι ίδιοι και οι πολιτικοί προστάτες τους μόνο απολύσεις πραγματοποίησαν κλείνοντας ιστορικά νοσηλευτικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα, όπως Η Πολυκλινική, το θεραπευτήριο ΙΚΑ στην Αθήνα , δεκάδες πολυιατρεία, και μέχρι σήμερα όχι απλώς σιωπούσαν αλλά αναφέρονταν και σε success stories. Φυσικά με τους **** αναφέρονται σε απολύσεις προσωπικού. Ας πουν έστω μια!!!!
  Αίτημα τρίτο: Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και των ανέργων στις Υπηρεσίες Υγείας του νομού. Πιασσάρικο. Αλήθεια, και κυρίως εσύ γνωστέ συνδικαλιστή, υπήρξε έστω και ένα πρόβλημα σχετικό με αυτό το αίτημα από τον Φεβρουάριο του 2015 και δεν αντιμετωπίστηκε;; Αναφερόμαστε σε εσένα που γνωρίζεις πώς το διαχειρίστηκε και το διαχειρίζεται το νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα, και όχι στον Γιώργο, τον Πάνο, τον Παύλο κλπ που ψήφισαν υπέρ του ΚΕΠ υγείας.
  Τέταρτο αίτημα: Αύξηση του προϋπολογισμού …. Βάλλει κατευθείαν ενάντια σε αυτό που έγινε, ακριβώς για να περιοριστούν οι δυνατότητες κάποιος να το επικαλεστεί. ΄Ότι έγινε αύξηση του προϋπολογισμού των δυο νοσοκομειακών μονάδων κατά 15% για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια!!!!!, και χορηγήθηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1.000.000 €. Πληρώθηκαν γιατροί, προσωπικό , προμηθευτές, καλύφθηκαν οι ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε υλικά, συντήρηση, φάρμακα κλπ Ούτε καν υπάρχει αίτημα για κάτι από όλα αυτά , απλά αποσιωπείται η διευθέτησή τους. Γνωρίζουν οι παραπάνω αναφερόμενοι φορείς από αυτού του είδους την παραπληροφόρηση
  Αίτημα πέμπτο: Να εκδοθούν άμεσα νέοι οργανισμοί κλπ. Αλήθεια γνωστέ συνδικαλιστή , δεν γνωρίζεις εσύ, για να το μεταφέρεις στους υπόλοιπους…φορείς, ότι ήδη από την αποχώρηση του πρώην διοικητή (μούγγα μέχρι τότε οι…φορείς), γίνεται επεξεργασία νέων οργανισμών που ήδη έχουν σχεδόν ετοιμαστεί, απλά δεν μπορούν να προταθούν πριν λήξει η ισχύς των προηγούμενων δηλαδή τέλος Μαρτίου του 2016;; Αν δεν το γνωρίζεις είναι μάλλον ουσιαστική η αμέλειά σου λόγω ιδιότητας, αν πάλι το γνωρίζεις και το αποσιωπάς…..????Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το επόμενο αίτημα , αφού έχει ετοιμαστεί η προκήρυξη των μονίμων θέσεων , όχι μόνο των ιατρών, που έχουν αποχωρήσει πριν το 2015 , αλλά και όλων των θέσεων μονίμων ιατρών που θα προβλέπουν οι νέοι οργανισμοί…., γνωστέ συνδικαλιστή και ανωτέρω αναφερόμενοι φορείς.
  Αλλά επειδή όλα τα ανωτέρω τα γνωρίζεις, όπως γνωρίζεις ότι όχι απλώς προκηρύσσονται οι θέσεις επικουρικών ιατρών αλλά και ότι η σημερινή διοίκηση με τηλεφωνήματα σε έναν προς έναν στους επικουρικούς της λίστας κάθε ειδικότητας και τη λήψη υπεύθυνων δηλώσεων από όσους δεν ενδιαφέρονται, καλύπτει όσο πιο σύντομα μπορεί αυτές τις θέσεις, θα έπρεπε να ενημερώσεις τους ….συνεργαζόμενους φορείς
  Εκεί όμως που η υποκρισία δεν έχει όριο είναι το αμέσως επόμενο (8ο) αίτημα. Η δημιουργία των ΤΕΠ(Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Τέτοιο αίτημα δεν υπήρχε ποτέ μέχρι σήμερα. Γιατί το ζητάτε τώρα;; Απλά επειδή η νέα διοίκηση, όπως διαμορφώθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2015 , το οραματίστηκε, το παλεύει, και το οργανώνει από την πρώτη ημέρα. ΄Όπως πάλεψε και παλεύει βήμα-βήμα όλα τα προηγούμενα αιτήματα πλην του πρώτου. Αυτό το παλεύουν οι δυο Δήμαρχοι , όπως τις στάσεις του Αστικού, τις φωτογραφίσεις με τους ΄Αδωνη, Βορίδη, Λοβέρδοκλπ. Εσύ όμως «γνωστέ συνδικαλιστή» ως πονηρός πολιτευτής γνωρίζοντας τις πρωτοβουλίες και την αγωνιώδη προσπάθεια για το νοσοκομείο στην κατεύθυνση να υπάρχει κατά το δυνατόν υγεία για το λαό, προσπαθείς αντί να βοηθήσεις , να καπηλευτείς την προσπάθεια αυτή , και καθιστάς δήθεν συνδιεκδικητές όλους αυτούς που όχι μόνο δεν τα πιστεύουν όλα αυτά που γίνονται, αλλά τα μισούν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Επειδή όμως γνωρίζεις ότι όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν «χωρίς εσένα και αυτούς», θέλεις να έχεις και να έχετε «πισινή» Να ισχυριστείς ότι εσύ και «αυτοί» πιέσατε και επιτύχατε.
  Πιστεύοντας ότι οι Αγρινιώτες γνωρίζουν εν πολλοίς ο ένας τον άλλον , ότι αρκετά διεξοδικά αναφερθήκαμε στις θέσεις και τα .. αιτήματα των φορέων , αλλά και τα όσα λαμβάνουν πραγματικά χώρα το τελευταίο διάστημα και αφορούν τα της δημόσιας υγείας , των νοσηλευτικών μονάδων και τους πρωταγωνιστές των όποιων πρωτοβουλιών τελειώνουμε για σήμερα. Θα επανέλθουμε με έναν απολογισμό για το τι δεν έγινε ακόμη (και είναι πολλά) , τι μπορεί να γίνει και κυρίως για το πώς φανταζόμαστε εμείς τον χάρτη υγείας του νομού μας, την επιστημονική του τεκμηρίωση και διατύπωση μέσα από την διαβούλευσης των αρμόδιων φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, κέντρων υγείας κλπ)
  Κυρίως θα επανέλθουμε με τεκμηριωμένες θέσεις για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των νοσηλευτικών μονάδων (επ ώφελεία του πληθυσμού της περιοχής μας) Υποσχόμαστε ότι η θέση- πρόταση μας θα είναι πλήρως προσδιορισμένη σε τρόπο, χρόνο,κόστος, χρηματοδότηση. Αφήνουμε στην άκρη τις κραυγές και καλούμε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων συνδράμοντας την όποια προσπάθεια θεωρούν σοβαρή και πραγματοποιείται, και να μην σταματήσει από τους Γιώργο, Πάνο, Παύλο, Στέλιο, Ρένα,Χριστίνα, Κώστα κλπ

  Οι μονίμως ανησυχούντες και μη εφησυχάζοντες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.