Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Οι ιδέες πρέπει να νικήσουν όχι οι εικόνες

Οι ιδέες πρέπει να νικήσουν όχι οι εικόνες

bia

Λοιπόν το συμπέρασμα είναι ότι τελικά αν θέλει η αστυνομία μπορεί και να κάνει έρευνα και να βρει διάφορα ευρήματα ακόμα και είκοσι μέτρα από την πόρτα της. Ακόμα θυμάμαι όταν βρισκόταν τα γραφεία στα οποία πήγε η Χρυσή Αυγή στο Αγρίνιο, δίπλα στην αστυνομία,  ότι έλεγαν κύκλοι της αστυνομίας πως θα πατήσουν πάνω σε ένα νόμο που απαγορεύει να είναι σε ισόγειο τα γραφεία κόμματος. Τελικά τίποτε δεν έγινε και μάλλον επικράτησε η λογική “άστους να ‘ναι εδώ δίπλα γιατί αλλιώς κάθε δεύτερη μέρα θα έχουν επεισόδια και θα τρέχουμε “.

Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όμως και πλέον πρέπει η γυναίκα του Καίσαρα να φανεί τίμια, είτε είναι είτε όχι. Μόνο που έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν τρεις παράπλευρες απώλειες: Η πρώτη είναι ότι με όλη αυτή την επικοινωνιακή καταιγίδα πολλοί γίνονται καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις της. Δεν θα πω για το ηθικό της αστυνομίας ή για τυχόν αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει αυτή η θεσμική κινητοποίηση. Αλλά για την καχυποψία όσων δεν μπαίνουν στην ουσία των ιδεών. Ευτυχώς, ακόμα και αν οι δίκες τελικά πάνε στο δίλημμα ” τι χρειάζεται ένα κράνος ή ένα τσεκούρι μέσα σε ένα κόμμα” η ζημιά στο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής αφορά τουλάχιστον στον απώλεια της δυναμικής που είχε. Συσπείρωση ψηφοφόρων της μπορεί να υπάρξει, δυναμική σαν εκείνη που είχε, όχι. Εκτός κι αν δούμε πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε.

Η δεύτερη παράπλευρη απώλεια είναι ότι μέσα στη κουβέντα περί άκρων και ευρημάτων και νομιμότητας δίνεται η εντύπωση ότι μια πόλη όπως το Αγρίνιο κυριαρχήθηκε κάποια στιγμή από τους χρυσαυγίτες. Συνάδελφοι από την Αθήνα και το ραδιοσταθμό Βήμα fm με πήραν να ρωτήσουν τη γνώμη μου για όλα αυτά και τους εξήγησα ότι το Αγρίνιο κάθε άλλο παρά άντρο της Χρυσής Αυγής είναι, μην τρελαθούμε. Έγιναν διάφορα τον τελευταίο χρόνο, η βία έχει αυξηθεί αλλά στην ίδια την πόλη η επιρροή των ιδεών της Χ.Α είναι μειοψηφική τουλάχιστον στους δρόμους και στην κοινωνική ζωή. Ένας συνάδελφος μου είπε “ναι, αλλά βγάλατε βουλευτή”! Με ψυχραιμία του εξήγησα ότι βουλευτή έβγαλε ένας πικραμένος και παρατημένος νομός, όπου η Χ.Α. πήρε 7,5 χιλιάδες ψήφους και από αυτές στον τεράστιο Καλλικρατικό δήμο Αγρινίου κάπου 3,5 χιλιάδες. Στο καθεαυτό Αγρίνιο, δε, που είναι και σχεδόν τα 2/3 του νομού αυτό το κόμμα πήρε 1700 ψήφους και κάτι, έκτο στην κατάταξη ψήφων της πόλης.

Η τρίτη παράπλευρη απώλεια είναι ότι με δικαίους και αδίκους να κουβεντιάζουν την παρανομία  της Χ.Α. και αν ΤΗΝ ηρωοποιεί ή της επιφέρει καίριο πλήγμα, όλοι ξεχνούν την ουσία που είναι ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ηττάται στο επίπεδο των ιδεών. Αν θέλετε να δείτε ποιες είναι αυτές οι ιδέες σε 13 κεφάλαια δείτε εδώ: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=27871. Η απάντησή τους όμως στο επίπεδο των ιδεών δεν ξέρω αν είναι κάτι απλό. Γιατί αν σε αυτά που λένε κρύψεις τη λέξη “Έθνος” θα τρομάξεις γιατί αυτά που λένε θα σου φανούν πολύ οικεία. Κρατικοποιήσεις τραπεζών, ριζική αναδιανομή του πλούτου, θυσία η ατομικότητα στην υπηρεσία του λαού(έθνους), απαλλαγή από τον άτιμο ξένο παράγοντα κλπ, κλπ…Αφόρητα γνωστά και οικεία πράγματα που ανέξοδα λέγονται στην όμορφη χώρα μας και πρέπει να τα ξεχωρίσεις και να τα αντιπαλέψεις μέσα σε μεγάλο ορυμαγδό από κραυγές και οιμωγές…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.