Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Οι μικροέμποροι έχουν να δώσουν αυξήσεις;

Οι μικροέμποροι έχουν να δώσουν αυξήσεις;

left

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως μάθαμε, δεν πλήρωσε τις ενισχύσεις των βαμβακοπαραγωγών της Θεσσαλίας που ήταν να δοθούν μέχρι την Πέμπτη και δεν δόθηκαν ούτε μέχρι  χτες Σάββατο. Μάλιστα μαθεύτηκε ότι επί της ουσίας ο οργανισμός δάνεισε το κράτος μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται! Και η οποία τράπεζα θα καλύψει την διαρροή από το γνωστό σταγονόμετρο που συντηρεί τα άλλοτε «τοκογλυφικά ιδρύματα» που οι τοίχοι ανέφεραν ότι το να τα κλέψεις δεν είναι τίποτε μπροστά στο να τα ιδρύσεις, όπως έχει πει κι ο Μπρεχτ ο πολυχρησιμοποιημένος.

Ο βουλευτής κ. Μωραΐτης και οι οργανώσεις που είναι κοντά στο ΚΚΕ στο νομό, αλλά και ο κ. Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ χτες, έχουν υποβάλει ερωτήσεις για το που βρίσκονται  οι ενισχύσεις στους αγρότες της περιοχής μας. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια απάντηση εξίσου αγέρωχη με εκείνη του κ. Ρωμανιά που λέει σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι λεφτά στα ταμεία υπάρχουν μέχρι και το 2017, βγάζοντας για μια φορά ακόμα ψεύτες του σιχαμένους ξένους, σαν τη FAZ που αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μας είπε στον Σούλτς ότι έχουμε χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα.

Μέχρι να αποδειχτεί έτσι όμως και καθώς στις υποχρεώσεις της δεν τα πάει και πολύ καλά,  η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις σχετικές με την ρευστότητα στην αγορά που όλοι κινούμαστε και μια από αυτές είναι ότι στο τέλος του μήνα ο κατώτατος μισθός θα υποχρεωθεί με νόμο να πάει για όλους στα 586 ευρώ, πριν πάει στα 681 τον Οκτώβριο, πριν πάει στα 751 εκεί στα μέσα του 2016, ποιος ξέρει σε ποιο νόμισμα! Προσέξτε, μιλάμε για τον κατώτατο μισθό που θα δίνουν και οι ταλαίπωροι που όλοι ξέρουμε, ναι, αυτοί που λένε έξω ότι έχει πέσει πρωτοφανής στέγνα. Πού θα τα βρουν να μας τα δώσουν κι εμάς, δεν το μάθαμε. Τι άλλαξε για ένα μαγαζί με ρούχα και στο τέλος του μήνα θα έχει να δώσει αύξηση  και τον Οκτώβριο -από τώρα κάποιοι προεξοφλούν ότι- θα μπορεί να δώσει κι άλλη αύξηση, κανένας δεν ξέρει.

Κάποιος να τους πληροφορήσει ότι υπάρχουν περιπτώσεις από επιδοτούμενους νέους εργαζόμενους που την επιδότηση την μοιράζονται με το αφεντικό, αν δεν το ξέρουν. Η υποχρέωση για αύξηση θα οδηγήσει σε  περισσότερη μαύρη εργασία. Βέβαια θα πει κάποιος ότι θα παταχθεί το φαινόμενον! Αμ πως! Θα βγουν έξω τα συνεργεία και θα γράφουν! Μήπως τότε οι πνιγμένοι «μικροί» πάνε σε απολύσεις, επειδή η μόνη «παροχή» που σκέφτηκε  να κάνει το κράτος είναι να υποχρεώσει τους μαγαζάτορες να αυξήσουν μισθούς χωρίς καν να τους κόψει τις εισφορές; Μήπως τελικά η νέα κυβέρνηση είναι της άποψης ότι οι μικροεπιχειρηματίες και οι εργαζόμενοί τους είναι ανταγωνιστές; Μήπως είναι πολύ βαθύ το θέμα και ιδεολογικό; Γιατί παροχές με ξένα κόλυβα κι εσύ να βάζεις τον πήχη της φτώχειας στα 100 ευρώ το μήνα είναι κοροϊδία. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι πως δεν θα ακούσεις τους ίδιους τους πνιγμένους μαγαζάτορες να λένε ξεκάθαρα “δεν έχουμε να δώσουμε ρε παιδιά”. Υπάρχουν και κάποιοι κώδικες που δεν τους παραβιάζει κανείς σε τούτη τη χώρα, όπως η ρητορική περί τα εργασιακά…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. antikeimenikos

    Τι θα πει δεν έχουν να δώσουν αυξήσεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί για αύξηση μισθών στον ΙΤ, οι μικρομεσαίοι τον στήριξαν, οπότε τώρα θα πρέπει να τα δώσουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.