Κυριακή, Μάιος 26, 2019

Οι φτωχοί, τα αιτήματα και «πιτσιρίκοι»

fto

Ένα ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει ετούτη τη χώρα είναι αν προηγήθηκε ο μαξιμαλισμός των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων της παράνοιας που υπάρχει στον δημόσιο λόγο ή ακριβώς αυτή η παράνοια έφερε τα τόσο μαξιμαλιστικά αιτήματα. Δηλαδή, για παράδειγμα, φταίει ο κάθε «Πιτσιρίκος», ο μπλόγκερ που έχει περισσότερους followers στο twitter από όσους αναγνώστες έχει η Καθημερινή(άρα ποιος είναι ο συστημικός;), για τη διαμόρφωση των συνειδήσεων ή κι αυτός διαμορφώθηκε μέσα από τον απίστευτο δημόσιο λόγο και τα λαϊκά κινήματα, αιτήματα και κεκτημένα; Όταν, δηλαδή, ένας άνθρωπος, που δεν βρήκε έναν καλό λόγο να πει για τους νεκρούς το βράδυ του φονικού της Μαρφίν, λέει σε εκατομμύρια αναγνώστες του ότι «η γυναίκα του Τσίπρα ψηφίζει Λαϊκή Ενότητα» ή ειρωνεύεται τον άνθρωπο που στήριζε πριν από λίγες μέρες- μόνο και μόνο γιατί εκείνος δεν βρήκε πλούτο χωρίς υποχρεώσεις- αυτός ο άνθρωπος μιλάει σε ένα κακομαθημένο κοινό με αμνησία ή συνειδητά το κακομαθαίνει εκείνος/η;

Το παράδειγμα ίσως να μην είναι δόκιμο γιατί ο «Πιτσιρίκος» αποκλείεται να ψηφίζει ΚΚΕ και να διαφημίζει τα πάντα για τους πάντες μέσω google(ή μπορεί;) αλλά βλέπω τι ζήτησαν οι αγρότες που  συγκεντρώθηκαν-κι αποτελούν την Ομοσπονδία των αγροτικών συλλόγων του νομού- την Τετάρτη στην Αμφιλοχία. Η Ομοσπονδία είναι εν ολίγοις ο φορέας που απηχεί τις απόψεις του ΚΚΕ κάτι που δεν είναι κρυφό και η συγκέντρωση έγινε «μετά από κάλεσμα για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ». Το τονίζουμε αυτό: ενάντια στην Ε.Ε. Τα αιτήματα όμως ήταν τα εξής:

– Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
– Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
– Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
– Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 €.
– Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς(σ.σ. για όλους;). Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.α., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Έβαλα όλα τα αιτήματα για να δείξω ότι όλα αυτά μπορείς να τα ζητάς μόνο εντός Ε.Ε. και με ευρώ. Σε μια οικονομία που θα γίνει με βάση κρατική γη και με κλειστό παραγωγικό/εμπορικό σύστημα δεν μπορεί να περιμένεις ότι το «φτωχό» αγροτικό εισόδημα- που δεν πρέπει να φορολογηθεί- θα είναι 40.000 ευρώ, με δύο παιδιά, όπως λέει το πρώτο αίτημα! Ή ότι δεν πρέπει να γίνουν κατασχέσεις για χωράφια, πρώτη και δεύτερη(!!!) κατοικία μέχρι του ευτελούς ποσού των 300.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας…

Θέλω να πω, πως άλλαξε έτσι η φτώχεια βρε παιδί μου; Και τελικά οι «πιτσιρίκοι» βρίσκουν και τα κάνουν και τα λένε ή μήπως είναι εκείνοι που φτιάχνουν τις «ανάγκες» για τόσο πελώρια αιτήματα; Διότι αν δεν βρεις πρώτα ποιος είναι ο φτωχός σε τούτη τη χώρα κι ο αδικημένος δεν πρόκειται ποτέ να τον βοηθήσεις. Πάντα θα βοηθάς εκείνους που έχουν και κατέχουν ή παίρνουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται ή που ζητάνε κι άλλα όταν  έχουν ήδη πολύ περισσότερα από τους αληθινά φτωχούς.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.