Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Ομόφωνη απόφαση για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου

Ομόφωνη απόφαση για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου

Η πρόταση ήταν για τη δημιουργία κέντρου υγείας αστικού τύπου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από περισσότερο από δύο ώρες διαβούλευσης και επισημάνσεων από όλες τις παρατάξεις, το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε, ομόφωνα, να υιοθετήσει την πρόταση του δήμου Αγρινίου για να αξιοποιηθούν οι παλαιές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αγρινίου και πάλι από δομές Υγείας. Συγκεκριμένα να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αλλά και οι διοικητικές  υπηρεσίες των κτηρίων στην πλατεία Δημάδη, ενώ παράλληλα να μεταστεγαστεί η ΔΟΥ Αγρινίου στα κτήρια της πλατείας Δημάδη. Προκειμένου έτσι να αρθεί και το φωτογραφία 1 (4)τελευταίο επιχείρημα που ενδεχομένως να προκύψει ξανά σε περίπτωση καταργήσεων, ότι δηλαδή σήμερα  η Εφορία Αγρινίου στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο.

Φυσικά η διαδικασία δεν ήταν εύκολη καθώς περιελάμβανε πλήθος εισηγήσεων και παρεμβάσεων αλλά και συμπληρωματικών προτάσεων.

Τον λόγο πήρε και η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φούντα που παρέστη στη συζήτηση κάνοντας πρόταση για να υπάρξουν και οικονομοτεχνική και επιδημιολογική μελέτη κάτι που δεν υπάρχει μετά τη δημιουργία του νέου νοσοκομείου, λέγοντας ότι τα κενά στους αστικούς ιστούς φέρνουν τεράστια προβλήματα. Πάντως επισήμανε ότι πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς του νοσοκομείου που είναι στο μεγαλύτερο μέρος του δωρεά του ζεύγους Τσικνιά και έχει παραχωρηθεί για συγκεκριμένο σκοπό

Επίσης το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος των πολιτών της περιοχής, ο κ.Καμένος που τόνισε ότι η πρωτοβουλία φωτογραφία 2 (5)τους έκανε έρευνα και για τις κινήσεις του δήμου αλλά και για την αξία ενοικίων που πληρώνουν υπηρεσίες, όπως π.χ. ο ΟΑΕΔ που αγγίζει τα 10χιλιάδες ευρώ το μήνα, προτείνοντας να μεταφερθούν στο παλιό νοσοκομείο και υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία γιατί, όπως εξήγησε, το να επιδιωχθεί να γίνει μόνο κέντρο υγείας αστικού τύπου θα παραπέμψει το όλο θέμα στις καλένδες. Πάντως φάνηκε να μην συμφωνεί με έγγραφο που βγήκε στη δημοσιότητα από πολίτες της περιοχής όπου αναφερόταν ότι ο δήμος δεν έκανε κινήσεις πριν μεταφερθεί το νοσοκομείο λέγοντας ότι το έγγραφο που, πάντως, έφτασε και στα τοπικά ΜΜΕ «δεν υφίσταται».

Πρέπει να αναφερθεί και η παρέμβαση του προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ.Τσιχριτζή που ανέφερε ότι το Δ.Σ. του φορέα έχει ομόφωνα υποστηρίξει την πρωτοβουλία του δημάρχου για αυτή την πολύ σημαντική δομή υγείας. Επίσης στα αξιοσημείωτα ήταν και ο διαξιφισμός μεταξύ του κ. Καζαντζή-επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης-με την κ.Φούντα γιατί όπως ανέφερε ο πρώτος το θέμα δεν ήταν οι προτάσεις για τις εγκαταστάσεις αλλά η συγκεκριμένη πρόταση του δήμου, κάτι που η βουλευτής απέρριψε λέγοντας ότι και οι φωτογραφία 2 (6)προτάσεις κρίνονται. Πάντως νωρίτερα ο κ. Καζαντζής είχε ζητήσει να υπάρξουν και άλλες συμπληρωματικές ιδέες σε περίπτωση που το «δυσκοίλιο»κράτος, όπως είπε, κωλυσιεργήσει και πάλι, κάνοντας λόγο ακόμα και για σκέψεις για το νέο δημαρχείο στη περιοχή.

Ανάλογη πρόταση για «πολυχώρο» έκανε και ο κ Καλαντζής ενώ ο κ. Παπαθανασίου και ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νέο Νοσοκομείο περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τον φόρτο που έχει συγκεντρωθεί σε αυτό, τη στιγμή μάλιστα που οι πόροι περιορίζονται και έρχονται ειδοποιήσεις για διαθεσιμότητα. Να σημειωθεί ότι και η ελάσσων αντιπολίτευση μπορεί να ψήφισε τελικά αλλά αφενός ο κ.Νικάκης εξέφρασε την απαισιοδοξία του κάνοντας λόγο για «ώτα μη ακουόντων», αφετέρου ο κ. Σιδέρης αναρωτήθηκε πως θα επιτευχθεί αυτή η αξιοποίηση της στιγμή που κλείνει ο ΕΟΠΥΥ και τα μηχανήματα μένουν αδρανή.
Η σύμβουλος της αντιπολίτευσης  και συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας ,  Γεωργία Μπόκα, ανέφερε πως το υπουργείο προχωρά το φάκελο για το θέμα και θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Πάντως ο δήμαρχος κ. Μοσχολιός επεσήμανε ότι τώρα το υπουργείο δείχνει ενδιαφέρον και απόδειξη είναι ότι έχει ανατεθεί το θέμα στον Γραμματέα της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου ενώ για το θέμα έχει ρωτήσει και ο πρόεδρος του πρώην ΟΠΑΔ προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες στην περιοχή. Παράλληλα έκανε αναφορά και σε po-dimotiko-symvoulio-25-11-20136ραντεβού του με τον διοικητή του ΙΚΑ κ, Σπυρόπουλο, καθώς και ότι μόνο από τα ενοίκια θα εξοικονομηθούν 300.000 ευρώ το χρόνο. Απέκλεισε, όμως, το ενδεχόμενο μεταφοράς του δημαρχείου στη περιοχή λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τα τεράστια κονδύλια που απαιτούνται, καθώς το νοσοκομείο έχει φτιαχτεί για υπηρεσίες υγείας. Τόνισε, δε, ότι έχει μελετηθεί η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και ο τρόπος που αυτή αναπτύχθηκε.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, υπήρξε αναφορά και στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στην περιοχή με πολίτες να ζητούν να έρθει το θέμα σε ξεχωριστή συνεδρίαση. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι η Πολεοδομία έχει βγάλει αυθαίρετη την κεραία που υπάρχει και έχει επιβάλει πρόστιμα, ενώ και το δικαστήριο έχει διατάξει να σταματήσει να λειτουργεί με αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα. Κάποιοι πολίτες όμως έκαναν λόγο για άδεια που υπάρχει και για συστάσεις υπηρεσιών να μονώσουν τα σπίτια τους…

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκε-και θα συνταχθεί αύριο-ψήφισμα υπέρ του αγώνα που δίνουν με τις απεργίες τους αυτές τις μέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Χρήστος

  η χειρότερη κίνηση μακράν…
  τι κέντρο υγείας ρε …….?
  ολόκληρο το νοσοκομείο κέντρο υγείας?

  στο παλιό νοσοκομείο μπορούν να στεγαστούν άνετα
  η πολεοδομία
  η τεχνική υπηρεσία
  η δου
  το ικα
  και άλλα τόσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.