Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ονομαστική ψηφοφορία για το Αθηνά

Ονομαστική ψηφοφορία για το Αθηνά

Τα ψέματα τελείωσαν και οι βουλευτές του νομού δεν θα μπορούν από αύριο να πουν ότι δεν ερωτήθηκαν. Μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει αύριο στη Βουλή ονομαστική ψηφοφορία πάνω στην τροπολογία που επανήλθε ώστε να νομιμοποιηθεί το σχέδιο Αθηνά. Πριν από μια εβδομάδα επιχειρήθηκε να περάσει πάλι η εν λόγω τροπολογία και αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή. Σήμερα επανήλθε και πλέον θα ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.

Η τροπολογία ορίζει τα εξής:
Α.Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου , μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ
Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων  για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Δηλαδή ορίζει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τι αλλαγές του Αθηνά, οπότε μπορεί να μην είναι επί της ουσίας αλλά εισάγει αυτό που θεωρείται καίριο. Την κατάργηση των ιδρυμένων με νόμο σχολών, μέσω προεδρικών διαταγμάτων. Έτσι θα μπορέσουμε να μάθουμε ποιος ψήφισε και τι πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο και ο κάθε βουλευτής, θα κληθεί να πάρει θέση. Ίδωμεν λοιπόν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.