Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Αντώνης Σαμαράς:”Έχουμε ακούσει απίθανα πράγματα σε αυτές τις εκλογές”

Αντώνης Σαμαράς:”Έχουμε ακούσει απίθανα πράγματα σε αυτές τις εκλογές”

Ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Ν.Δ.., μετά το Μεσολόγγι είχε ως επόμενο σταθμό της περιοδείας του στο Νομό το Αγρίνιο και συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Όπως εξήγησε, δε, ήθελε να επισκεφτεί την περιοχή με περισσότερο χρόνο, αλλά οι ανάγκες της προεκλογικής καμπάνιας και ένα διαφημιστικό που περιμένει στην Αθήνα για την τελευταία εβδομάδα απαιτούσαν να είναι στις…9 το βράδυ στην πρωτεύουσα!

Ο κ. Σαμαράς έγινε δεκτός από κόσμο που περίμενε-παρά τη ζέστη-στο δρόμο κάτω από το Επιμελητήριο του νομού και σε πρώτη φάση κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή. Στη συνέχεια οι δυο άνδρες μίλησαν στην εκδήλωση που απευθυνόταν σε παραγωγικούς φορείς, με την παρουσία όμω ςπλήθους στελχών, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις από φορείς της περιοχής σε κλειστό κύκλο. Στο πάνελ βρέθηκαν και οι βουλευτές κ.κ. Σαλμάς και Καραγκούνης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σύρρος.

Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζής θύμισε τις μεγάλες παθογένειες του νομού, που είναι η απο-αγροτοποίηση, τα δίκτυα και οι υποδομές που δεν υπάρχουν, καθώς και τα 4 μεγάλα έργα που δεν συνδέονται μεταξύ τους. “Δυστυχώς, διαλέξαμε δρόμους να πηγαίνουμε στα χωριά μας 15 μέρες το καλοκαίρι και όχι αληθινές υποδομές” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσιχριτζής είπε προς τον κ. Σαμαρά ότι όσοι επιχειρούν στον μεγαλύτερο νομό, αλλά προτελευταίο σε ανάπτυξη, της χώρας  “θέλουν να μην είναι όμηροι των υπαλλήλων, των αρχών και κάθε διοίκησης”. Ζήτησε προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μετέφερε το κλίμα ένδειας της αγοράς με την κακή ψυχολογία αλλά κυρίως με την τραγική έλλειψη κάθε ρευστότητας. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην ανυπαρξία ΒΙΟ.ΠΑ αλλά και στην περιφρόνηση της Πολιτείας στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού, που έβγαλε από τη δύσκολη θέση τη χώρα στις μεγάλες απεργίες των λιμανιών. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε και τρία δώρα στον κ. Σαμαρά, ,ανάμεσα στα οποία και ένα αφιέρωμα στον Αχελώο, λέγοντάς του “ελπίζω να το διαβάσετε και να αλλάξει γνώμη το κόμμα σας για την εκτροπή του Αχελώου, που όχι μόνο είναι καταστροφική περιβαλλοντικά αλλά είναι και αντιαναπτυξιακή”. Ο κ. Τσιχριτζής χειροκροτήθηκε όταν παρομοίωσε την καταστροφή που μπορεί να σημάνει η έξοδος από το ευρώ με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της Ν.Δ. (και αφού πριν είχε πάρει φωτιά ένα από τα φίλμ της κρατικής τηλεόρασης(!) με τον ίδιο να κάνει λόγο για “γούρι”)περιέγραψε -χωρίς να κατονομάσει την προέλευση-πολλές από τις θέσεις του βασικού αντιπάλου του στις επερχόμενες εκλογές, του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για ανεύθυνες θέσεις, για κακές σχέσεις με τους εταίρους μας, για απαράδεκτη παρουσία στο εξωτερικό που μας στέρησε συμμαχίες, ενώ έριξε καρφιά και προς το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας το παράδειγμα της Ισπανίας και πως αυτή η χώρα που έχει παρόμοια προβλήματα και αγκυλώσεις στη γραφειοκρατία της, διαπραγματεύτηκε μόνο για τις τράπεζές της.

Και ο κ. Σαμαράς συνέχισε: “Έχουν ακουστεί απίθανα πράγματα σε αυτές τις εκλογές που δεν ταιριάζουν και σε μια κουβέντα στο Επιμελητήριο. Για το πόσο αγωνιστής ήταν ο Κουφοντίνας ή για το ότι πρέπει να ετοιμάζονται κάποιοι για μολότωφ, μάχες στους δρόμους και επαναστατικές ομάδες πολιτοφυλακής. Εγώ προτιμώ να πω για την καταδίκη της γραφειοκρατίας που έκανε επιχειρηματία στην περιοχή μου να κάνει 25χρόνια για να φτιάξει μια μεγάλη μονάδα, ή για το πως πρέπει να φτιαχτούν ομάδες που να παρακάμπτουν τη γραφειοκρατία και να τιμωρούν όσους κωλυσιεργούν ή θέλουν μίζα. Η τιμωρία πρέπει να αρχίσει από μας τους πολιτικούς γιατί αλλιώς δεν θα μεταδοθεί ποτέ ένα αίσθημα δικαιοσύνης και αισιοδοξίας στον κόσμο, που είναι και το σημαντικότερο για την αγορά. Χρειάζεται μια μερική ασυλία σε όσους έβγαλαν λεφτά έξω, αφού αποδώσουν στο κράτος το 3% και επανεκκινήσουν την οικονομική δράση. Χρειάζεται μάξιμουμ φορολόγηση των φυσικών προσώπων στο 32%, μεγάλος ΦΠΑ 19%, μεσαίος 15% και μικρός 9%, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται ένα σταθερό σύστημα για επενδύσεις. Ακόμη, η δική μας δέσμευση είναι ότι θα παλέψουμε αυτό που είναι έτοιμη η Ε.Ε. να δώσει δηλαδή άλλο ένα χρόνο σε όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας όταν τελειώσει φέτος. Από το ΕΣΠΑ και από τα 4 δις που θα δοθούν αποκλειστικά για να πληρωθούν ιδιώτες που τους χρωστά το κράτος, μπορεί να γίνει ένα ξεκίνημα για την απασχόληση” ανέφερε.

Τέλος,  ο κ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στην περιοχή και τα θέματά της πριν κλείσει και δεχτεί ορισμένες “δωρικές” όπως ανέφερε,(δηλαδή σύντομες) ερωτήσεις από φορείς και παρευρισκόμενους. “Ξέρω τα προβλήματα της περιοχής” είπε, “δυστυχώς όλοι μας κάνουμε προεκλογικές εκστρατείες χωρίς τα θέματα των αγροτών σε αυτές. Στο Πλατυγιάλι είχαμε μια ήττα αφού χάσαμε την επένδυση του Κατάρ αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει ο νομός να πάρει αντισταθμιστικά για τα φράγματά του και να αξιοποιήσει τα νερά του. Να οριοθετήσουμε ΒΙΟ.ΠΑ επιτέλους, γιατί δεν μπορεί να έρθει κανείς να επενδύσει. Να τελειώσει η ιόνια οδός και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στα αρδευτικά. Ξέρω για τα αιγοπρόβατά σας και είμαστε τόσο αγκυλωμένοι που δεν μπορούμε να πουλήσουμε ότι έχουμε φυλές αμνοεριφίων που έχουν Ω3 στο κρέας τους! Αν είχε κάτι τέτοιο η Ιταλία ή η Γαλλία θα είχε γίνει χαμός από τις πωλήσεις! Δεν έχουμε μόνο πλούτο στο υπέδαφος αλλά και στο έδαφος και μερικοί γραφειοκράτες δεν αφήνουν να ανοίξουν πουθενά ορυχεία, με αποτέλεσμα να είμαστε πίσω και από αφρικανικές χώρες στην εκμετάλλευση των εδαφών μας. Η περιοχή σας μπορεί να φιλοξενήσει μαρίνες ειδικά στο Μεσολόγγι και να πάψουν να φεύγουν οι Ιταλοί για Κροατία, Μαυροβούνιο και Τουρκία. Να μπει μπροστά το νέο νοσοκομείο στο Αγρίνιο χωρίς να κλείσει το νοσοκομείο στο Μεσολόγγι όπως προωθείται(σ.σ. στο σημείο αυτό υπήρξε θερμό χειροκρότημα). Τέλος, κάτι που αφορά και το νομό σας: η Αγροτική Τράπεζα δεν πρέπει να χάσει τις εγγυήσεις της ή να τις πουλήσει γιατί τότε θα υποθηκευτεί αγροτική γη φτωχών ανθρώπων και κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε” ανέφερε κλείνοντας ο αρχηγός της Ν.Δ.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.