Παρασκευή, Απρίλιος 19, 2019

Ο Κουβέλης καταγγέλλει τη ΔΗΜΑΡ και «πάει» ΣΥΡΙΖΑ

ksespasma-koubeliufarpaksan-ton-titlo-dielusan-ti-dimar.w_l Τη ριζική διαφωνία του για τη συνεργασία της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ εκφράζει με παρέμβασή του ο Φώτης Κουβέλης, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις με στόχο την υφαρπαγή του τίτλου και τη διάλυση του κόμματος.
Ενισχύοντας τη φημολογία για επικείμενη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επισημαίνει ξεκάθαρα πλέον πως η «η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση».

Σε δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Κουβέλης τόνισε:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για το γεγονός ότι η Δημοκρατική Αριστερά μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς.
Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός – παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ – υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος.
Σε όλη την πολιτική διαδρομή μου υπηρέτησα με προσήλωση τη δημοκρατία. Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών.
Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική».
«Απαραίτηση η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ»
Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο», επεσήμανε ότι «θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση που οφείλει η ΔΗΜΑΡ. Είναι η προσωπική μου στάση, αλλά και άποψη και πολιτική θέση πολλών, της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ», τόνισε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία σχετική επαφή.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.