Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

“Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» θέμα ομιλίας του Ξ.Μουσά τη Δευτέρα

“Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» θέμα ομιλίας του Ξ.Μουσά τη Δευτέρα

Ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφών Μουσάς αποδέχτηκε πρόσκληση από το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Μαΐου 2011 και ώρα 8:30 θα βρίσκεται στο Αγρίνιο και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου θα αναπτύξει το θέμα: “Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων» -“το πρώτο μηχανικό σύμπαν”.
Είναι μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, η οποία θα εκλαϊκεύει την επιστημονική προσπάθεια και θα αναδεικνύει την ανησυχία του ανθρώπου, ο οποίος αναζητά απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν σχέση με το σύμπαν που τον περιβάλλει, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Αναμένεται την ομιλία του κ. Μουσά να παρακολουθήσουν τόσο το κοινό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και κυρίως η μαθητιώσα νεολαία με το ανήσυχο πνεύμα της.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι κατά την ημέρα της ομιλίας και έως την Τετάρτη 18 Μαϊου, στο Υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου θα λειτουργεί σχετική έκθεση, με διαδραστικό υλικό.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00-13:00 και 18:00-21:00.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.