Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ο συγγραφέας Alberto Diso αγαπά την Ελλάδα και το Αγρίνιο

Ο συγγραφέας Alberto Diso αγαπά την Ελλάδα και το Αγρίνιο

DSC_0152

Χτες, Σάββατο, παρουσίασε στα μέρη μας το βιβλίο του ο βραβευμένος πολλάκις Ιταλός συγγραφέας Alberto Diso. Όταν λέμε «στα μέρη μας», εννοούμε στο Αγρίνιο και το Κάντιο Καφέ στην πλατεία Παναγοπούλου. Το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα λέγεται  “L’uomo del freddo” αλλά η πιο χτυπητή… ιδιαιτερότητα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μάλλον του ιδίου. Βλέπετε πρόκειται όχι μόνο για έναν άνθρωπο ερωτευμένο με την Ελλάδα που την επισκέπτεται τα τελευταία 35 χρόνια και που την υπερασπίζεται παντού, παρότι την ξέρει από την καλή κι από την ανάποδη. Αλλά και γιατί έχει δεσμούς και φίλους στο Αγρίνιο τα τελευταία 15 χρόνια, που επίσης σημαίνει ότι μετά από πολλά καλοκαίρια όχι απλά αγάπησε τις ακτές του Ιονίου αλλά κατόρθωσε να αγαπήσει και την πλέον αντιτουριστική πόλη μας, το Αγρίνιο!

Έχει εκδώσει τέσσερα  βιβλία και τα τέσσερα έχουν αναφορές στη χώρα μας ενώ το τρίτο του βιβλίο με τίτλο  “Mariemma” πήρε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Casa Sanremo writers 2014 , διαδραματιζόμενο εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η παρουσίαση που έκανε χτες είναι η μοναδική που έχει γίνει εκτός Ιταλίας τη στιγμή που στη χώρα του έχει κάνει 34 παρουσιάσεις. Τα βιβλία του όχι μόνο μας αναφέρουν και μας ανέχονται αλλά μας αγαπούν, την ώρα που είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης που προσφέρει η περίπτωσή μας. Βλέπετε έχουν γραφτεί όλα αυτά τα χρόνια που μας επισκέπτεται. Τιμή μας λοιπόν και χαρά μας που έχουμε φίλους για να αποτελούν τους πρεσβευτές μας στα καλά και στα άσχημά μας.

Οι φωτογραφίες είναι από τη χτεσινή βραδιά και ακολουθεί ένα συνοπτικό βιογραφικό του Alberto Diso.

*Ο Alberto Diso γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Salento, στην Pouglia. Καθ ‘όλη τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του, συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και συνέχισε να γράφει και κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου, μακριά από την πατρίδα.DSC_0064

Οι συνεντεύξεις της δεκαετίας του ’80, από την Giulietta Masina, τον Moraldo Rossi και άλλες προσωπικότητες από τον κόσμο του Fellini τον οδήγησαν σε μια αυξανόμενη εσωτερική έρευνα.
Τα πολυάριθμα επαγγελματικά του ταξίδια σε όλο τον κόσμο, αύξησαν την ευαισθησία του και την ικανότητά του να αλληλεπιδρά με διαφορετικούς πολιτισμούς, ανοίγοντας του νέους ορίζοντες και ευρύτερες προοπτικές. Η αφηγηματική του διαδρομή ξεκινά στη μέση ηλικία, κατά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, με το “L’ultima estate delle betulle bianche” (2007) και συνεχίζεται με τα “Sospesa è la notte” (2009), “Mariemma” (2012) και “L’uomo del freddo” (2014).

Είναι μέλος της S.I.A.E. με n° 181603.
Τα βιβλία του έχουν κερδίσει πολλά βραβεία.
– Premio Speciale della Giuria “Città di La Spezia” – 2008
– Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’Tirreni”- 2008
– Premio Letterario Nazionale “I Fiumi” 1°classificato sez. narrativa – 2009
– Premio Letterario “Casa Sanremo Writers 2014” – Vincitore unico
– Premio Letterario “Accademia della Nike 2014”
– Premio Medaglia al Premio Letterario Internazionale “Città di Cava de’ Tirreni”- 2014

 Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΠΟΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.