Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Ο Aγρινιώτης Κ.Παπαδόπουλος πρωταθλητής στην πυγμαχία νέων (video)

Ο Aγρινιώτης Κ.Παπαδόπουλος πρωταθλητής στην πυγμαχία νέων (video)

Στην Αθήνα έλαβε χώρα ,τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νέων» που οργάνωσε η Ελληνική  Ομοσπονδία Πυγμαχίας . Εκεί ανέδειχθηκε  Αγρινιώτης Πρωταθλητής στην κατηγορίας έως 75 κιλά. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ,αθλητή του Α.Ο. ΘΗΣΕΥΣ Αγρινίου, που έχει φέρει και άλλες σημαντικές νίκες.Συναντήσαμε τον νεαρό πρωταθλητή και μιλήσαμε μαζί του.  Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Γράφει ο  Μάκης Γουβέλης

Πως ένοιωσες όταν νίκησες στον τελικό του και σήκωσες το κύπελλο του Πρωταθλητή;

Ένοιωσα μεγάλη συγκίνηση και δικαίωση για την προσπάθειά μου να φτάσω στην κορυφή της κατηγορίας μου και στην Εθνική ομάδα Νέων. Ήταν μεγάλος ο κόπος να φτάσω τόσο ψιλά.

Πόσους αγώνες έδωσες μέχρι την τελική νίκη;

Λάβαμε μέρος  18 αθλητές και έγιναν τέσσερις γύροι νόκ-άουτ. Στον πρώτο αγώνα νίκησα έναν αθλητή από τον Πυθαγόρα Αιτωλ/νίας, μετά με νόκ- άουτ νίκησα έναν αθηναίο αθλητή, στη συνέχεια στον τρίτο αγώνα, έβγαλα με νόκ-άουτ έναν αθλητή από την Πάτρα και στον τελικό νίκησα έναν αθλητή του Άρη Θεσσαλονίκης, με 28-8 στα σημεία.

Πόσο χρόνο ασχολείσαι με την Πυγμαχία;

Με την Πυγμαχία ασχολούμαι δύο χρόνια, αλλά ο κόπος είναι πολύ μεγάλος. Δεν είναι εύκολο το αγώνισμα αυτό θέλει πολύ δουλειά. για να συνδυάσεις την δύναμη με το μυαλό με την τεχνική.

Είσαι ευχαριστημένος από τον Σύλλογό σου, τις εγκαταστάσεις και την προπόνηση;

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές για όλους τους αθλητές και εκτός από την προπόνηση όλοι έχουμε και μεγάλη στήριξη από τους παράγοντες του Συλλόγου.

Από τον προπονητή σου τον κ. Νίκο Κακαρέλη είσαι ευχαριστημένος;

Εγώ αλλά και όλα τα παιδιά που γυμνάζονται μαζί του, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, γιατί εκτός από τις άριστες τεχνικές του γνώσεις, που φαίνονται στην προπόνηση, είναι κοντά μας και μας στηρίζει και ψυχολογικά. Γνωρίζει άριστα το άθλημα και ξέρει να μας προετοιμάζει κατάλληλα για τους αγώνες και αυτό φαίνεται από τα άριστα αποτελέσματα του Συλλόγου μας. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους καλύτερους Συλλόγους της Ελλάδος.

Τώρα είσαι μαθητής Λυκείου;

Ναι πάω στην Τρίτη Λυκείου και μετά από αυτή την νίκη μου, έχω 25% πριμ για να εισαχθώ στο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΕΦΑ (Γυμναστής). Αν συνεχίσω να έχω νίκες και με την Εθνική Ομάδα των Νέων θα έχω και άλλη βοήθεια.

Έχεις άλλα αδέρφια;

Ναι έχω άλλα τρία  αδέρφια και εγώ είμαι ο δεύτερος στην ηλικία.

Ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Τα δύο πιο μικρά ασχολούνται εδώ στον Σύλλογο, αλλά ο μεγάλος έχει ασχοληθεί σοβαρά με την μουσική και δεν γυμνάζεται συστηματικά.

Τι έχουμε στη συνέχεια;

Έχουμε τους αγώνες με την Εθνική στο Εξωτερικό, που είναι μεγάλη ευθύνη και πρέπει να προσέξουμε πολύ την προπόνηση. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στον προπονητή μου και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Οι φίλοι σου στο σχολείο τι σου λένε για την νίκη σου;

Πέφτει πολύ γέλιο, με πειράζουν και με φωνάζουν «Πρωταθλητή»!

Οι γονείς σου πως αντιμετωπίζουν την πρόοδό σου στο άθλημα και τις νίκες σου;

Φοβούνται λίγο μην χτυπήσω, αλλά αυτό δεν γίνεται στην Πυγμαχία, έτσι τους έχω πάντα στους αγώνες να με χειροκροτούν από την εξέδρα, μαζί και με τα μικρά αδέρφια μου. Στους αγώνες είναι πάντα κοντά μου και αυτό έγινε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τι δηλώνει ο (Ομοσπονδιακός)  Προπονητής του Νίκος Κακαρέλης:

 

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον νεαρό αθλητής σας, τον Κωνσταντίνο  Παπαδόπουλο, που έφερε  σημαντική  πανελλήνια νίκη στο  Σύλλογό σας και στο Αγρίνιο. Πέστε μας πιο είναι το βασικό προσόν του;

Το μεγαλύτερο προσόν του είναι η σεμνότητα και η συνεργασία του μαζί μου και αυτό βγαίνει στην προπόνηση και στους Αγώνες. Σέβεται και εμένα αλλά και τους αντιπάλους του. Ποτέ δεν υποτιμά κανέναν. Μου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά κυρίως στον εαυτό του και τα χτυπήματά του είναι πολύ καλά μελετημένα, μετά από την σκληρή και συστηματική προπόνησή του. Είναι μεγάλος αγωνιστής  Έχει αθλητικό παρελθόν κοντά μου, μόνο δύο χρόνια και έχουμε καταφέρει να έχει σε ένδεκα επίσημους αγώνες, δέκα νίκες και μόνο μία ήττα, κάτι πρωτόγνωρο για τόσο νέο αθλητή. Πιστεύω ότι τώρα που θα πάει στην Εθνική Ομάδα, το μέλλον του ανήκει.

 


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.