Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Πέρα από τις προφανείς εντυπώσεις από το Νοσοκομείο…

Ότι και να λέμε οι πιο πολλοί έχετε εγκαταλείψει τη μάταιη τούτη πόλη ή για τριήμερο ή για βόλτα όπου φτάνει η βενζίνη. Κρίση θα υπάρχει όταν θα έχει κόσμο μέσα το Αγρίνιο. Οπότε θα είμαι τηλεγραφικός. Άλλωστε τι πιο εύκολο από τα να πούμε για τη βεγγέρα των εγκαινίων κι να κάνουμε πλάκα αν θα είναι τα..τελικά εγκαίνια.

Πήγα στη πρόβα τζενεράλε, λοιπόν, του νέου νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας όπως έλεγαν οι ταμπέλες. Για επαγγελματικούς λόγους φυσικά αλλιώς θα πήγαινα τα παιδιά για μπάνιο. Είδα και έμαθα τα εξής:

Αν έγινε ο αγιασμός και η περιήγηση είναι γιατί πρέπει να πειστούν όλοι ότι σιγά-σιγά πρέπει να μετακομίζουν. Γιατροί πήγαν στις αυριανές κλινικές τους και εργαζόμενοι κοίταζαν διοικητήρια και φοριαμούς. Χρειάζεται η υπογραφή ενός σημαντικού κονδυλίου για τη μεταφορά και αν ο ανασχηματισμός φέρει αλλαγή ηγεσίας στο Υγείας ακόμα και μια υπογραφή θα πάει το όλο θέμα μήνες πίσω. Αν όχι, από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι η κεντρική απόφαση είναι “πάρτε από μια καρέκλα και πάμε”

Άλλο. Αυτοί που νομίζουν ότι η πολιτική είναι twitter και εναλλακτικά φεστιβάλ δεν υπολογίζουν τον “κοσμάκη” που θέλει από κάποιον να πιαστεί. Ο κόσμος που μαζεύτηκε με ένα μηχανισμό ενός υφυπουργού δεν είναι δυνατόν να μαζευτεί από κανένα κόμμα, κίνημα ή κίνηση. Και ήταν πάρα πολύς. Οι εικόνες από έξω είναι από ανθρώπους που καθόταν στον ήλιο γιατί δεν άντεχαν μέσα, για να καπνίσουν κλπ. Οι πιο πολλοί κάτι θέλαν να πουν στον υπουργό. Κάτι ταπεινό, πες το παλαιοκομματικό, κάτι από ανάγκη. Δεν είναι τυχαίο ότι γερόντια έμειναν στη θέση τους ενώ είχε φύγει για περιήγηση ο Σαλμάς. Σου λέει θα ξαναπεράσει. Όσοι το αγνοούν αυτό και νομίζουν ότι ψηφίζουν μόνο οι πλατείες, οι ελάχιστοι νέοι της Ελλάδας και τα φεστιβάλ, κάνουν στρατηγικό λάθος.

Το θέμα “Υγεία” στην περιοχή είναι κατά ο ήμισυ ιδιωτικό και όχι δημόσιο. Το ζεύγος Τσικνιά δώρισε αποκλειστικά για νοσοκομείο 80 στρέμματα στην πόλη(το ανέφερε μόνο ο Μοσχολιός). Χωρίς αυτό θα ήμασταν ακόμα στις απαλλοτριώσεις. Αν θυμηθούμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι δώρισαν και 2 κλινικές στο παλιό νοσοκομείο συντηρώντας για χρόνια μια εταιρία ειδικού σκοπού μόνο για το λόγο αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι και πάλι το κράτος μόνο του δεν θα έφτανε. Άλλωστε όλοι θυμήθηκαν ότι πριν χρόνια κάποιοι επέμεναν για επέκταση του υπάρχοντος νοσοκομείου.

Τέλος: Το νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλο. Αφάνταστα μεγάλο. Δικαιολογημένα νιώθουν δέος και φόβο όσοι θα κληθούν αύριο να το δουλέψουν με το σημερινό προσωπικό. Είναι τόσο μεγάλο που το τμήμα νεογνών του χωράει ίσως όλη τη δυτική Ελλάδα μέχρι τα όρια γειτονικών χωρών. Που το πάρκινγκ του είναι για χιλιάδες αμάξια. Που κάποιοι σήμερα χάθηκαν στους διαδρόμους και τους έπιασε άγχος να γυρίσουν πίσω(κάποιοι με βοήθεια). Κάτι τόσο μεγάλο θα έπρεπε να έχει προσωπικό από όλη τη χώρα. Και να μάθει ο κόσμος ότι θα εξυπηρετεί Περιφέρειες ολόκληρες. Ίσως έτσι να γλιτώναμε και αρκετή φαγωμάρα…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.