Σάββατο, Μάιος 25, 2019

Παιδεία (από άλλο) ανέκδοτο

xara
Καταρχήν συγχαρητήρια στα παιδιά που πέρασαν,ειδικά σε κείνα που είναι κατασταλαγμένα ότι θέλουν να σπουδάσουν. Σε κείνα που θα πάνε στο πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ τους να σπουδάσουν. Και στους γονείς τους, επίσης, γιατί η ψυχή τους το ξέρει.Πάμε τώρα στο παρασύνθημα:
Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε πριν να μαθευτούν οι βάσεις είναι ότι στην Ελλάδα των capital controls οι πιο χαβαλέδες πρέπει να δηλώνουν προτίμηση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.Έλα όμως που η ζωή μας ξεπέρασε όλους.
 «Υποψήφιος εισάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Άμφισσα με βαθμό πρόσβασης 1,13.
Όπως αναφέρει μάλιστα σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, πρόκειται για υποψήφιο ο οποίος συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013, παραδίδοντας ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει συνολικά 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13. Έτσι, φέτος, ο εν λόγω υποψήφιος… κατάφερε, χωρίς εξετάσεις, να πάρει το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση»!
Να πούμε.. καλή σταδιοδρομία στον…επιτυχόντα και καλά κρασιά στους υπεύθυνους της Παιδείας μας.
Να δίνεις λευκή κόλλα και να παίρνεις και 970 μόρια είναι αξιοθαύμαστο.Να σου φτάνουν αυτά τα μόρια, δύο χρόνια μετά, για να σπουδάσεις διοίκηση οικονομικών και επικοινωνίας(;)πολιτιστικών μονάδων(;) αλλά και τουριστικών(!) στην Άμφισσα πραγματικά είναι κάτι ανεκτίμητο!
Όλοι έχουν δικαίωμα να πάνε πανεπιστήμιο αλλά με 1,13 βαθμό ελπίζω κάποιος να πει στο παλικάρι ότι ίσως να πρέπει να κάνει κάτι άλλο. Μπορεί βέβαια να γίνει ένας πολύ καλός οικονομικός μάνατζερ και επικοινωνιακός υπεύθυνος σε πολιτιστικοτουριστική(!) μονάδα, αν ποτέ υπάρξει τέτοιο επάγγελμα γιατί αλλιώς τα ξέρω εγώ τα ξενοδοχεία και τις γκαλερί.
Υπάρχει όμως πολύ βάσιμη πιθανότητα να είναι ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες νέους που οι γονείς του θα πληρώσουν τσάμπα, που η Ελλάδα τους έστειλε για σπουδές «όπως όλους» μη μπορώντας να του δώσει άλλη σοβαρή κατεύθυνση και προοπτική και που, σε τελική ανάλυση, πέρασε από το σύστημα Παιδείας για να συντηρείται η «δωρεάν, δημόσια» παραπαιδεία.Στο μόνο που είναι τυχερός/ή είναι ότι πέρασε στην Άμφισσα.Εκεί μπορεί να πάει και μέχρι τη σχολή, γιατί αν πέρναγε σε καμιά Αθήνα σε τέτοια σχολή και με τέτοιο βαθμό, άστα να πάνε.
Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.