Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι στη λίμνη Στράτου

2-panellinio-protathlima-702x336Ξεκίνησαν οι αγώνες από χθες το πρωί και θα διαρκέσουν ως και αύριο το μεσημέρι. Συμμετέχουν 50άτομα μαζί με τις αποστολές τους από 10 Ομίλους από ολόκληρη την Ελλάδα

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή στην Λίμνη Στράτου, μόλις δέκα περίπου χιλιόμετρα από το Αγρίνιο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι, το οποίο θα διαρκέσει ως και αύριο το μεσημέρι. Φέτος, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι κ. Βασίλη Μπαλαή, συμμετέχουν στον αγώνα πενήντα άτομα, πολύ επιτυχημένος αριθμός σύμφωνα με τις οικονομικές συνθήκες, από 12 ετών μέχρι και άνω των 55 ετών, άτομα τα οποία συνοδεύονται και από τις αποστολές τους. Στο σύνολό τους οι όμιλοι που θα συμμετάσχουν φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι δέκα, όπως αυτός της Βουλιαγμένης, της Χαλκίδας, του Πόρου, του Πόρτο Χέλι, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης κλπ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοργάνωσης υπάρχουν δύο προγραμματικοί γύροι και την Κυριακή θα γίνει ο τελικός. Οι αγώνες γίνονται σε τρία αγωνίσματα του θαλάσσιου σκι, τις φιγούρες, τα άλματα και το slalom. Στο slalom φέτος υπάρχουν δώδεκα συμμετοχές, στις φιγούρες είκοσι οκτώ συμμετοχές και στο άλμα δέκα.

Η Λίμνη Στράτου, σύμφωνα με τον κ. Μπαλαή, αποτελεί το μοναδικό κέντρο που διαθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και γι αυτό διεξάγονται εκεί αντίστοιχες διοργανώσεις από το 1980 και έπειτα, ενώ έχουν διεξαχθεί και Πανευρωπαϊκοί αγώνες, αλλά και ανεπίσημοι αγώνες εκτός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι. Ο Δήμος Αγρινίου και η ΔΕΗ κάθε χρόνο υποστηρίζουν τους αγώνες. Ο μεν δήμος παρέχει στην διοργάνωση υλικοτεχνική υποδομή και βοήθεια στην συντήρηση της λίμνης και η δε ΔΕΗ βοηθάει την διοργάνωση σε ότι σχετίζεται με το νερό και παραχωρεί και χορηγία για την διεξαγωγή της.

Ο κάθε αθλητής συνεισφέρει ένα χρηματικό ποσό για την διεξαγωγή των αγώνων, την κάλυψη των εξόδων του αγώνα και την πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων, διότι τα τελευταία πέντε χρόνια η ομοσπονδία δεν πριμοδοτεί τους αγώνες και η διεξαγωγή τους  βασίζεται στις εισφορές είτε αυτές προέρχονται από τους ίδιους τους αθλητές, είτε από συλλόγους και σωματεία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Εκλεγμένο Μέλος στην Τεχνική Επιτροπή της  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας κ. Δήμο Αλεξόπουλο, παρά το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός των ελλήνων αθλητών, η αντιστοιχία με τα μετάλλια που έχουν φέρει οι εν λόγο αθλητές και συνεχίζουν να φέρνουν είναι πολύ καλή. «Κάθε χρόνο η Ελλάδα κερδίζει μετάλλιο χρυσό, αργυρό ή χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στις τρις κατηγορίες, άνω των 35ετών, άνω των 45 και των 55 ετών πήραμε συνολικά επτά μετάλλια». Συχνά είναι τα μετάλλια κατά τον κ. Αλεξόπουλο σε Πανευρωπαϊκούς νέων και Παγκόσμιους αγώνες κάτι που δείχνει, ότι μια μικρή ομοσπονδία που δουλεύει πολύ φέρνει αποτελέσματα. Σοβαρές πιθανότητες επίσης υπάρχουν να διεξαχθεί στην λίμνη Στράτου ο αγώνας νέων αθλητών του θαλάσσιου σκι   από ολόκληρη την Ελλάδα.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-sinidisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.