Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Aπεργούν τα Κέντρα Πρόληψης την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Aπεργούν τα Κέντρα Πρόληψης την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

 Πανελλαδική απεργία την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2013)

Η πρόληψη των εξαρτήσεων δεν περιορίζεται μόνο στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Είναι σημαντικό να λειτουργεί σε πολλά επίπεδα και να ξεκινά από μικρές ηλικίες. Ουσιαστικά έχει να κάνει με έναν καθημερινό τρόπο ζωής που σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Δεν εξαντλείται στην παροχή πληροφοριών αλλά στοχεύει στην απόκτηση δεξιοτήτων, στην ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των ατόμων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής, μακριά από τις εξαρτήσεις.

Η τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κρίση δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την κάλυψη βασικών ανθρώπινων αναγκών και δικαιωμάτων, όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, και απειλεί με διάλυση τους κοινωνικούς δεσμούς.

Η αντίφαση που βιώνουμε είναι ότι παρά την αύξηση των αναγκών, αντί το Κράτος να ενισχύει τα Κέντρα Πρόληψης και όλες τις δομές ψυχικής υγείας, επιλέγει να τα υποχρηματοδοτεί και να απειλεί την ύπαρξή τους. Ειδικότερα για τα Κέντρα Πρόληψης δεν έχει επιλυθεί το θεσμικό ζήτημα, ενώ συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία. Για τους λόγους αυτούς και για να αντισταθούμε στην διάλυση των δομών μας, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Ν. Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για την 26η Ιούνη 2013.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.