Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Παπαδάτες: «Έφυγε» ο άνθρωπος που ενέπνευσε τον Γιώργο Τρομάρα

 ο λαϊκός αθλητής Δημήτρης Κωνσταντίνου

unnamedΠλήρης ημερών , σε ηλικία 94 ετών, «έφυγε» και κηδεύτηκε χθες στις Παπαδάτες Μακρυνείας ο Δημήτρης Κωνσταντίνου. Το όνομά του στους νεότερους ίσως δεν λέει πολλά αλλά στις μεγαλύτερες γενιές φέρνει στο νου τον λαϊκό αθλητή και παλαιστής που μεσουρανούσε στις δεκαετίες του ‘50 και του ’60.
Μάλιστα -και αυτό τα λέει όλα- ο Δημήτρης Κωνσταντίνου ήταν αυτός που ενέπνευσε τον θρύλο Γιώργο Τρομάρα με τον πάντα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Άλλωστε ο Γιώργος Τρομάρας τον μνημονεύει στη βιογραφία του και σε κάθε σχεδόν συνέντευξη.
«Στο χωριό μου την Αγία Σοφία, καλοκαίρι του 1957, είχε έρθει ένας αθλητής για να παρουσιάσει αθλητικό πρόγραμμα μυϊκής δύναμης στην πλατεία. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου. Μόλις τον είδα, τα έχασα. Θυμάμαι ήμουν παιδάκι 8-9 χρονών. Σήκωνε ολόκληρους βράχους και εντυπωσιάστηκα. Τον θαύμασα και ήθελα πολύ να του μοιάσω. Θυμάμαι που με πλησίασε και μου είπε στο αφτί: “Εσύ κάποια μέρα θα γίνεις αθλητής”».
Έτσι θυμάται ο Γιώργος Τρομάρας το πρότυπό του και συγκινημένος έμαθε χθες πως έφυγε από τη ζωή. Κάπως θυμούνται οι μεγαλύτεροι τον Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.