Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Παπαναστασίου: ζητώ την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στα κοινά

 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥEναρμονισμένο στην προεκλογική συγκυρία είναι το μήνυμα του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου για την Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας  καθώς απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες και ζητεί την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά. Αναλυτικά το μήνυμα του Γ.Παπαναστασίου:

Η καθιέρωση της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι ευκαιρία για όλους μας να αναλογιστούμε το ρόλο των γυναικών σε μία κοινωνία ισότητας, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής δικαιοσύνης. Η μέρα αυτή, που θεσμοθετήθηκε και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπενθυμίζει τους καθημερινούς αγώνες της γυναίκας ως μέλος της οικογένειας, της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει άλματα προς την κατεύθυνση αυτή, στη χώρα μας και τον δυτικό κόσμο, όμως μένουν ακόμη πολλά βήματα να γίνουν για την συνειδητοποίηση και εφαρμογή της πλήρους ισότητας στην καθημερινότητα, τη δουλειά, την οικονομική, κοινωνική και πολιτική παρουσία των γυναικών.

Άρα αποτελεί ανάγκη να εφαρμόσουμε εκείνες τις πολιτικές και στο δήμο Αγρινίου, που θα στηρίζουν τη μάνα, το γονιό, την οικογένεια, που θα απαντούν στις αξιώσεις της κοινωνίας, επανασυνθέτοντας τον διαταραγμένο κοινωνικό ιστό από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος του δήμου Αγρινίου απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες και ζητώ την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά ,διότι ,δίχως την ενεργή συμμετοχή των γυναικών και την ενσωμάτωση της γυναικείας οπτικής σε κέντρα αποφάσεων της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής, οι στόχοι της ισότητας, της ανάπτυξης και της ειρήνης τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.