Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Παπαστράτος: Μεταφέρει παραγωγή από το εξωτερικό στη νέα μονάδα

ΕΠΕΝΔΥΣΗ 3 ΕΚ.
Παπαστράτος: Μεταφέρει παραγωγή από το εξωτερικό στη νέα μονάδα

Παρουσία των εργαζομένων της εταιρίας και πολλών προσκεκλημένων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Νικήτας Θεοφιλόπουλος και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νότης Μηταράκης, εγκαινίασαν τη νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού για στριφτά τσιγάρα στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

Η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί μια επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη. Σημαντικό, επίσης, είναι ότι με τη λειτουργία της νέας γραμμής μεταφέρεται στην Ελλάδα η παραγωγή για την εγχώρια αγορά, που σήμερα γίνεται σε άλλα εργοστάσια της μητρικής εταιρίας της Παπαστράτος, Philip Morris International, στην Ευρώπη.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, ο κ. Μηταράκης τόνισε τη μεγάλη σημασία της εν λόγω επένδυσης και της συνολικής επενδυτικής δραστηριότητας της Παπαστράτος όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους πλέον των 600 εκατομμυρίων ευρώ από το 2003 έως σήμερα και να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών.»

«Η Παπαστράτος είναι μια ιστορική εταιρία μαθημένη στα δύσκολα. Είμαστε εδώ από το 1931, έχοντας περάσει από πολέμους, εθνικές καταστροφές και οικονομικές κρίσεις. Κάνουμε σημαντικές τομές για να βγούμε από την κρίση δυνατότεροι. Ξεκινήσαμε πρόσφατα μεγάλη δράση κατά του λαθρεμπορίου τσιγάρων, εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο διανομής μας, αλλάζουμε το παραγωγικό προφίλ της εταιρίας μας με επένδυση στον κλάδο των στριφτών τσιγάρων που αναπτύσσεται ραγδαία και στηρίζουμε τους ανθρώπους μας χωρίς μειώσεις μισθών ή προσωπικού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφιλόπουλος.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πέρα από τις άμεσες επενδύσεις της Philip Morris International την τελευταία δεκαετία, η εταιρία αγοράζει περισσότερο από το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού στηρίζοντας το εισόδημα 12.000 καπνοκαλλιεργητών της χώρας μας. Επίσης, η Παπαστράτος απέδωσε το 2011 στο κράτος, φόρους ύψους 1,4 δισ. ευρώ και έκανε εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες.»

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 82 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής καπνών. Με νέα έδρα από το 2008 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, συνολικά 800 εργαζόμενοι απασχολούνται στην Παπαστράτος.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

www.imerisia.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.